Какво повече НЯМА да купя - 26

• 70 756
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Купих врат. Имаше странен мирис и още по странен вкус след термична обработка. Аз за себе си съм взела решението, да не купувам повече свинско не само от този магазин .

Явно имате друг проблем, щом не искате въобще да се докосвате до свинско.
Риба взимам редовно от Лидл, никога не съм попадала на развалена.
Темата за споделяне на какво няма да купуваме повече ли е, или за поставяне на диагнози на споделящите?
Хората сме различни и имаме различни вкусове, това не значи, че сме за диагностициране, защото се отказваме от една или друга храна.

# 466
О, въобще нямах предвид това, но явно сама се насочвате в правилна посока.
Темата е за конкретни продукти с конкретни мотиви, не за лично изтрещявание или принципни вкусове.

# 467
Аз също гледам да не купувам месо и риба от Кауфланд или Лидъл. Попадала съм няколко пъти на развалени меса и риби, имам си еднно на ум за себе си. Даже един от пътите щеше да ми се провали новогодишната вечеря заради развалено месо от Кауфланд..

# 468
Май повече няма да купя риба от Лидъл. Перфектно почистена, вакуумирана, но като срежеш опаковката рибата мирише адски на старо. Споделих с приятели от друг град, те купили също и тяхната също престояла.

Винаги може да има издънки - хора вземат, после оставят на някой рафт, недобросъвестен продавач прибира обратно... Или по друга причина. Но аз купувам редовно от Лидл (понеже ми  е най-близо) и винаги съм ОК. И вчера ядохме ципури от Лидл, екстра си бяха. Но наскоро изхвърлих един паламуд от специализиран малък рибен магазин.  Та... шит хепънс Simple Smile

# 469
Аз пък вече не купувам месо от Кауфланд след едни бутчета, които усмърдиха цялата къща.
Изключение правя само за свинския джолан, който е български, демек не се е возил незнайно колко време до моята трапеза, и който зареждат веднъж седмично.

# 470
Май повече няма да купя риба от Лидъл. Перфектно почистена, вакуумирана, но като срежеш опаковката рибата мирише адски на старо. Споделих с приятели от друг град, те купили също и тяхната също престояла.
А аз от Кауфланд взех шаран.Питам почистена ли е рибата:Ама разбира се госпожо!-почти сърдито ми отговори продавачката .Купувам я ,на другия ден я мия и установявам,че от едната страна перфектно изчистена от люспи,но от другата не са я чистили .Че като се рахвърчаха люспи из цялата кухня докато почистя рибата,много се ядосах

# 471
  • Mediterraneo
Лидл ми е кварталният магазин и месо купувам единствено от там, всякакво, риба също. Как пък веднъж не попаднах на лоша партида или изобщо лошо месо. Да не говорим, че редовно купувам намалени тарелки и ги замразявам. Скоро взех сигурно 3 кг различни меса на 50% намалени, т.е. днес им изтича срокът.

# 472
Лидл ми е кварталният магазин и месо купувам единствено от там, всякакво, риба също. Как пък веднъж не попаднах на лоша партида или изобщо лошо месо. Да не говорим, че редовно купувам намалени тарелки и ги замразявам. Скоро взех сигурно 3 кг различни меса на 50% намалени, т.е. днес им изтича срокът.
Ти нали не си в България?
Даже в различните магазини от един град намирам разлики. Явно много фактори влияят, не само коя е веригата.

# 473
  • оттам, откъдето започва България
Кубратова ме изпревари.
Лидл в БГ и Лидл в друга държава няма нищо общо нито като цени, нито като продукти.
Скрит текст:
Само с Англия мога да направя сравнение.

# 474
  • Mediterraneo
Ами именно, да се обобщава, че месо от Лидл повече не, не върви. Кажи- месо от еди кой си филиал на Лидл няма да купя повече. Ама тя накрая обобщава жената, че ще отказва свинското, та добре.

# 475
И аз редовно купувам намалени и замразявам. Лятото на палатка караме седмица с такива, нищо им няма ..

# 476
Тарталета, не съм купувала свинско от прлолетта, точно, защото не намирам качествено месо в района в които живея. Да пазарувам от лидъл, но не и  месо. Това, че ти намираш качествено месо  в Лидъл в държавата в която си, не значи, че и в България е такова.
Лидъл е верига за бедни все пак..... макар, че у нас цените са по-високи на някои стоки. Имам поглед върху цените на веригата в Нидерландия.
Скрит текст:
Не мислите ли, че вече прекалявате?

# 477
To и Макдоналдс е верига за бедни, но в началните години у нас беше съвсем различно. Мисля, че и с Лидл е подобно, съвсем не е (само) за бедни, макар че и за бедните има по нещо. Всъщност магазини за богати нямаме, освен малки бутикови, ама трябва човек сто места да обиколи, ако само от тях пазарува.

# 478
  • Mediterraneo
Това, че е верига за бедни даже не трябва да се коментира Simple Smile Simple Smile Особено бг Лидл е за крайни бедняци, мда. Дискаунти са били някога, когато са създадени тези вериги, отдавна вече не са.

# 479
Ние също често купуваме месо от лидл и сме доволни. Досега не сме попадали на лошо качество

Общи условия

Активация на акаунт