Какво повече НЯМА да купя - 26

• 70 757
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
От това в кръглата кутия купувам. В началото е много вкусно, но мине ли седмица както си е в неговата саламура започва да горчи без нещо видимо да му има. Не знам колко време след отваряне трябва да се изконсумира, а и аз не съм много по сиренето.

# 451
В кръглата ми харесва.
В найлон ми горчи.

# 452
Духи-пухи, доколкото помня, има познания за млечните продукти, не е лошо, ако реши да ни образова от какво е тази горчивина. И аз имам такъв опит, но с друго сирене, дори не помня какво вече.
Духи-пухи, чувствай се попитана, моля те!

# 453
Най-често става при неузряло сирене .. или "зряло" набързо с разни добавки... Или съхранявано при неподходяща температура (може при транспорт, склад..)

# 454
Ако животните са пасли горчиви билки малкото има горчив вкус, от там и всички продукти от него.
При добавяне на калциев хлорид за по-бързо съсирване също сиренето нагарча.
При неспазване на температурен режим по време на процеса също се получава нагарчане. Абе, много са причините, но най-често е от нарушения на технологичния процес.

# 455
Веднъж купих козе кисело мляко Ведраре. Абсолютно негодно за консумация, имаше вкус като на мляко от болна крава. Ако такова мляко попадне в суровината за производство на сирене, готовата продукция няма да е с отличен вкус.
А мляко Ведраре вече не бих купила, не ми се поема риск от натравяне.

# 456
Никога повече свинско от Лидъл. Няма такава гадост, всъщност приключих със свинското изобщо. Не за първи път купувам гадно свинско и всеки път сменям магазина, но този път ще ми е последен.Поне кучето е доволно.

# 457
Никога повече свинско от Лидъл. Няма такава гадост, всъщност приключих със свинското изобщо. Не за първи път купувам гадно свинско и всеки път сменям магазина, но този път ще ми е последен.Поне кучето е доволно.

Какво точно свинско? Прекалено общо е просто "свинско".

# 458
Свинско от Лидъл ползваме за осоляване. Също и за скра. Много добре се получава.
Не знам какво си купила и как е гадно, ама редовно взимаме (редуваме с местен транжор), не съм видяла "гадост"...

# 459
Купих врат. Имаше странен мирис и още по странен вкус след термична обработка. Аз за себе си съм взела решението, да не купувам повече свинско не само от този магазин .

# 460
Май повече няма да купя риба от Лидъл. Перфектно почистена, вакуумирана, но като срежеш опаковката рибата мирише адски на старо. Споделих с приятели от друг град, те купили също и тяхната също престояла.

# 461
Май повече няма да купя риба от Лидъл. Перфектно почистена, вакуумирана, но като срежеш опаковката рибата мирише адски на старо. Споделих с приятели от друг град, те купили също и тяхната също престояла.
Нали знаете,че рибата се познава по очите. Ако рибата е престояла доста,очите са тъмни и сухи... На прясната риба очите са като на жива...

# 462
Очите си бяха наред, явно са я държали на по-висока температура, докато я почистят и пакетират.

# 463
Купих врат. Имаше странен мирис и още по странен вкус след термична обработка. Аз за себе си съм взела решението, да не купувам повече свинско не само от този магазин .

Явно имате друг проблем, щом не искате въобще да се докосвате до свинско.
Риба взимам редовно от Лидл, никога не съм попадала на развалена.

# 464
Моя братовчедка си купила книгата на Робърт Кенеди "Ухан",(за Ковид-а)! Струва 45 лв.! Паднах! Никога няма да дам пари за такава "книга",но тя си знае... Yum

Общи условия

Активация на акаунт