Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 86

• 72 611
  • 1 540
  •   1
Отговори
# 1 515
Ами за всяко място чувам и кофти неща... А последно според проф. Тимчева е достатъчно 3+3 вливки заради хормоналната чувствителност на рака, другите 2 места казват 4+4 (всъщност с паклитаксела искат да са седмични, тоест 12, което също е кофти според мен). Та сега отивам на 3 място, но вече се тревожа дали няма много да се забавя. Днес ще ходя в Иван Рилски и после трябва да реша вече.
Бих избрала 4+4 (като паклитаксела да е всяка седмица).
При мен доктора от раз си назначи 4+4, като ми даде да избирам паклитаксела всяка сенмица ли да е или на 21 дни.
При майка направо го пуснаха всяка седмица без да питат. Според проучванията ефекта бил по-добър, а и понеже са по-малки дози няма реакция голяма.
Щом предлагат 4+4, защо го мислиш. Винаги ще се чудиш, дали не сбърка с по-малкото. А ако после стане нещо, ще съжаляваш че си се отказала.

# 1 516
  • София
Хер позитивните ми казаха,че трябва да се следят със кенер на 3м.Моя от преди няколко дни не излезна добър.Тръгнах по мъките пак.Чакат ме две биопсии на различни места!Сърце да имаш да търпиш само..

Корал, какъв е проблемът, кое не е добре? Спокойно, виж при Опосум как излезе, че е фалшива тревога.

# 1 517
С операция на гърда започнах,лимфни възли и резекционни линии чисти.Два чисти скенера имах преди тива.Сега ПЕТ скенер правих,излезнаха три лимфни възли в гръден кош с висока метаболитна активност и чернодробна лезия.24 дни след последна вливка на доцатексал ми е правен ПЕТ скенера.

# 1 518
  • Варна
Корал сподели,може някой да помогне със съвет.Сестра ми също я следят с КТ или Пет,на три месеца,иначе не може да вземе Рибоциклиба.Първи и втори стадий пак на 3м.първата година,после на 6.Момичето с тройнонегативен в Холандия я следят с ЯМР на цяло тяло,вече на 6м.Имала е Пет само в началото за стадиране.Питала е защо няма вече Пет,нямало нужда,не бил хормонозависим.Корал писали сме заедно.Не давай биопсия,докато не си сигурна за черния дроб.Направи ЯМР.Много зависи кой прави разчета.В другата тема има махнат далак и чиста патология.Ти отначало не си ли стадирана.Направо операция ли имаш.

# 1 519
Редактирах поста,бях го написала калпаво.Имам скенер с контрастно вещество правен след операцията и преди химията.Октомври ми е правен и ПЕТ скенер.Чернодробната лезия я описват с ниска метаболитна активност.Минах консултация с доц.Боянов,които твърди,че е доброкачествено.ЯМР за лимфните възли в гръдната кухина не се прилага,защото той бил точен за меки тъкани.

# 1 520
Coral, стискам палци да е фалшива тревога, да е заблуждаваш образ заради химията.
Vinci, в Иван Рилски съм. Относно ПЕТ скенера - решава се, според мен, според случая. Например, стадий на установяване, съмнения за метастази, контролни кръвни и вероятно още куп неща съобразяват. Време от терапиите също трябва - след лъче 2-3 месеца. При химята също имаше изчакване с оглед вливките.
Katty, мамолог и гинеколог са по мой избор, но държа в течение онколога винаги.

# 1 521
Ами за всяко място чувам и кофти неща... А последно според проф. Тимчева е достатъчно 3+3 вливки заради хормоналната чувствителност на рака, другите 2 места казват 4+4 (всъщност с паклитаксела искат да са седмични, тоест 12, което също е кофти според мен). Та сега отивам на 3 място, но вече се тревожа дали няма много да се забавя. Днес ще ходя в Иван Рилски и после трябва да реша вече.
Бих избрала 4+4 (като паклитаксела да е всяка седмица).
При мен доктора от раз си назначи 4+4, като ми даде да избирам паклитаксела всяка сенмица ли да е или на 21 дни.
При майка направо го пуснаха всяка седмица без да питат. Според проучванията ефекта бил по-добър, а и понеже са по-малки дози няма реакция голяма.
Щом предлагат 4+4, защо го мислиш. Винаги ще се чудиш, дали не сбърка с по-малкото. А ако после стане нещо, ще съжаляваш че си се отказала.
Казаха ми, че след 3+3 се прави образна и ако не са достатъчно, се правят още 2 от бялата. Тоест има някаква опция след това все пак.
Иначе се записах за петък, в Иван Рилси започвам. Всички казват да си избера лекар, на когото да се доверя. Реших, че на проф. Тимчева имам най-голямо доверие. Пък времето ще покаже.

# 1 522
  • Варна
Корал,щом мислят за черен дроб,че е доброкачествено,значи е така.Надявам се и за лимфните да излезе нещо от терапията.Чудно ми е по време на химия да има прогресия.

# 1 523
Корал, това в черния дроб е доброкачествено, стискам палци за лимфните възли.
Колко им е suv max?

# 1 524
Коралче, стискам палци и при теб да се окаже напразна тревога Hug

# 1 525
Корал, това в черния дроб е доброкачествено, стискам палци за лимфните възли.
Колко им е suv max?
13.1 ,15.1и 18.4 на лимфните възли.
Няма да казвам какво ми е..не може да се опише! 😥

# 1 526
Coral,силно те прегръщам, каквото й да е, нали се лекуваме, има и допълнителни лекарства, лъчетерапия, ще се овладеят нещата ако се налага, за това не се притеснявай, трябва да вярваме в медицината Heart

# 1 527
  • Варна
Това направо не е истина или някой е проспал нещо на предния скенер.Такъв висок suv max 18,досега не бях срещала.Корал биопсията само от един патолог ли е гледана.Да не би да си пила кафе със захар или нещо друго преди Пет.Толкова много искам да е фалшива тревога.Олив за Летрозола,това е страничен ефект болката в костите.Аз съм писала,отидох ме при дежурен онколог и веднага ги смениха.Даже жената от регистратура каза,че винаги ги изписват,защото са най евтини.Няма смисъл да търпиш.

# 1 528
Корал, стискам палци и при теб всичко да се окаже фалшива тревога. Сестра ми на пет скен имаше образувание на коремната стена със Suv max 11.6 (след хистеректомия заради рак на яйчника). Препоръчаха да се отвори да се изреже, за да се види, а и без това имаше сраствания, които създаваха проблем. Образуванието се оказа също срастнала тъкан. А всички бяха едва ли не категорични, че е мета.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 18:47 от HristinaI

# 1 529
Корал, прегръщам те и ти изпращам цялата си сила, за да ти е по-леко.
Това ще е следващата фалшива тревога.

Общи условия

Активация на акаунт