Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 86

• 73 735
  • 1 540
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря, момичета, по принцип съм позитивен човек и винаги съм вярвала, но напоследък явно изпадам в дупка. Сигурно наистина е от терапиите, днес съм 4 ден след химия и се чувствам емоционално нестабилна, сякаш така бях и миналия път. Явно физическото омаломощаване ми влияе на здравия разум или провокира в мен първичен инстинкт за оцеляване. Иначе моята позната, която е резистенна, е с тройно негативен рак без заразени ЛВ.            
      jjjenq, каква ти е бялата химия ? Ако е с карбоплатина, чела съм, че топяла всичко.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 18:21 от Vinci

# 91
Бялата ми е доцетаксел на 21 дни. И аз съм пети ден след химия, чуствам се по същия начин... дупка. Иначе си имам и хубави дни, обаче на моменти се чуствам в безизходица. Ако някой може да ми препоръча за Пловдив психолог, който да работи с такива проблеми,ще съм благодарна.

# 92
Момичета, на някоя да се е случвало да е с лека хрема и кашлица по време на лъчетерапията? Не ми се иска да ме отлагат, достатъчно се забавих с лечението.
Аз бях с летен грип със сополи и температура и не ми я спряха. Казаха до 38 градуса може да си правиш процедури. Казаха да си вземам прахчета и вит.С. Дори с ниските левкоцити не ми я спряха. Бият ми инджекциите и продължават. Обаче правят по три дни профилактика и с почивните се натрупва пет дни прекъсване, което не е хубаво. Ти къде я правиш лъчетерапията?
Софиямед

# 93
  • София
Момичета, само си повтаряйте, че и това ще мине. И наистина минава - лошото се забравя. Правете хубави неща за себе си - приятни филми, книги, срещи с приятели - каквото ви кара да се чувствате добре. И освен това приемете, че е Ок не винаги да сте Ок, минавате през голямо изпитание - имате право и да страдате, и да ви е притеснено и тъпо, и да сте в дупка. Ще мине! Hug

# 94
  • Sofia
Олив, от сърце благодаря за насърчението! ❤️

# 95
  • Добрич
За молитвите...

И преди съм писала, когато се молите, заявявате пред Вселената, че искате нещо, което смятате че не ви се полага и се надявате да го получите по милост. Това е изключително погрешно.

Трябва да благодарим за това, което искаме! В сегашно време! Тогава даваме сигнал на Вселената, че сме благодарни за нещо, което ни се полага по право.

Ако говорите и мислите в бъдеще време, нещата които искате ще останат в бъдещето и няма да се реализират тук и сега.

"Благодаря, че оздравявам."
"Благодаря, че съм здрава."
"Благодаря, че лимфните ми възли са чисти."
"Благодаря, че ракът напусна моето тяло завинаги."

И т.н.

Не се използват отрицателни частици, защото Вселената не ги приема. Например "не си представяйте диня". Веднага си я представихте, нали?

Интересувам се от позитивна психология много преди диагнозата.

Бъдете позитивни, усмихнете се на живота, за да ви се усмихне и той.

Обличайте се добре,  гримирайте се,  глезете се с малки удоволствия (разходка, хубав филм, шоколад, хоби, каквото ви харесва).

Мислите и действията ни все едно се отразяват от огледало и се връщат при нас!

Длъжни сме първо на себе си.

Ако Бог искаше да ни вземе, нямаше да ни помога: да посетим добри лекари,  за кор биопсията, за операцията, за сентинелната биопсия, за чудесните деца, внуци, съпруг  и т.н. Замислете се над това.

Нужни сме - здрави, усмихнати, позитивни и обичащи - себе си, семейството си и живота!

Като за начало си направете позитивни утвърждения и ги повтаряйте.

Както казва Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече".

Ако не успеете сами да излезете от дупката, потърсете помощ, от близки, от психолог, чай, билки и т н.

Първата най-важна стъпка за победата е позитивната нагласа.

Дори в момента да ви е зле, " И това ще мине!".

Отново добавям любимо мое стихотворение:

# 96
Ах, колко хубаво, Вела, от сърце благодаря:heart:

# 97
Вела, Олив, благодаря ви.
Аз се опитвам да медитирам и да благодаря за всичко, доколкото мога. Медитацията трудно ми се получава, блуждае ми мозъка. Но има толкова неща, за които да благодарим. Хубава седмица на всички.
Пп.Момичета, тая производствена характеристика  за явяване пред ТЕЛК от работодателя ли я изисквате? Кога трябва да се занесе, при първоначалното подаване на документите или в последствие ТЕЛК я пращат на работодателя? Седя тука и чета и малко се обърквам.
 После за пред НОИ задължително ли е УП 2 да се носи от всички работодатели?

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 12:06 от haidi

# 98
Благодаря за насърченията, тук всички сте прекрасни!

# 99
  • Sofia
Вела, благодаря и на теб! Всяка твоя дума е една голяма причина да пропъдим всяка лоша мисъл от съзнанието си. Положителното мислене и нагласа е много важна в трудни моменти.

Лично на мен ми помага силната вяра в Бог. Знам, че това изпитание е трябвало да ми се случи, за да осъзная живота си много по-пълноценно и да се науча да не се тревожа за всяко нещо. И защото съм към протестанската църква, освен че се моля слушам много хвалебствени песни, които много повдигат духа.

Момичета, пожелавам прекрасен ден ( тук при мен е слънчево и чудесно)! И само хубави новини за всяка една от вас!

# 100
  • Добрич
haidi, в НОИ УП се носи само за стажа, който не е вписан в трудовата книжка. Ако са ти плащали от Бюрото по труда и не е отразено в трудовата ти книжка, вземи и от там УП.

Ако имаш майчинство, чийто стаж не е отразен в трудовата книжка, носи и актовете ( и копия) за разждане на децата.

Производствената характеристика трябва за експертното решение и по новите правила я искали още в началото. Преди можеше да се подаде после с другите документи, които изискват от ТЕЛК. Тя има срок 6 месеца. Ако я бях подала в началото, трябваше да правя нова.... Може да се свали файл с готова бланка. Попълва се от работодател и лекар трудова медицина.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 17:05 от Вела

# 101
То проблемът ми на мен е, че аз сто пъти си губих трудовата книжка 😵‍💫 и сумати неща не са ми вписани в нея,даже в момента също нямам идея къде е. Нали НОИ имат електронни масиви,че и ПИК имам с който си гледах стажа точно там,  защо пак изискват хартишлъци,за нещо което го имат в масивите си? Да не говорим, че от 2025 трудовата книжка става електронна🤨
Имам плащания от Бюрото по труда, егати сложнотията е това, УП ще им вадя, защото не са им вързани базите данни.
Мерси Вела 💐

# 102
Момичета, някой чувал ли е отзиви или възползвал ли се е от това лечение в Германия?  https://www.iozk.de/en/

# 103
Здравейте ,

Аз също съм като Vinci ,с хер положителен ,туморите са извадени без биопсия и сега съм на доцетаксел и карбоплатина плюс херцептин . Имам две вливки и бих казала ,че сега съм добре ,само като тренирам сърцето ми се разтуптява малко повече ,ще ми предстои консултация с кардиолог ,та се надявам всичко да е наред. Сериозният проблем при мен е ,че от карбоплатината съм почти сигурна,че губя слух ,защото ушите ми пищят и взех съвсем да не чувам като е малко шумно и увеличавам всички устройства,обаче понеже не знам дали химията действа ,ме е страх да помоля да намалят дозата,пък не искам и да оглушея и си е гадно :/

Да попитам и нещо друго ,някоя дама ,ползвала каски може ли да сподели как се справя със заплитането ? След втората вливка много дълго време не си мих косата и я държах вързана на кок,не съм я сресвала ,понеже ми казаха ,че трябва да е рядко. Е,да ама като я измих и изсуших се образува едно огромни сплескано гнездо ,едвам я разплетах и опада сумати коса от дърпането .Чак ме вбеси и се чудех дали да не минаваш с машинката ,утре съм на фризьор и ще помоля да ми я скъси възможно най-много ,дано помогне ,иначе с това заплитане не знам как ще я запазя .😣

# 104
  • Добрич
Shaylo, има спрейове за лесно разреаване. Има и за детски коси. Предполагам, че може да се ползват при химиотетапия. Можеш да попиташ.

Общи условия

Активация на акаунт