Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 86

• 72 629
  • 1 540
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, аз имам въпрос относно лимфните възли  - всички лимфни възли ли се махат при лимфна дисекция  или някои се оставят, на какъв принцип се решава дали да се оставят част от  ЛВ и кои да се оставят ? Питам, защото при мен са махнати 7 на първо ниво и 7 на второ ниво - на второ ниво имам 1 метастичен. Мислех, че са ми махнати всички ЛВ и това ме успокояваше. Скоро правих ЯМР и е записано, че са оставени 2 ЛВ - чисти. Притесних се, въпреки, че са записани като чисти, защото ЯМР не снима микроклетки, а при мен бяха открити в гърдата инвазивен карцином от 1 мл. Единствено патологът
може да каже категорично дали има туморни клетки, а се оказва, че при мен има 2 неизследвани ЛВ при операцията. Мисля си дали не може се направи някаква допълнителна проверка на двата ЛВ като биопсия например или нещо друго и при кой да отида за консултация ?  Ще съм благодарна да ми пишете ако знаете нещо по въпроса.

# 16
Дано не те подведа, но ЛВ не са 2нива ,а три  и до колкото знам трето ново вече изключително рядко се маха ,но дали те са снимани на ЯМР няма как да знаем.Не съм наясно дали биопсията е вариант, консултирай се с онколог най-добре.

# 17
renji,и аз съм чувала, че са на 3 нива. В епикризата ми пише: трето ниво - мастна и съединителна тъкан, без туморни метастази. Стоя и се чудя, а ЛВ на 3- то ниво ? Направо не знам. Може би трябва да питам някой хирург онколог, но кой ?

# 18
renji,и аз съм чувала, че са на 3 нива. В епикризата ми пише: трето ниво - мастна и съединителна тъкан, без туморни метастази. Стоя и се чудя, а ЛВ на 3- то ниво ? Направо не знам. Може би трябва да питам някой хирург онколог, но кой ?
Този дето те е оперирал , или пък лекуващ онколог,проф .Тимчева консултира онлайн ,ако ти е вариант .

# 19
Роси,
Аз не съм на хормонални, но си имам по принцип суха кожа. Без да сложа крем сутрин кожата ми е като опънат пергамент 😀. По принцип съм с гладка и безпроблемна кожа. Ген ми е, но е доста суха.
През лятото ползвам хидратираща бяла козметика. През зимата през деня слагам подхранващ крем, а не хидратиращ. Само нощния ми крем е хидратиращ. Аз ползвам Виши.
Среден клас е като цени. Има доста добри, които на мен ми пасват добре. Купувам си и разни серум от време на време.
Веднъж седмично гледам да слагам някаква почистваща и след нея хидратираща маска.
За ръката по-добре питай онколога дали може да се ползват слаби тоци за рехабилитация. Аз съм с проблеми в гръбнака и безценна ми е една машинка с електроди, която е за  TENS, EMS и масаж. Много ме облекчават процедурите и изрично питах онколога дали са противопоказни за диагнозата ни.
Каза ми " Давай смело, няма проблем "

# 20
Благодаря ти, Mollly, купих си днес хидратиращ на Лорел. Досега се мажех само с подхранващ. Ще питам за ръката.
Ние сме се виждали с теб в Надежда😊, на диспансерен преглед.

# 21
Благодаря ти, Mollly, купих си днес хидратиращ на Лорел. Досега се мажех само с подхранващ. Ще питам за ръката.
Ние сме се виждали с теб в Надежда😊, на диспансерен преглед.
Гледам, че ти си през октомври. Аз съм в края на ноември. Нещо сме се разминали с датите  Simple Smile

# 22
Да, ще се разминем. За последен път съм на 6 месеца и вече ще ходя веднъж в годината.

# 23
  • Варна
Здравейте, момичета!
Моля, припомнете ми как се казваха инжекциите, които се поставят подкожно, за да се понася по-леко ХМ?
Опитах с гугъл, не става.

# 24
  • Sofia
Здравейте, момичета!
Моля, припомнете ми как се казваха инжекциите, които се поставят подкожно, за да се понася по-леко ХМ?

За понасяне на химиотерапията са влива Зофран ( малка банка, която се влива преди химията). Подкожно се слага инжекция растежен фактор, за да не падат левкоцитите ( Лонкуекс).

# 25
  • Варна
Здравейте, момичета!

За понасяне на химиотерапията са влива Зофран ( малка банка, която се влива преди химията). Подкожно се слага инжекция растежен фактор, за да не падат левкоцитите ( Лонкуекс).
Благодаря! Болднатото беше.
Хем се радвам, че вече всичко съм забравила. Хем се ядосвам, че вече нищо не помня ....

# 26
  • Sofia
Част от оздравителният процес е човек да забрави нещата, които са го разтърсили. Поне аз така смятам.

# 27
Привет амазонки,
Запазиха ми час за реконструкция края на октомври, предупредих в работата, уж тогава е спокойно, но точно тази година се планира голяма промяна та ще има да ги мисля колегите
Утре мамограф първо
Разговор с онколога предстои,  стават 2 год скоро от последното химио
Били планирали ново измерване на костна плътност за април

Интересна есен предстои

Успех на всички,  които са в началото на пътя
Прегръдки

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 22:49 от valkyrian

# 28
Valkyrian къде ще правиш реконструкция? Интересувам се горещо по този въпрос.
И това ще мине, както се казва.

# 29
Valkyrian къде ще правиш реконструкция? Интересувам се горещо по този въпрос.
И това ще мине, както се казва.

Не живея в БГ
Болница St Göran  Стокхолм
https://capiostgoran.se/mottagningar-och-avdelningar/brostcentru … tcentrum-kirurgi/

Общи условия

Активация на акаунт