Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 86

• 75 683
  • 1 540
  •   1
Отговори
# 825
Здравейте ,
Моля ви , препоръчайте добър специалист  който да разчита ЯМР за  гр. Варна
На моя приятелка и поставиха диагноза но искаме и второ мнение. Всички много се притеснихме , искат изцяло да отстранят гърдата .
Скрит текст:
За Варна - д-р Христо Куцаров за разчитане! Д-р Вълкан Иванов за преглед ДА, но ако лезиите са няколко , както е посочено , той НЕ прави мастектомии в момента и няма условия в болницата за такива.

И защо смятате, че д-р В.Иванов не оперира?
Това категорично не е вярно и заблуждава търсещите пациенти във Варна.
Към момента на задаване на този въпрос Д-р Иванов все още не правеше мастектомии във Варна. Не се и съмнямам във възможностите му да я извърши. От скоро прави това, както и от скоро преглежда и в Бургас. По-нататък в темата беше уточнено.Не знам дали въобще сте заинтересовано лице или просто да се намерите на приказка.
Цитат

# 826
Момичета на Коц първа база телефон за спешна връзка има ли някой? За след 15 часа, сега ми е нужно.

# 827
  • ПЛОВДИВ
Момичета на Коц първа база телефон за спешна връзка има ли някой? За след 15 часа, сега ми е нужно.

Този телефон намерих 0700 16 120. Стискам палци да не е нещо сериозно. Ако искаш сподели.

# 828
Става дума за близък, не за мен. Възрастен човек с онкологична диагноза на бъбрека. Просто вече е доста влошено състоянието, а оказва се, в такова положение пациентът е оставен да се мъчи, защото не се води спешен, водел се “усложнен” и след 15 не може да бъде приет в отделение, а само транспортиран с линейка ако мине номерът да го минем като спешен случай, нетърпящ отлагане по някаква друга линия….. потресена съм.

# 829
Здравейте ,
На моя приятелка и поставиха диагноза но искаме и второ мнение. Всички много се притеснихме , искат изцяло да отстранят гърдата .
Скрит текст:
За Варна - д-р Христо Куцаров за разчитане! Д-р Вълкан Иванов за преглед ДА, но ако лезиите са няколко , както е посочено , той НЕ прави мастектомии в момента и няма условия в болницата за такива.

Към момента на задаване на този въпрос Д-р Иванов все още не правеше мастектомии във Варна. Не се и съмнямам във възможностите му да я извърши. От скоро прави това, както и от скоро преглежда и в Бургас. По-нататък в темата беше уточнено.Не знам дали въобще сте заинтересовано лице или просто да се намерите на приказка.
Цитат
"Заинтересовано" лице не съм, но съм пациент на д-р Иванов. А той мастектомия правеше и във Варна, а сега вече и в Бургас.

# 830
  • Добрич
Д-р Вълкан Иванов във Варна правеше мастектомия, правеше и реконструкция, но не правеше мастектомия с едномоментна реконструкция.

адв. Мирослава Кръстева, мисля, че тонът Ви е неподходящ за езика и предназначението на групата. Тук сме, за да си помагаме, не сме в съда....

Голяма част от дамите, които трябва да правят сега мастектомия, предпочитат да бъде с едномоментна реконструкция. ("Две в едно" така да се каже).

Вие пишете, че не сте заинтересовано лице и явно не сте наясно с диагнозата и възможностите (съвремените възможности) за справяне с нея.

Скрит текст:
Здравейте ,
Скрит текст:

Цитат

"Заинтересовано" лице не съм, но съм пациент на д-р Иванов. А той мастектомия правеше и във Варна, а сега вече и в Бургас.

Аз също съм пациент на д-р Вълкан Иванов, изключително съм му благодарна и смятам, че той е чудесен избор за лекар! Обаче за мастектомия с едномоментна реконструкция д-р Вълкан Иванов ме насочи към д-р Хатър...

# 831
Здравейте мили дами. Моля за вашето мнение от проведеното изследване.

# 832
Адв. Кръстева, моля, смекчете тона! Тук сме за помощ, а не за назидание.
Barabidi, дай малко подробности! Има тумор и засегнати лимфи - това е ясно. Другото е объркващо за мен. Доколкото разбирам, според ЯМР в черния дроб има кисти, а според ПЕТ - метастази (поне една)? Като излиза, че тъй като е започната химиотерапията, не може да се каже какви са лезиите, които следва да се проследят след края на курса. Демек, трябва да се изкара химията и тогава ще е ясно. Поправете ме, ако греша!

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 16:51 от Calm

# 833
  • Варна
Здравейте мили дами. Моля за вашето мнение от проведеното изследване.
Не можах да разбера този Пет кога е правен.Той ли е първия,за стадиране.При него излиза мета в черен дроб,а на ямр киста.Но Бочев(предполагам,че той е правил разчета)е сигурен,че е мета.Ако имате някакви съмнения,може да дадете за разчет при проф.Пиперкова.Къде се лекувате и с какво.

# 834
Мили дами, не съм "заинтересована" да защитавам д-р Иванов. За съжаление съм минала през същите перипетии като Вас и за щастие именно той е от Човеците, които ме подкрепиха в този период.
Коригирах, че прави мастектомия. За реконструкция в поста не се "пишеше".
С което приключвам темата!
Леко лечение на всички и дано по- малко жени чуват тази диагноза!

# 835
Здравейте, Alatea  лечението е  по схема Доцектаксел, перджета, херцептин. Направен е първоначален пет скенер, след което скенер с контраст, след това ямр. Бочев е направил повторно разчитане на пет скенера.

# 836
  • Варна
По принцип,всички вярват на Бочев,поне в нашата онкология.Но когато има разминаване търсете,още едно мнение.

# 837
По принцип,всички вярват на Бочев,поне в нашата онкология.Но когато има разминаване търсете,още едно мнение.
Благодаря
Calm, има тумор и един лимфен възел. По нататък не са сигурни според изследванията нито на пет скенера, нито на скенера с контраст. Затова е направено ямр и после второ мнение на пет скенера

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 17:10 от Barabidi

# 838
  • Варна
Barabidi,при нас също заразен лимфен възел и една метастаза в илиячна кост.Пак при Бочев.От онкологията поискаха след 3м.пак Пет,за да има база за сравнение.Втория беше на друго място.Хубаво е да вземете още едно мнение,защото при метастатична болест,лечението е до живот.Ако не е метастаза,химио,таргет,операция и от сърце ви пожелавам пълна ремисия.А от болницата,където се провежда лечението,какво казват.Туморния маркер колко е.Чернодробните как са.

# 839
Туморния маркер беше 22, по късно 14, сега пак ще се изследва. Лекуващия лекар казва същото, че ще се прецени след хт. Също каза че към момента вече не се палпира туморна формация. Асат и  алат са напълно в нормите.

Общи условия

Активация на акаунт