Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 86

• 72 634
  • 1 540
  •   1
Отговори
# 1 500
За пръв път чувам, че тези на таргетна терапия се проследяват през две седмици, първите три месеца...направо ме застреля. В какво се изразява проследяването през две седмици?

# 1 501
Да,така се следят.Мисля ,че Мадам Фрапина беше пояснила по-обстойно,основно кръвни тестове и следене на странични ефекти.Става въпрос за Верзенио,за другите не съм наясно.Няма защо да споменавам,че дъщеря ми са я попитали-как си?А кръвните тестове,в края на месеца...те и хирурзите,така следят
Целта им да са сигурни,че препаратите се усвояват в необходимата доза,ако е нужно да се коригира за по-добра адаптация.Изключения са тези които нямат странични ефекти,като съпругата на Марсиан.

# 1 502
  • Sofia
За пръв път чувам, че тези на таргетна терапия се проследяват през две седмици, първите три месеца...направо ме застреля. В какво се изразява проследяването през две седмици?

Само кръвни се проследяват, не образни. Защото има странични реакции. Сега, не съм много сигурна точно какво гледат, но мисля, че едното е чернодробните. И защото те съпътства и една мнооого упорито разстройство и заради него. Също така и може да има корекции в дозировката според общото състояние. Това е, което знам.

Както казва Неда, Мадам Фрапина го беше обяснила много добре в детайли.

# 1 503
Аз съм на таргетна терапия, в момента, през 3 седмици кръвни ми пускат - ПКК, глюкоза, креатинин, урея, АСАТ, АЛАТ.

# 1 504
Аз съм на таргетна терапия, в момента, през 3 седмици кръвни ми пускат - ПКК, глюкоза, креатинин, урея, АСАТ, АЛАТ.

Haidi, забелязала съм, че много четеш. Имаш ли мнение за този VItaceptin.
Иначе и аз съм на таргетна, като теб през 3 седмици кръвни, когато правят вливката и на 3 месеца скенер.

# 1 505
  • София
Здравейте, сестра ми започна химиотерапия и мина две вливки. Криво-ляво, тежко е ... важното е, че върви... обаче...
Направиха ѝ скенер, казаха че няма уж разсейки, но таки и не направиха ЯМР. Тя е питала и ѝ казали, че ЯМР на онколозите не им трябва (подразбира се, че трябва на хирурзите като се стигне до операция).
Но и тук ми препоръчахте в началото и тя сега е гледала и чела, че е добре да се направи клипсиране / маркиране на тумора (предполагам че е едно и също). Въпросът е кой прави такова нещо в София. Тя за Варна е видяла, че се прави от Вълкан Иванов. За София, Виктор Йорданов в Ситиклиник Аджибадем - Младост дали прави? Май само те двамата правят?
И това клипсиране е чисто физически акт нали? Не е просто виртуално отбелязване. Дори и след 2-ра вливка, може би има смисъл.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 14:40 от Gorg0nzola

# 1 506
Аз ти бях писала Горгонзола, че трябва да се маркира тумора, по назад. Явно не си ме прочела. Маркира доктор Виктор Йорданов в Ситиклиник, проверете и доктор Мариела Василева дали не прави и тя клипсоване. Слагат и чип на тумора, ако се стопи, по него се ориентират къде е бил. Става за 15 минути. Не боли, с месна упойка е. И да, може и след втората вливка, не вярвам с две вливки да се стопи тумора, въпреки че кой знае.
За Варна Вълкан Иванов. ЯМР трябва, да. С него се сравнява ефета от химиотерапията.
Брит, идея си нямам какво е това Витасептин.
Къде си на таргетна терапия, че ти пускат през три месеца скенер?
Едит: Док Василева също маркира тумори, идете при нея, ще стане по бързо, за Виктор Йорданов се чака доста. Тя е хирург, разкошен лекар е.
https://superdoc.bg/lekar/mariela-vasileva-slaveva-dm

# 1 507
От самото начало съм в Софиямед.
Близо ми е до къщи и работа. Поне едно удобство .
quote author=haidi link=topic=1692616.msg49157912#msg49157912 date=1736944735]
Аз ти бях писала Горгонзола, че трябва да се маркира тумора, по назад. Явно не си ме прочела. Маркира доктор Виктор Йорданов в Ситиклиник, проверете и доктор Мариела Василева дали не прави и тя клипсоване. Слагат и чип на тумора, ако се стопи, по него се ориентират къде е бил. Става за 15 минути. Не боли, с месна упойка е. И да, може и след втората вливка, не вярвам с две вливки да се стопи тумора, въпреки че кой знае.
За Варна Вълкан Иванов. ЯМР трябва, да. С него се сравнява ефета от химиотерапията.
Брит, идея си нямам какво е това Витасептин.
Къде си на таргетна терапия, че ти пускат през три месеца скенер?
Едит: Док Василева също маркира тумори, идете при нея, ще стане по бързо, за Виктор Йорданов се чака доста. Тя е хирург, разкошен лекар е.
https://superdoc.bg/lekar/mariela-vasileva-slaveva-dm
[/quote]

# 1 508
Coral,много съжалявам, дръж се и продължавай напред. Доколкото си спомням ти беше с операция, нали ? И на какъв скенер са видели нещо и къде, други фокуси в гърдите ли ? Иначе и на мен не 3 седмици ми пускат кръвни, преди всяка таргетна терапия.

# 1 509
  • София
haidi, прочетох те ама то нали се сещаш, че не зависи от мен или дори от сестра ми в суматохата в началото. За съжаление може би ще отиде след третата вливка с тази липса на часове, ама пак е по-добре. Чисто осезаемо бил намалял тумора, но да се е стопил не е.

Редактирам се: Успя да запише сравнително близък час при доктор Мариела Василева. Дано го правят същия ден, а не да е само консултация. Благодаря ви!

# 1 510
Това е страхотна новина, че тумора реагира. Браво! Какви бяха показателите на сестра ви, ХЕР, хормони? При Василева има часове за по скоро, говорете и за операция с нея, тя е чудесен лекар, прави и сентинелна биопсия на лимфни възли.

# 1 511
Момичета  като чета сега разбирам, че трябва да ходя на ехограф ? Вие на колко време ходите?

# 1 512
  • Sofia
За таргетната може би зависи от препарата и практиката на самата болница. Всяка болница си има схема на проследяване вероятно. Като при лъчетерапията. Например в Софиямед ти пускат кръвни на всеки две седмици, доколкото в Иван Рилски - всяка седмица.

Gorg0nzola, ЯМР на този етап наистина не им трябва на онколозите. Ако, ще правите нещо в бъдеще е по-добре да е КТ или ПЕТ скенер. И за операцията, ще е нужно образното с което е стадирана, т.е. първото образно което е показал тумора и размерите му. Няма да даде точна представа за ефекта на химиотерапията, ако е стадирана с КТ и после направи ЯМР. ЯМР почти винаги дава по-голям размер от КТ. И друго искам да кажа. Не е важно само колко се е намалил тумора от химиотерапията, а дали тя е помогнала да не се заразят лимфни възли. Недейте се фокусира само върху това, колко образни са правени през периода.

За д-р. Василева само да допълня, че тя не работи със здравна каса. Ако има значение за тези, които я изберат за хирург.

# 1 513
Здравейте, сестра ми започна химиотерапия и мина две вливки. Криво-ляво, тежко е ... важното е, че върви... обаче...
Направиха ѝ скенер, казаха че няма уж разсейки, но таки и не направиха ЯМР. Тя е питала и ѝ казали, че ЯМР на онколозите не им трябва (подразбира се, че трябва на хирурзите като се стигне до операция).
Но и тук ми препоръчахте в началото и тя сега е гледала и чела, че е добре да се направи клипсиране / маркиране на тумора (предполагам че е едно и също). Въпросът е кой прави такова нещо в София. Тя за Варна е видяла, че се прави от Вълкан Иванов. За София, Виктор Йорданов в Ситиклиник Аджибадем - Младост дали прави? Май само те двамата правят?
И това клипсиране е чисто физически акт нали? Не е просто виртуално отбелязване. Дори и след 2-ра вливка, може би има смисъл.
Когато бях на биопсия при Йорданов, спомена, че правят такова маркиране пак с уред за образна диагностика го локализират и съответно го маркират някакси. Не помня подробностите

# 1 514
  • София
Хайди, най-общо тройно позитивен и силно агресивен (да не търся сега документацията из телефоня, че съм извън дома). Дано както бързо е пораснал, така и бързо да се свие!

Общи условия

Активация на акаунт