Изправяне на крив таван

• 868
  • 5
  •   1
Отговори
В стаята има гипсокартонен таван с падане 10cm и ниша за лед осветление и луни.
Фирмата която работи по апартамента, не са се сетили да изравнят целия таван преди да слагат гипсокартона с нишите.
Много е грозно и не знам дали е илюзия, но и гипскаротна ми изглежда крив.
Чудя се какви варианти имам да пооправя положението на този етап като вече е приключил ремонта и не искам голяма бъркотия да става.
Има и монтирани мебели, съобразени с това падане от 10cm.
Ще се радвам да чуя идеи.
Ето подобна снимка от интернет, но си представете сивия таван ужасно крив.

# 1
Единственият що-годе чист начин, който се сещам, е лепене на гипскартон, "на гребен" или с кюфтета, като плочки за под. И после пак шпакловка.

# 2
Може ли да се махне падащия таван?Нищо не пречи да има място над кухненските мебели. Колко см има от нивото на падащия таван до истинския таван?

# 3
Ако ще се прави наново както трябва, ще трябва да се демонтира осветлението, горен ред шкафове. Май е доста хамалогия.
Разстоянието до истинския таван е около 8cm и 2cm самия гипсокартон.
Идеята за лепене на плочи звучи постижимо, а и би трябвало да не скрие лед лентата.
Мислех си дали опънат таван може да помогне, но не познавам много тази технология.
Сигурно няма да може този опънат таван да е с цвета на латекса?

# 4
Изправянето на таван с мазилка и мрежа крие определени рискове. Може би знаете за леките материали като MP 75 L и подобни но ако сложите от тях и напластите повече от 2-3 см на места, това крие риск в един момент всичко това да се изсипе на главата ви.

Както може би също знаете, лепене на картон на таван не се препоръчва поради простата причина, че лепилото каквото и да е то, старее с годините и рано или късно ще се отлепи и в най-добрия случай ще изглежда грозно провиснало, а в най лошия ще се изсипе на главата на някой.

Аз имах същия казус и го реших с окачен таван на единична скара под нивел, който на места е само 6-7см, на други стига до 9-10см. Обаче това е голяма хамалогия, трябва да разкарате цялата мебелировка ако има такава в стаята защото дори само да я покриете ще стане адски прахоляк от фугиране, шкурене, боядисване и т.н. Също така този таван който е вече на 10см надолу ще трябва да се свали на още поне 6-7см надолу.
С една дума, ще се вкарате във филм, и преправяне на абсолютно целия таван + мебелите.

Има една приказка, че всички неща по ремонта ни дразнят до момента в който не поживеем няколко месеца и тогава забравяме всичко.

Ако

# 5
Благодаря за мненията и идеите.
Ще проуча още и ако не измисля друго, ще боядисам нишата в цвета на тавана - сиво/синьо. Може би няма да личи толкова ако не контрастират.

Общи условия

Активация на акаунт