Сътворение или еволюция? Дискусия за вярващи и невярващи.

• 21 179
  • 389
  •   1
Отговори
# 360

... Не бих казала, че написаното дотук от secretgarden ми напомня за "Холографската вселена".
Ако не си максималистка, ще ти пусна отправка за нещо "по-сбитичко"...

Ето го и "по-сбитичкото":
http://psychology.dir.bg/_wm/diary/diary.php?did=20634&df=46&dflid=3

и
http://psychology.dir.bg/_wm/diary/diary.php?did=23537&df=46&dflid=3

# 361

...а това, че се мислим затолкова велики, че чак да заслужаваме прераждане  Thinking ...незнам

Мила, secretgarden,
"Прераждането" е в другата тема, в която не участвам, ама никак.
Затова си пиша тук, щото съм спокойна, че няма да се натресе пак някой автор на такава тема с 15 последователни собствени мнения, "модериращи" всички останали и на които не мога да хвана края и поради други причини.
Но няма да коментирам други автори на други теми.

Харесва ми, че тук личните мнения се подкрепят с точни цитати и отправки към ясни сайтове и автори.

# 362
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
мда .....разводнявам ви темата ....извинявам се   bouquet ...няма да досаждам повече  Blush

# 363
Холограма, вмества ли се понятието "личност" и "съзнание", в представата ти за холографския експеримент, ако има такава де...?

# 364
мда .....разводнявам ви темата ....извинявам се   bouquet ...няма да досаждам повече  Blush

Явно не си ме разбрала.
Сега трябва да се извинявам и на теб, и на авторката на тази тук тема.
Или аз да не "досаждам повече".
Няма проблеми.
Считай, че това е последното ми мнение тук.

# 365
  • Linz
.... защото нашия живот , на нашата планета, в безкрайната Вселена ...... е като една прашинка, паднала ми връз рамото ......  житейското ни време , което като Земни същества  се измерва от въртенето на Земята , т.е. от изгрева и залеза на слънцето , е нищожно .... вероятно и скоростта на светлината не е най- бързата скорост ...такива работи ...
И още по-незначителни сме даже. А животът ни е някакъв нищожен миг от вечността. Но понеже сме най-висшите същетва на Земята се мислим за много велики ooooh! Laughing

# 366
  • Linz
Малий... тук се е напълнило с досадни мухи Crazy

# 367
Тук има статия, която донякъде хвърля светлина по темата.
Три ножа в гърба на дарвинизма

# 368
  • Ямбол
Охо, благодаря! Доста светлина хвърли. Но даже и да не е съвсем издържана теорият на Дарвин, то доста , ама много доста по-несъдържателна е тази на бог. Позволявам си да цитирам:

"1. КРЕАЦИОНИЗЪМ
Теория за божествения произход на всички живи същества

Съдържание: Преди около 6 хиляди години Господ е сътворил Вселената, небето и земята, а заедно с тях и всички живи същества. Просто така е поискал. Тази теория е формулирана преди около 3 хиляди години.

Плюсове: съдържа в себе си универсален отговор на всички въпроси: «Защото така е искал Бог!»
Минуси: изключва всякаква необходимост от по-нататъшни научни изследвания и прогрес - защо да се изследва нещо, като, както отбелязал ученият Карл Линей - основоположник на метода за класификация на животните и растенията, «съществуват точно толкова видове, колкото първоначално е сътворил Създателят ». "

Но пък затова и допада на толкова много хора, защото има универсални отговори и всичко се изчерпва с желанието на бог - колко лесно и просто нали?

# 369
  • Linz
Озари ни божията мъдрост Laughing
Сега ще я прочета с голям интерес Peace

# 370
  • Linz
"Но уникалността на Кембрийският взрив е в това, че е нямало никаква връзка между първите бактерии и новите многоклетъчни сложни организми."
Кой казва, че е нямало връзка? Дори и да не е намерена такава това не означава, че не съществува!

"В едни и същи геологични пластове са намерени останки и на хиракотерии, и на обикновени коне."
Това не означава, че са живели по едно и също време!

"Намерени са само фрагменти на черепи и кости на ръце – например, през 1960 год. антропологът Луис Лики намерил няколко фрагмента от череп, които, както ученият предположил, принадлежат на същество, приличащо на хибрид между човек и горила. На база на своята находка Луис Лики заявил за откриването на нов вид примат – Homo habilis, тоест умел човек. И макар и да не е могъл да намери повече останки, умелият човек с пълна сила влязъл във всички учебници."
Това пък с какво опровергава теорията на Дарвин?!?

И трите въпроса са изсмукани от пръстите Tired

# 371
Само аз ли не мога да отворя линка? Rolling Eyes

Пресата:
http://www.fmi-plovdiv.org/bg_ver/paper/issue361.pdf
и още нещо:
http://trinity-bg.com/page_13/Alfa_Curs/02_Is_There_a_God_new.pdf

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 17:26 от SilIli

# 372
Беше се загубил сайтът за двайсетина минути.
Но сега е по-прегледно:
УЧЕНИ СЕ ОБЯВЯВАТ СРЕЩУ ТЕОРИЯТА НА ДАРВИН
 #2gunfire
Айде, Енчо Тилев от "Пловдивски университет" ще го правим звезда!! Simple Smile

# 373
Но сега е по-прегледно:
 #2gunfire

Само не разбрах откъде го намери този отвратителен вестник!?Ти такива ли четеш?И за какво ти е да повтаряш същата информация? newsm78

# 374
Но сега е по-прегледно:
 #2gunfire

Вие какво искате сега...4овека ви предостави факти...Peace

Общи условия

Активация на акаунт