Сътворение или еволюция? Дискусия за вярващи и невярващи.

• 21 186
  • 389
  •   1
Отговори
# 345

secretgarden,
Отпусни се, де...
Искаш да кажеш, че "адът" и "рая" може да са паралелни светове, а животът, който живеем сега, е на общия им терен на противоборство...

..... не искам да кажа нищо такова ......  Laughing 

А как да познаем какво искаш да кажеш?

# 346
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
задавам само въпроси за доразвиване....

# 347
задавам само въпроси за доразвиване....

Ами доразвий и ти, де...

# 348
предполагам, че едни по- развити очи , например не биха виждали Света така, както го виждаме ние - дървета, животни , хора ..... биха виждали само частици и взаимодействия ..... ние всички сме част от едно цяло ..... само дето сме малко по- плътни, от въздуха около нас ..... всичко е относително- на много нива ....... и не мисля, че сме създадени, за да го разберем

# 349
  • Linz
предполагам, че едни по- развити очи , например не биха виждали Света така, както го виждаме ние - дървета, животни , хора ..... биха виждали само частици и взаимодействия ..... ние всички сме част от едно цяло ..... само дето сме малко по- плътни, от въздуха около нас ..... всичко е относително- на много нива ....... и не мисля, че сме създадени, за да го разберем
Май те бях питала за "Холографската вселена"... още ли не си я чела? Все имам чувството, че вадиш цитати от там ooooh!

# 350
Май те бях питала за "Холографската вселена"... още ли не си я чела? Все имам чувството, че вадиш цитати от там ooooh!

Не съм  Joy

Ти не разбра ли , че аз съм я писала тази книга   hahaha

Всъщност как е името на атвора да взема да я прочета, макар че после всичките ми разсъждения ще бъдат "извадени" от там  Sunglasses

# 351
  • Linz
Майкъл Тоболт
Laughing

# 352
предполагам, че едни по- развити очи , например не биха виждали Света така, както го виждаме ние - дървета, животни , хора ..... биха виждали само частици и взаимодействия...

Това за очите не го харесвам като пример (има го в един сайт, дето не ми се цитира тук, много "рехава" и подвеждаща "логика" и "образност" използват).

Окото е един от най-сложните и съвършени органи в човешкото тяло. Той е такъв, за да вижда точно това, което вижда.
"Очите", за които ти говориш биха били други органи, ако "виждаха" това, което си описала (щяха да са на друго място, но наред с очите, т.е. щяхме да си имаме и очи и това, което ти казваш).
Окото съответства на процесите, подчинени на законите за пречупване на светлината и плътността на материята.

Ей сега ще ти дам отправка, която вече съм давала, но по друг повод, за да се доизясня.

Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 10:42 от Холограма

# 353
нищо не влагам ..... нали говорихме за памет на материята ...дуализма ... добро -  зло  .... и т.н ....
оо, да частица-античастица, това е много характерен пример за симетрията на законите във физиката.  Simple Smile

а какво ще кажеш за двойките Душа- анти душа и човек- античовек ..... къде отива прераждането, Бог ....Антибог
Ами, не знам дали можем да правим изводи за Бог само на базата на знанията ни (днешните) за материята. Античастицата, всъщност, също е част от материята. А Бог(Отец) е дух. Дух и душа са нещо различно от плътта (според Библията). Но, дуализма- добро-зло съществува.

# 354

Не бих казала, че написаното дотук от secretgarden ми напомня за "Холографската вселена".
Ако не си максималистка, ще ти пусна отправка за нещо "по-сбитичко".

# 355
предполагам, че едни по- развити очи , например не биха виждали Света така, както го виждаме ние - дървета, животни , хора ..... биха виждали само частици и взаимодействия...

Това за очите не го харесвам като пример (има го в един сайт, дето не ми се цитира тук, много "рехава" и подвеждаща "логика" и "образност" използват).

Окото е един от най-сложните и съвършени органи в човешкото тяло. Той е такъв, за да вижда точно това, което вижда.
"Очите", за които ти говориш биха били други органи, ако "виждаха" това, което си описала.
Окото съответства на процесите, които съответстват на законите за пречупване на светлината и плътността на материята.

Ей сега ще ти дам отправка, която вече съм давала, но по друг повод, за да се доизясня.
Очите са орган, способен да възприема само в диапазона на видимата светлина...
За останалата част от спектъра има други уреди за "виждане".

# 356
Това, ако имаш повече време (МАЙКЪЛ ТОЛБОТ, ХОЛОГРАФСКАТА ВСЕЛЕНА, Данчо Господинов, превод, 2003):
http://62.204.137.214/meetyu/knigi/michael%20tolbot.doc

След него може да пробваш това:
http://prosvetlenie.start.bg/?article=3986

Другото - за виждането, след малко.

Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 11:27 от Холограма

# 357
  • Linz
Не бих казала, че написаното дотук от secretgarden ми напомня за "Холографската вселена".
Ако не си максималистка, ще ти пусна отправка за нещо "по-сбитичко".
На мен ми напомня. Както и в старите подобни теми... всеки път я питам за тази книга Laughing

# 358

... Очите са орган, способен да възприема само в диапазона на видимата светлина...
За останалата част от спектъра има други уреди за "виждане".

... Как метаматериали ще правят хора и предмети невидими. Наистина.
http://www.technews.bg/print.php?id=388

# 359
Явно достигаме до едни и същи или поне близки идеи, защото човешките мозъци са устроени по такъв начин ...а съм сигурна, че истината за нещата е над всички човешки идеи .....над всичко, което би могло да възприеме нашия мозък ... на този фон твърдения, че помним неща от различни прераждания са ми смешни .... защото нашия живот , на нашата планета, в безкрайната Вселена ...... е като една прашинка, паднала ми връз рамото ......  житейското ни време , което като Земни същества  се измерва от въртенето на Земята , т.е. от изгрева и залеза на слънцето , е нищожно .... вероятно и скоростта на светлината не е най- бързата скорост ...такива работи ...а това, че се мислим затолкова велики, че чак да заслужаваме прераждане  Thinking ...незнам

Общи условия

Активация на акаунт