Сътворение или еволюция? Дискусия за вярващи и невярващи.

• 21 270
  • 389
  •   1
Отговори
# 255
Кривондела заповядай     ето тук.......

http://www.evolutsionataizmama.com/chapter18.php

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: ЕВОЛЮЦИЯТА Е ЕДНА ИЗМАМА

Съществуват още много други научни факти, които обезсилват еволюционната теория, но в тази книга ние успяхме да разгледаме само малка част от тях. Но дори те бяха достатъчни, за да разкрием най-важната истина: Еволюционната теория е просто една измама, скрита под маската на науката и защитавана единствено с цел да се съживи материалистическата философия. Тя е една измама, която се основава не на науката, а на промиването на мозъци, пропаганда и фалшификации.

Нека обобщим някои основни факти, които разгледахме в предходните страници:

ЕВОЛЮЦИОННАТА ТЕОРИЯ СЕ ПРОВАЛЯ
ОЩЕ В ПЪРВИЯ СТАДИЙ

Еволюционната теория е една теория, която се проваля още в основата си. Причината е, че еволюционистите са неспособни да обяснят дори формирането на един-единствен протеин. Нито законите на вероятностите, нито физичните или химични закони предлагат някаква възможност за случайното възникване на живота.

Звучи ли разумно или логично, докато не може да съществува нито един случайно формиран протеин, милиони от тези протеини да се свързват, за да образуват клетката на живия организъм, а милиарди от тези клетки да успеят да се формират и после, свързвайки се случайно, да образуват живите организми, от тях пък да се създадат рибите, след това от тези, които излизат на сушата – влечугите, от тях птиците и по този начин на земята да се образуват милионите различни животински видове?

Дори това да не ви се струва логично, еволюционистите вярват в тази легенда.

Но това е просто едно убеждение – или по-скоро вяра, защото те нямат дори едно-единственно доказателство, с което да подкрепят тяхната история. Те никога не са откривали междинни форми като полуриба полувлечуго или полувлечуго полуптица, нито пък са успели да докажат, че един протеин или дори една аминокиселинна молекула, изграждаща протеина, би могла да се образува при условията, които те наричат “първични“, и дори в своите високотехнологични лаборатории не са успели да направят това. Точно обратно, с всяко тяхно усилие самите еволюционисти са показали, че никога не е протичал никакъв еволюционен процес нито пък би могъл да протече някога на Земята.

ЕВОЛЮЦИОННАТА ТЕОРИЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДОКАЗАНА
ДОРИ И В БЪДЕЩЕ

Виждайки това, еволюционистите могат единствено да се утешават с мечтата, че науката с течение на времето би могла по някакъв начин да реши тази дилема. Науката обаче, дори и да изминат хиляди години, не може и дума да стане, че би могла да докаже едно такова нелогично и неоснователно твърдение. Дори точно обратно, с развитието на науката тя прави по-ясна и проста абсурдността на еволюционните твърдения.

Ето това е, което се беше случило до сега. Колкото повече детайли относно структурата и функциите на живите клетки биват откривани, толкова по-ясно става, че клетката не е проста и произволно формирана смес, както се е смятало според примитивните биологични разбирания от времето на Дарвин.При положение, че ситуацията е толкова ясна, да отхвърляш факта за сътворението и да основаваш произхода на живота на изключително неправдоподобни случайности и след това ревностно да защитаваш тези твърдения, по-късно биха могли да се превърнат в източник на огромно унижение. Докато истинският образ на еволюцията все повече и повече излиза наяве и колкото повече общественото мнение вижда истината, толкова повече наближава времето, когато слепите защитници на еволюцията няма да могат да покажат лицата си.

НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРЕЧКА НА ЕВОЛЮЦИЯТА: ДУШАТА

Съществуват много животински видове, които приличат един на друг. Например може да съществуват много живи същества, които приличат на коня или котката, както и много насекоми, които да приличат едно на друго. Тези прилики не учудват никого.

Неизвестно защо някои повърхностни прилики между човека и маймуната привличат голям интерес. Този интерес понякога отива толкова далеч, че кара някои хора да повярват в погрешните еволюционни тези. Всъщност повърхностните прилики между маймуната и човека не означават нищо. Бръмбарът “носорог” и носорогът също имат определени общи повърхностни прилики, но би било смешно само на базата на тази прилика да търсим да създаваме някакъв вид еволюционна връзка между тези две същества, от които едното е насекомо, а другото бозайник.

Освен по повърхностните прилики не може да се каже, че маймуната е по-близка до човека, отколкото другите животни. Всъщност, ако се взима под внимание нивото на интелект, то тогава медоносната пчела, която произвежда геометрично чудотворната структура на медените пити или паякът, който изгражда инженерното чудо на паяжината може да се каже, че са по-близки до човека. Дори в някои аспекти са и по-съвършени.

Нещо повече, между човека и маймуната има голяма разлика. В крайна сметка маймуната си е животно и от гледна точка на съзнанието няма никаква разлика от коня или кучето. От друга страна, човекът е съзнателно същество със силна воля, което може да мисли, говори, разбира, взима решения и отсъжда. Всички тези характерни черти са функции на душата, която човек притежава. Душата е най-съществената разлика, която създава огромна бездна между човека и останалите организми. Нито една физическа прилика не би могла да затвори тази празнота между човека и всяко едно друго живо същество. В природата единственото живо същество, което има душа, е човекът.
БОГ СЪТВОРЯВА ПО СВОЕ ЖЕЛАНИЕ

Щеше ли да има значение дори представеният от еволюционистите сценарий наистина да се беше случил? Не съвсем. Причината е, че всеки стадий, предложен от еволюционната теория и базиран на случайностите, би могъл единствено да се случи в резултат на чудо. Дори животът да се бе появил постепенно чрез преминаване през такива стадии, всеки прогресивен стадий може единствено да бъде породен от съзнателна воля. Тези стадии е абсолютно невъзможно да се образуват случайно.

Ако в първичната атмосфера се е образувал един протеин, то теорията на вероятностите, законите на билогията и химията доказват, че това не може да стане случайно. Ако обаче бъде настоявано, че непременно се е образувал, то не ни оставо нищо друго освен да приемем, че е сътворен от Творец. Същата логика важи и за всички останали тези на еволюционистите. Например няма нито палеонтологични доказателства, нито физични, химични, биологични или логични оправдания, доказващи, че рибите са преминали от водата към сушата и са образували сухоземните животни. Но ако непременно трябва да се каже “рибите излязоха от водата и се превърнаха във влечуги“, то този, който го е казал, трябва да приема съществуването на Творец, способен да създаде това, което пожелае само изричайки думата “Бъди“. Всякакъв вид друго обяснение на такова едно чудо би било противоречащо само на себе си и нарушаващо принципите на разума.

Действителността е много ясна. Целият органичен свят е плод на съвършен дизайн и висше сътворение. Това от своя страна доказва съществуването на Творец, и то Творец, който притежава безгранична мощ, знание и разум.
Този Творец е Богът на небето, земята и всичко между тях.

Последна редакция: нд, 04 мар 2007, 00:03 от roza66

# 256

Да, но теолозите също не са единни в тълкуванията. Как един вярващ решава кой е прав и кой крив?

Rina77
.....За един истински вярваш доказателстства не са нужни за да вярва в Бог.....Неговата мъдрост(на вярващия) му подсказва кое е и какво е ....А когато човек е достигнал тази  мъдрост...той не греши.

Доказателства изискват атеистите и  невярващи.

С една дума само вярващите са мъдри  Laughing
А ние, глупаците ще си стоим в Ада, защото на всичкото отгоре търсим доказателства Mr. Green

Хайде наздраве, че няма доказателства дали е богоугодна консумацията на коняк в Рая. Grinning

дали е коняк или 4ервено вино..незнам кое е богоугодно...ама Исус е пил 4ервено вино е явно е харесвал виното...... е аз пък коня4ето.... Mr. Green

# 257

Да, но теолозите също не са единни в тълкуванията. Как един вярващ решава кой е прав и кой крив?

Rina77
.....За един истински вярваш доказателстства не са нужни за да вярва в Бог.....Неговата мъдрост(на вярващия) му подсказва кое е и какво е ....А когато човек е достигнал тази  мъдрост...той не греши.

Доказателства изискват атеистите и  невярващи.

С една дума само вярващите са мъдри  Laughing
А ние, глупаците ще си стоим в Ада, защото на всичкото отгоре търсим доказателства Mr. Green

Хайде наздраве, че няма доказателства дали е богоугодна консумацията на коняк в Рая. Grinning

Всеки който достигне до истината е мъдър.....какво е един мъдрец....??? Thinking
Не съм казала  или писала подобно не6то 4е сте"глупаци" тези кото не вярвате...нямала съм такива помисли. KRIVONDELКЕ...не ми преписвай грехове.... Praynig  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 04 мар 2007, 00:51 от roza66

# 258
  Четох..четох..не мислех да пиша, разбирам и Рени, защо се отказа, но не мога да се сдържа да не попитам Герик и Роза. Моля ви момичета, пускате някакви цитати от книги или статии, ама моля ви, пишете и  името на автора!
По темата- Еволюцията! Мнението на Лени се припокрива с моето 100% че " Бог за това ни е дал глави на раменете, за да откриваме законите , да прогресираме, да се движим напред. Нямам усещането, че изучавайки физика, химия, биология, математика и тн. правя нещо против Бог, или го компрометирам".
Освен това препоръчах една книжка в предшната гореща тема  , "The Selfish Gene" , автор е Richard Dawkins!

# 259
  Четох..четох..не мислех да пиша, разбирам и Рени, защо се отказа, но не мога да се сдържа да не попитам Герик и Роза. Моля ви момичета, пускате някакви цитати от книги или статии, ама моля ви, пишете и  името на автора!
По темата- Еволюцията! Мнението на Лени се припокрива с моето 100% че " Бог за това ни е дал глави на раменете, за да откриваме законите , да прогресираме, да се движим напред. Нямам усещането, че изучавайки физика, химия, биология, математика и тн. правя нещо против Бог, или го компрометирам".
Освен това препоръчах една книжка в предшната гореща тема  , "The Selfish Gene" , автор е Richard Dawkins!
Винаги съм цитирала автора или съм прикрепвала линк към това което цитирам... Blushако обичаш  разгледай по-внимателно преди да правиш изводи   Wink

# 260
Заповядайте, това е новият въпрос.
Ето старата тема: Кое ни кара да вярваме(да не вярваме) в съществуването на Бог?

И честита Баба Марта! Hug
ами нямах нерви да прочета цялата тема
но   след прочитане на книги от рода на  12тата планета и стълба към небето ............
на Зекария Сичин
определено имам друг поглед над нещата
  bouquet

# 261
Розе, благодаря все пак за линка, но този велик ислямски "философ", прилича по-скоро на исмямски фундаменталист Stop

На такава информация -  http://www.evolutsionataizmama.com/theauthor.php   Stop не вервам Mr. Green

# 262
  • София
Другия път не си лягай рано....иначе пак ще пропуснеш шоуто.Виж че си заслужава...  Grinning

То да си бях легнала.... ами...
митках по кръчмите... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil не много богоугодно, ама па и 2 коняка не са...  Sunglasses Sunglasses Sunglasses Sunglasses
  bouquet

Забравих да вметна че тук грамажите са по различни от БГ.Малкия коняк е 20 гр,а големия е 40 гр,а аз бях на два малки... Blush така че в сравнение  с БГ стандартите това си е нищо...сещаш ли се?
Та да не ме вземеш за алкохоличка де.... Mr. Green

Oooo, виж този факт не го отчетох.... Twisted Evil Joy

# 263
  • София
И само искам да кажа на всички... гледайте "Човешкото тяло" на ББС, дето излиза сега с Капитал.. Много, много по темата е... Grinning

# 264
Розе, благодаря все пак за линка, но този велик ислямски "философ", прилича по-скоро на исмямски фундаменталист Stop

На такава информация -  http://www.evolutsionataizmama.com/theauthor.php   Stop не вервам Mr. Green

Да знам,е  не че аз съм привърженик  на исляма..но 4овека е интелектуалец,въпреки  че  е роден в Турция. За мен пак казвам,националноста няма  никакво значение...Да не би ние българите да сме най-интелигентната нация? Не го знаех... Mr. Green
А и тук не става въпрос за учение на Корана...нали?

Про4ете ли поне малко с какво се е занимавал,така 4е  не са глупости все пак,като някои други "статийки"  ..... Stop

По време на своите студентски години извършва подробни проучвания по отношение на преобладаващите материалистки философии и идеологии около него, така че става по-добре осведомен за тях отколкото техните подръжници. В резултат на натрупаните знания той пише разнообразни книги на тема измамата на еволюционната теория.

...Няма да намерите, както в някои други книги, никакви лични виждания на автора,обяснения базирани на съмнителни източници, стил, в който да липсва полагащите се почит и уважение към святите въпроси, нито пък безднадеждни, пораждащи съмнение и песимизъм описания, които причиняват отклонения в душата.....

Последна редакция: нд, 04 мар 2007, 14:55 от roza66

# 265
Именно, ислямът е мотива за "философските" му бисери  Twisted Evil

# 266

Кривондела, нека те осведомя нещо.Линка го пуснах аз и се извиних , че е от такъв сайт, но в християнските не открих.Но също така написах , че статията е коректна по въпроса, който касае нашия спор.Роза е  дала линк от същата страница, но за автора.А момента с ислямската философия какво ти пречи да не го четеш.Днес се осведомих, че въпросния автор, редовно краде такива статии от християнски издания и сайтове, какъвто е и случая с тази книга . Премахва Бог и Христос , слага Аллах и цитира Сурите в частта касаеща вярата , така че да си прокара ислямистките идеи.Пак се извинявам, но имай предвид, че от научна гледна точка, в първата си част, касаеща еволюцията статията е коректна и научно издържана, но...не е негов труд.

Последна редакция: нд, 04 мар 2007, 16:00 от gerik

# 267

Да знам,е  не че аз съм привърженик  на исляма..но 4овека е интелектуалец,въпреки  че  е роден в Турция. За мен пак казвам,националноста няма  никакво значение...Да не би ние българите да сме най-интелигентната нация? Не го знаех... Mr. Green
А и тук не става въпрос за учение на Корана...нали?

Про4ете ли поне малко с какво се е занимавал,така 4е  не са глупости все пак,като някои други "статийки"  ..... Stop

По време на своите студентски години извършва подробни проучвания по отношение на преобладаващите материалистки философии и идеологии около него, така че става по-добре осведомен за тях отколкото техните подръжници. В резултат на натрупаните знания той пише разнообразни книги на тема измамата на еволюционната теория.

.

С цялото ми уважение към вас мили дами, ама той е интелектуалец бе! Учил е изкуство! Той не е учен! Една научна теория, може да бъде оборена само с друга такава! Със същия успех  книга против Еволюцията може да напише всеки!

# 268
.

С цялото ми уважение към вас мили дами, ама той е интелектуалец бе! Учил е изкуство! Той не е учен! Една научна теория, може да бъде оборена само с друга такава! Със същия успех  книга против Еволюцията може да напише всеки!

Е,чак пък всеки.... Confused Ти можеш ли?  newsm78 
Щото аз не мога....

[/quote]

# 269
Наде...не  4е  се заяждам,ама тук бяха поствани статии и от учени и от хора които са следвали и изучавали религия...ама ти и тях отхвърли,нищо че са  учени.Чудя се  Наде от кой учен да ти постнем цитати,че да го приемеш евентуално....

Общи условия

Активация на акаунт