След балове, изпити, точки, хазайки, кафето си пием пораслите майки

• 47 190
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Белгия, Милано … където кажете

# 661
  • София
Пък и да питам майките на юристи, че нашият е като партизанин на разпит - съвсем ли няма опция да се освободят от някой изпит с някоя текуща задача Thinking
Тц, няма такъв филм в правото. Най-много някой избираем. Задължителните са твърдо с изпит, а някои са на две части - писмен /казус/ и ако го издържиш, отиваш на устен изпит.

# 662
  • София
saffron, той каза, че не е проблем да отсъства от лекции последната седмица преди ваканцията. Всички лекции ги качват на платформа, с която университета работи и той чете от там.
Ако има нещо спешно, просто ще сменим датата на полета.

# 663
  • София
И аз в кюпа с желаещите за пътешествия. Даже съм се уредила с билет за средата на януари.
Моето белгийче си идва чак на Коледа и то само за 5 дни. На мен ми е мъчно вече много 🥺

# 664
  • София
Моето холандче каца на 18.12. Вече е гърмян заек - мина първата сесия. Два от изпитите са взети, за третия чака оценка. Много и харесва - и науката и социалния живот. Времето е депресивно по холандски, но за сега се държи - пие витамин Д. Ние сме се нагласили да ходим с баща и напролет като цъфнат лалетата.

# 665
На 18-ти - среща на летище София 🤣.

# 666
Днес разбрах, че и при моята са започнали тестовете. Дали са за освобождаване от изпит не знам. Видях я и някакви задания да прави последните дни.

# 667
Моето днес имаше някакъв тест по физика за освобождаване от изпит (ТУ).. Учи с приятел цяла нощ.. отиде директно на изпита... И изкара 5 🤣🤣🤣
** Последно е учил физика преди 3 години.
Чак не ми се вярва как става така, ама му се получава на хайвана.... Факт

# 668
  • София
Моето все още е ентусиасизирано, ходи с голямо желание на всички лекции и упражнения. През голяма част от свободното си време учи. Непрекъснато се купуват някакви книги, които са щели да му трябват. Ще видим всичко това до какво ще доведе.
Социалният живот според мен нещо му куца. Не знам дали другите са се опознали вече и са се сформирали групички, но нашия малко като свободен електрон се движи. За 8.12. ще ходят на механа, ама къде не знае, после ще ходят на дискотека, ама той нямало да ходи.

# 669
  • Разпиляна във въображението
И дъщеря ми засега е доволна. Ходи на лекции, упражнения. Сега чете Фройд Simple Smile За 8 декември нейната група са се разбрали първо да отидат в някое заведение и след това да продължат в квартирата на състудент. По-кротко го дават. Започнаха с някакви препитвания, гледам много да не я разпитвам.

# 670
И моето гардже наляга здраво книгите. Една вечер е писал протокол от лабораторно до 3ч сутринта. Изкарал 71%, което било много добре като за 1ви път. Харесва му. Не се лишава от социален живот- ходиха на кайт сърф екскурзия, на рождени дни. Изпити предтоят декември(май не се е стреснал много) и пристига на 16.12. За три седмици. Чакам го с нетърпение!

# 671
И нашата студентка е стриктна с лекциите, пу пу.

Големи колебания и перипетии с общежитието при нея. Много искала сред хора, ама й било и трудно там... Иначе не било лошо, ама... ей така. И на мен не ми издържаха нервите, та се хванах и намерихме една хубава квартира. По никое време, те хората квартирите са си ги наели още лятото. Но ето че изскочи много подходящо място, залепено до общежитията точно. Та живот и здраве, това ще й е първият самостоятелен дом. Дано й е на късмет и да свикне да си се грижи за него.

# 672
  • На планетата земя
B2022, радвай се, че сте намерили квартира, макар и сега. Аз скоро бях в София и не съм доволна от това, което видях. Стаята е много малка, имат и кухня отделно, но според мен е мизерия и оттогава не съм спряла да опявам да си търси квартира. Но синът ми засега не иска, не можел да остави съученика си с който живеят заедно и са приятели. Та оттогава само го мисля, надявам се да избута първи курс само в това общежитие и после да се премести на квартира. Напоследък започна доста често да си идва, явно не му се седи там в теснотията, това поне ме радва.

# 673
Да, и ние мислехме от 2 курс да е. Но дали щеше е сега или след няколко месеца, важното е, че намерихме хубава квартира (за мен поне е супер) и на добра цена.

# 674
  • burgas
Нашият син също има " драма" с общежитието.Съучениците с които беше заедно се отказаха да учат ,новият му съквартирант спял по цял ден,забравял да се къпе.Ще търсим квартира.

Общи условия

Активация на акаунт