След балове, изпити, точки, хазайки, кафето си пием пораслите майки

• 47 178
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте!
Честит празник на християнското семейство на всички, които го отбелязват!
В2022, честит нов дом на момичето ти! Да се чувства щастлива в него!
Късмет на децата в доустрояването битово и на предстоящите изпитвания и тестове! Навлизат си вече сериозно в академичната година.
Моята девойка си учи сериозно, затова ме изненада, че тези дни ми каза, че вече сериозно закъснява с подготовката на изпитите за сесията. Особено тежък ще бъде изпита по биология /микробиология. По -големите студенти са ги наплашили сериозно, че по-малко от половината студенти го взимат на редовна сесия. Поработва по малко, харесва си състудентите, но по-близки контакти си поддържа със съучениците от гимназията.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 10:51 от Госпожа Рада

# 676
Ох, то и в квартирата със съквартирант/ ти понякога не е лесно.  Синът ми разбра, че е едно да пиеш с приятел кафе, друго е да живееш с него.  Макар , че всеки си има стая, трапезарията с кухненската част е на общо ползване и неизмитите чинии и нехвърления боклук дразнят. Синът ми се е заел да плаща сметки и наеми, за да не останат за другия месец. Иначе харесва условията в апартамента и квартала и не иска да си търси друга квартира,защото тази и аз я бях намерила.
Успява да съчетава ученето с работата. Петък, събота и неделя ходи на работа,  понякога и четвъртък взема нощни смени.  Започна и презентации да представя и днес с много добра оценка от тест се похвали.
Намери си сродни души от колегите,  повечето са момичета,  но каквото такова ще е. И за 8 декември са си организирали къде да празнуват. С работа и учене обаче рядко се прибира при нас , но всеки ден се чуваме.

# 677
  • Разпиляна във въображението
Дъщеря ми се оплаква единствено от алармите на съквартирантките. За съжаление не стават от първи звън, а няколко звъненета по-късно и я разбуждат.

# 678
Абе, битовият шок в началото го има почти винаги. Помня как не си доспивах месеци наред в първата си година на квартира, деляхме стая с най-добрата ми приятелка от първи клас, изключително близки сме до ден днешен. Обаче тя беше свикнала да спи на светло и на музика. Някак възприех музика от касетофона (щото това се случва нали се сещате кога), който помни, като се извърти касетката и касетофонът изключва. Обаче музиката от радиото няма свършек! Ходех като пияна първите месец - два, после се напаснахме, сменихме няколко квартири, но до края живяхме заедно.
Ще се справят - ще се намери решение, да са здрави и да им се учи.
И при дъщеря ми започнаха тестове, уж всичко е повече от добре, ще видим. Създадоха вече отношения в групата, излизат заедно - разходки, кино, забавления. Битово се адаптира по-бързо отколкото и аз си мислех, но тя е доста самостоятелна и оправна, не съм очаквала друго. Ще й гостуваме в събота, отсега е направила резервация за вечеря. Намерила си е и почасова работа, което доста ме смущава - тя е човек, който се увлича повече от необходимото в тези неща, опасявам се да не пострада ученето, но - каквото, такова.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 10:51 от Triger

# 679
Triger явно с теб сме били по едно и също време студентки и сме живели с момичета с еднакъв темперамент.
И спането на музика и смяната на квартира и общежитие ми е познато. Хубави години бяха.  И ние си останахме близки и поддържаме връзка.

# 680
Моята девойка се разбира добре със съквартирантката. Но стаята им изглежда доста интересно. Половината на моята подредена дева под конец, а в другата половина на стаята  цари артистичен безпорядък. Но наборката не се дразни, защото за нея е важно, че момичето е чистоплътно и макар и разхвърляна, всъщност не държи мръсно, само е разпиляна.

# 681
Моят момък харесва общежитието и съседите( със съквартирантите не е толкова близък, но се разбират). Спането по всяко време ме учудва вече два месеца. Обажда се и шепти ( някой спи) Те си канели гости, той си спял. Иначе със съседа си готвят в стаята и се хранят там. Изобщо не си пречат. Имаха проблем на етажа, искаха и камери да слагат, но домакинката не разрешава. Надявам се да се оправят нещата. Иначе си излизат и с останалите от групата които са на общежитие.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 20:38 от J_M_M

# 682
  • София
При моята девойка положението със съквартирантите е, как да кажа, интересно?!

Единиият, англичанин, който учи магистратура, изобщо не говори с нея и другото момче. Дори не поздравява. Тя каза, че е объркана, зашото не са се карали, не е имало проблрми. Даже в началото той я намери и звучеше много позитивен и даже прекалено социален. Но пък гаджето му била готина мома и била мила.
Другият е първокурсник от Белгия. В началото тя много се дразнеше, защото не си миел чашата. Казах й, че според мен трябва да му каже, че е редно да мие. Все пак до този момент е живял с майка си и подозорах, че той смята, че те сами се мият. Тя отначало смяташе, че се шегувам и това е абсурдно. Но се оказа, че след като му каза и той започна да ги мие. Иначе е готин и услужлив. Няколко пъти вече я кани да пушат трева заедно.

А нея не мога да я позная - пере, чести, готви, сортира боклук, следи за изхвърлянето му.... ставали чудеса!

# 683
  • София
Марти днес приема първият си гостенин. НДП, от Милано лети в момента. Ще остане до неделя.
При нас аз съм споменавала и друг път, децата са по един в стая, но общо 6 на етажа. Ползват кухнята заедно. И засега имат добро приятелство. Редуват се в почистването на кухнята и купоните. В повечето случаи, купонясват заедно.
Толкова добре се разбират, че сега за да посрещнат гостенина, се включват всички. Едни дава матрак, друг юрган...
Иначе тревата е навсякъде. Той казва, че законно до 2 грама могат да си имат за свободно ползване.

# 684
  • София
Нормално е първата година много да залягат над учебниците. Зайци ошматкани са още - преподавателите си придават важност, старите студенти им разправят страхотии...., ама и това ще мине.
В първи курс чинно развивах въпроси по всички "Основи на...", а в трети учехме трима от едни записки.

# 685
  • Варна
Моето пише код ?! Както се казва, ЖДНБ Joy Вече нагласят датите за изпитите, всяка седмица заверява някакво задание, засега пу-пу върви. С бита се оправят добре. Добре че замина за Сф, та да види сняг, само ни праща снимки, пък ние на нея - морски изгреви
Скрит текст:

И залези...
Скрит текст:

# 686
Моето дете се бори със здравословни проблеми. За радост решими , но за жалост неприятни, от различен характер и свързани с отсъствия и пропуск на контролни(или както им казват сега, по мое време-колоквиуми), които трябва да отработва сам.

Не си харесва групата, общува с приятели от училище, които са в същия ВУЗ, но друга специалност. Няма уговорка за 8 декември, а на мен първият 8 декември ми беше най-впечатляващ и запомнящ се.

Аз самата съм свръх натоварена служебно тези дни. Но не ви изпускам, следя развоя на събитията. Heart

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 22:07 от Светкавица

# 687
Ау, като слушам как четат и учат... Моят е направо третокурсник. Ходи само на смислени (за него) лекции, при преподаватели, които имат зла слава за присъствия или "гадни" предмети. И на упражнения ходи. Скипва максимално всичко, което може. И постоянно е на някакви РДта и купони...
Студентски живот си живее 😊

# 688
Моето стана третокурсничка от третата седмица - това за ходенето. Иначе учи доста усилено и си имат доста материал.
Да са ни живи и здрави и да се оправят сами

# 689
  • София
светкавица, само да е здрав сина ти! Всичко останало е маловажно.

Общи условия

Активация на акаунт