КОЙ ДА ЗНАЕ? - Тема 2

• 52 500
  • 781
  •   1
Отговори

„Кой да знае?“ е делнично комедийно куиз шоу, което се излъчва в прайм-тайма на bTV. То е разтоварващ микс от забавление и знания, а в отговорите на въпросите и надпреварата между участващите отбори се крият динамиката и напрежението, които ще държат зрителите приковани към малкия екран.

В предаването зрителите и участниците научават нещо ново всеки ден. Играта изненадва с нестандартен подход, забавни въпроси и любопитни факти, за които човек никога не се замисля, но и никога след това няма да забрави. В състезанието участват два отбора, ръководени от капитани. Това са комедийните актьори Милица Гладнишка и Христо Пъдев. Към тях във всеки епизод се присъединяват популярни личности, които отговарят на въпросите на водещия Александър Кадиев, а зад всеки въпрос се крие сумата от 300 лв. Наградата– цялата спечелена сума – както в никое друго предаване, е за публиката, тъй като тя е важна част от състезанието.

Задачата на Милица и Христо в  „Кой да знае?“ не е никак лесна. Въпросите в куиз шоуто са уникални, любопитни и много забавни. Всеки ден от тях зрителите и участници научават нещо ново или си обясняват факти, за които никога не са се замисляли.

Този нестандартен подход е приложен и при отговорите, които са илюстрирани с кратък обяснителен клип или с визуализация в студиото. Именно от отговорите на въпросите зависи ходът на играта, което се отразява на динамиката, забавлението и напрежението, които държат зрителите приковани към малкия екран.

„Кой да знае?“ (Who knew?) е част от портфолиото на британската мултинационална компания за телевизионно производство и разпространение Fremantle, която е представена у нас и с формата "България търси талант"

EПИЗОДИ В bTV PLUS

ОБРАТНО КЪМ ТЕМА 1

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 12:59 от diziler

# 1
  • София
Дизи, благодаря за грижата! Вече гласувах и в анкетата.
(С Кадиев Мамин са ми малко по-колебливи нещата: като си го гледам и - ОК - приемам го, каквото такова; някак се стиковаха добре с капитаните. Но ако трябва да се сменя някой - той ми е. Разбира се, винаги съществува и опцията "от трън, та на глог", затуй нека си води Маминият.)
Харесвам предаването и наистина научавам винаги по нещо. Имаме и доста колебания у дома. Когато се случва да сме с жена ми заедно на масата и пред екрана, си изработихме стратегията - единият да мисли наистина какво би било търсеното, а другият да залага на най-шашавото и невъзможното. Особено по разните изследвания на Магаданските университети. С тази "тактика" обикновено винаги единият печели. Въпросът е кой да бъде - на кого отговорът му се вижда верният. Ама тъй става и по-весело на вечеря. И да, от 20 ч. е идеално - тъкмо "върху" новини или разните "шоА", от които гледаме само едно-две.

Весели празници на всички, щастлива и харна да ви е Новата '25-а!

# 2
В анкетата има грешки при изписване на някои от въпросите и отговорите, но не смея да ги поправям, защото се бъгва всичко и се разместват отговорите (съответно и гласовете), затова не смея да пипна. Първоначално бях написал над 20 въпроса, но като дойде ред да публикувам темата, се изписа, че сесията е изтекла, при reload, всичко в анкетата се изтри и трябваше да напиша нещата наново за много кратко време (по памет) и много бързо, за да не изтече сесията пак.
Но… каквото такова. С няколко грешки, да си стои така.

P.S. Има хора, гласували на 11-и въпрос, не на отговорите, а на самия въпрос. Там не се слага чавка, хабите си опцията за отговор на друг въпрос. Който е сбъркал, има опция да изтрие гласа си и да гласува пак.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 21:28 от diziler

# 3
Предаването е забавно и ми допада.
Много е важно обаче какви хора избират да участват в отборите. От тях също много зависи как ще протече епизода.
Има скучни и незнаещи, има нахакани, цинични.
А бе, да ги подбират по-добре...

# 4
Кадиев като водещ в това предаване е незаменим според мен. Паснаха си много. И вече всичко зависи от гостите. Милица в предния сезон по ми харесваше сякаш, но като цяло си е готина. Просто гостите им могат да съсипят епизода. Тая Божана никъде не бях я гледала, но тук се държа като надрусана. Спускаше се и да облизва Пъдев. Той май също едва я поднасяне. Другата пък освен "не знам" друго не изрече..поне не беше нахална и натрапчива..
В понеделник ще са с половинките си. Ще е готино. Жената на Пъдев е много симпатична. Мъжът на Милица май и той.

# 5
  • София
На мен ми харесва с повече въпроси, сега имат повече време за лигавене, което трябва да запълнят. Смяната не ми допада.

Харесвам Кадиев, Милица и Пъдев, никой не искам да сменят, само да се коригират леко да са като миналия сезон.

# 6
  • Разпиляна във въображението
Благодаря за темата! Никой не искам да сменят, но искам стария вариант на предаването - повече въпроси, без смяна на местата.

# 7
Дано никого не сменят! Тамън са си!
Милица малко по-тъжна ми изглежда този сезон. Много е умна, личи си, че много чете и логика има. Само с математиката е много зле, милата. Пъдев само заради тези крайни сметки успява да я бие. Той няма нейните знания, но успява да налучка, избирайки най-невъзможния отговор.
Този сезон въпросите са малко по-логични и почти веднага се сещам.
Снимките и картинките при отговорите ме дразнят най-много. Гуинет например, освен русата коса, нямаше нищичко общо.

# 8
Благодаря за темата!
И водещият и капитаните са супер и на място! Отдавна не е имало толкова свежо и забавно предаване!

# 9
  • Бургас
Благодаря за темата!
Всичко в предаването ми харесва. Можеше да не намалят въпросите, но съм доволна че изобщо има предаване.
Водещия и капитаните са супер, дупер и хипер Smile.
Понякога гостите и за пълнеж не стават, но добре че са капитаните.

# 10
  • София
Да си пожелаем да изпратим куизната ТВ-година с една весела и любознателна вечер по семейному - като "на терена". И нека по-добрите спечелят повече пари.
А на всички вас - наздраве!

По въпросите.
Последен в първата част - за сметката на компания в Дойче ресторант. Подозирах уловка, но се оказа най-логичният и предвидимият. Малко бонус за мъжкия отбор. С пауновите паяци обаче също беше въпрос на разсъждение и логика. Ама паячетата са наистина красиви.
Пре-любопитният въпрос за музея на хляба в Улм. Който е чувал/чел поне мъничко (но и го е запомнил) - знае, че това е сбирка с всичко за правенето на хляба, но не и за самите самуни/питки. Отговорът, прочетен от Сашо Мамин си беше абсолютно разясняващ.
Хаха, куклата на Куцалан да не се бърка с Кукулкан! Simple Smile
В духа на предаването, зъбни протези от мъртви не е за пренебрегване. Но понеже тогава са нямали Протефикс, дали не са им ги заковавали с медни/златни пирончета? Smiling Imp
А за каналите - признавам - не знаех. Всъщност, свързвам Бирмингам (и знам, че има Бърмингам в Щатите) с Блек Сабат и Астън Вила.

Весело посрещане утре! Здраве, наздравици и много късмет за идващата! Wine Glass

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 22:36 от EmBrother

# 11
Много е приятно тази вечер предаването. Шегите са с мярка, гостите са интелигентни хора (ама то и капитаните са такива, та няма изненада 😉)

За протезите беше много логично да е с човешки зъби. Как ще дъвчат с такива на животни, как ще се напасне захапката?

Милица е много начетена, много ми харесва.
Милица - Пъдев - Кадиев - неочаквано добра комбинация 😃. Не искам да ги сменят. Само малко дълги ми идват епизодите.

# 12
Днес май са по-небрежни във формулиране на въпросите. Например за известния човек, роден на Антарктида.  На английски има различни думи за "известен", докато с този превод на български има двусмислие. И други имаше, ама не им се връзвам.

# 13
Това,че интелигентните хора имали повече мед и цинк в косите не може да е вярно. Има някаква грешка в научното изследване...

# 14
Сега успях да гледам предаването с Божана! В потрес съм.Същество с огроооооомно самочувствие и без всякакви задръжки! Ужас.

Общи условия

Активация на акаунт