След балове, изпити, точки, хазайки, кафето си пием пораслите майки

• 47 174
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
Светкавица бързо оздравяване на момчето ти!
Моето ходи на всички лекции, както сам каза пуска списък и после брои и проверява на едните лекции. Даже имало два, на един не се събрали всички та и на двата се писали...

# 691
Светкавица, да се оправя бързо момчето ти!

# 692
Светкавица, да се оправя младежа скоро!

И аз едно време бях от купон на купон, но сега май не е така положението. Това 8 Декември или друг повод, не са се разтичали много да се организират...Големият ми син учи в чужбина - там пък съвсем не го празнуват, идея си нямам защо.

# 693
Благодаря за подкрепата! Не е нещо сериозно, но трябва да мине време. Дано се справи с контролните, като е сам вероятно ще му е по-притеснено. Но успех няма да гони поне този семестър.

# 694
Важно е да са здрави и да минават на изпитите, а пък оценки и стипендии са екстри! Другото важно нещо е да намерят сродни души и приятели, за да се чувстват добре там където са.

# 695
  • София
Светкавица, бързо възстановяване на младежа и да успее с контролните.
На моят преди време му казвах да не се цели във високите оценки, а важното е да си взима изпитите. Той малко странно ме изгледа, защото винаги съм го карала да учи и да гони успех, пък сега изведнъж оценките нямат значение. Ще мине първата сесия и ще разбере какво съм имала предвид Satisfied.

# 696
Светкавица, да се оправя младежа скоро!

И аз едно време бях от купон на купон, но сега май не е така положението. Това 8 Декември или друг повод, не са се разтичали много да се организират...Големият ми син учи в чужбина - там пък съвсем не го празнуват, идея си нямам защо.

Защото този празник е определен за празник на Софийския университет на деня на Св. Климент Охридски, който по нов стил се празнува на 8 декември. После започват да го празнуват и всички български студенти.

# 697
Здравейте, от 12токласната съм и идвам с въпрос покрай разни оферти за черен петък Simple Smile
В крайна сметка как е най-удобно на децата да пишат на лекции/упражнения: на листа, в тетрадки, графични устройства тип Ремаркабъл/Буукс, таблет с писалка, лаптоп?

# 698
Мисля, че няма един общ отговор, а зависи от специалността,от обема на писането, от характера на информацията, която се записва и от последващия начин на ползване на тази информация при подготовка.

# 699
А, ок, уточнявам: за математически специалности се интересувам, където има формули и графики: фми, инженерни, икономически.

# 700
А, ок, уточнявам: за математически специалности се интересувам, където има формули и графики: фми, инженерни, икономически.
Според мен е най-добре да записва на ръка. Моят син е в специалност "Телекомуникации", сега учи само математики и физики и пише в тетрадки, но си има и лаптоп,който постоянно е в него.
Аз да питам нещо - проверявали ли сте здравния статус на децата? Ние през лятото платихме в Изипей осигуровките за летните месеци, но сега случайно проверих в системата на НАП по неговия пик код и пише, че  няма платени здравни осигуровки за точно тези месеци.

# 701
  • varna
Дъщеря ми учи инженерна специалност, в началото пишеше в тетрадка, но после започна да ползва таблет. Казва, че е много по-добре.

# 702
Дъщеря ми в ТУ- КСИ ползва само листи, другите край нея и те така, лаптопа само за конкретно лабораторно, а здравните осигуровки ги плаща университета от момента на записването.

# 703
Не всички университети плащат осигуровки от момента на записване.Във формуляра на ВТУ си пише, че юли, август и септември ние трябва да ги платим т.е университета ги поема от октомври,  когато започна учебната година.  Синът ми се записа юли студент,  август започна работа и оттам има платени здравни осигуровки.  За юли ги платих аз през октомври,  че не ми се ходеше в летните месеци по институции със завърналите се от Белгия.

# 704
Дъщеря ми в ТУ- КСИ ползва само листи, другите край нея и те така, лаптопа само за конкретно лабораторно, а здравните осигуровки ги плаща университета от момента на записването.

Всеки университет плаща от различен момент.
В СУ не плащат осигуровки лятото и трябва сами да си ги платят студентите - юли, август и септември.

Общи условия

Активация на акаунт