Деветокласници 2024/2025 - 2

• 41 717
  • 748
  •   2
Отговори
# 120
  • София
Никъде не е написано, че не се зачитат оценките от входните. Те са текущи изпитвания, като всички други и са включени в минималния брой задължителни текущи изпитвания през срока. Входни могат да бъдат провеждани само по учебни предмети, изучавани в предходната учебна година в задължтелните часове.

# 121
Много приятни входни нива в книгите за учителя, ако имате интерес : https://klett.bg/%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1 … F-article350.html

# 122
  • ВАРНА
Много приятни входни нива в книгите за учителя, ако имате интерес : https://klett.bg/%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1 … F-article350.html

Мерси много!
За децата, които са ИИЧЕ, май трябва да се търсят входни тестове за осми клас.

Дъщеря ми преговори стабилно по физика. Входните по останалите разказвателни предмети ще са "както доди, к'вото доди".

# 123
Може ли да кажете това планирано общо тестване на 9 клас дали ще се провежда и в езиковите, които не са учили в 8 клас разказвателните?

# 124
  • София
Всички ще правят тези тестове, доколкото разбрах аз. Няма да има изключения.

# 125
Това е абсурдно. Та те не са минавали изобщо материала, който другите са взели в 8 клас. Тепърва ще го учат. Ако е така и не е съобразено, това е поредната тъпотия на МОН.

# 126
  • Някъде там...
Тестовете ще са на материала от 7 клас, така разбрах аз.

# 127
  • София
Тестовете ще са на материала от 7 клас, така разбрах аз.

И аз така разбрах, в езикова сме.

# 128
А кога ще са тези тестове?

# 129
Поредната измислена глупост и със сигурност резултатите ще са потресаващи!

# 130
  • Немция
Този тест ще е някаква подготовка за тест за Pisa, така го разбрах аз? Би трябвало да е запознаване с работа с друг тип тестване и да не се оценява по обичайния начин.

Не си спомням моите момчета(в немско училище) да са правили подобен тест заради Pisa. В него участват малък брой подбрани различен тип училища, не всички.

# 131
Като ще е подготовка за тест "като PISA", би следвало да им обяснят принципа на PISA тестовете и да решават примерни задачи, докато свикнат. А не да ги наредят директно на тест и после експерти да обикалят по телевизиите и да обясняват, колко са ни тъпи децата. Всеки тест си има принцип и логика, и човек трябва да се подготви специално за него. Колко хора не могат да вземат високи нива на сертификати по език, защото си мислят, че самото знаене на езика е достатъчно, за да се справиш с времето и спецификата на въпросите, и друга подготовка не ти трябва.

# 132
  • Немция
Сигурно ще ги подготвят, има още време. Grinning

# 133
  • Някъде там...
В нашето училище не са им казвали нищо по въпроса. Сега ще правят стандартни входни нива. Включително по ИИ са правили, на теория, ей това пък съвсем не го разбирам.
Класно по втори език прави ли се? Че попълниха и такова в школо тази сутрин, барабар с класните по БЕЛ, МАТ и първи език. И контролни, цяла колекция вече, се виждат планирани.

"Измерването на умения в областта на природните науки за деветокласниците се планира да се проведе на 14 и 15 октомври и ще се осъществи на електронни устройства. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков пред социалните партньори от Отрасловия съвет по образованието в МОН.

Това няма да е външно оценяване и за да не се създава стрес у учениците, резултатите при желание от страна на ученика и по преценка на учителя ще се вписват вместо текуща оценка от входно ниво, допълни той.

С тестовете, включващи задачи за измерване на умения в областта на природните науки, учителите по съответните предмети ще бъдат подпомогнати в задаването и оценяването на такъв тип задачи и ще се апробират и различни платформи, които в бъдеще биха могли да подпомагат обучението, подготовката и провеждането на различни видове изпити и изпитвания. Също така ще се постави и фокус върху ключови за международното изследване PISA 2025 теми като Енергия, Зелена енергия, Парников ефект, Озонова дупка, Рециклиране, и учениците ще се доближат до типа задачи и средата, в която част от тях ще работят по време на реалното изследване.

Наред с това МОН ще продължи усилията си за въвеждане на повече практически задачи в тестовете на всички предстоящи изпити от националните външни оценявания, каза още министър Цоков."

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 12:44 от Жабче

# 134
  • София
Класно по втори език прави ли се? Че попълниха и такова в школо тази сутрин, барабар с класните по БЕЛ, МАТ и първи език. И контролни, цяла колекция вече, се виждат планирани.
Да. Класните от 9ти клас нагоре са по БЕЛ, МАТ и 1ви и 2ри ЧЕ. Поне от опита ми с дете в ЕГ.

Общи условия

Активация на акаунт