Деветокласници 2024/2025 - 2

• 42 060
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
  • Някъде там...
На нас ни казаха, че въпросите ще са от обща култура или с практическа насоченост и оценки няма да има. Експеримент, ще тестват по-скоро софтуера... Нали им се иска матурите да провеждат така един ден.

# 211
Официално ли е вече , че ще има такива изпити ? Интересно , в нашето училище , МГ , нищо още не са казвали , нито един учител и дума не е казал , пък за преговор да не говорим . Пък в другите училища щом и стаи са казали ..

# 212
  • София
За изпита по природни науки имаме само съобщение от класната да знаем + дата.

# 213
  • Някъде там...
На нас ни казаха на 03.10, на родителската среща, като официалното съобщение от МОН е дошло в същия ден. В същото училище като peneva_a сме, съответно на следващата сутрин вече имахме разпределение по стаи, класове, часове. Казаха ни, че няма нужда от преговор.

# 214
При нас са пуснали оферта за екскурзия в Германия и Нидерландия, но вече записахме няколко деца на езиков лагер за две седмици, като сумата е по-малка от екскурзия за 5 дена.

# 215
  • София
Поредната дейност без какъвто и да било смисъл. И какво като ги сложат в различни часове, делят на групи и тн. Това са два дни, в които заради измишльотината на МОН ще се наруши целия учебен процес на всички деветокласници. Поне да го бяха направили в края на годината върху материала до момента, който ще се изравни. А сега какво точно ще тестват никой не знае.
Жабче, май нямат право да правят три теста на ден, поне нашата класната така казва и ако се случи децата да си кажат.
При нас има ски за пет дни, когато е междусрочната и екскурзия за седем в края на годината. Ходят около 2/3 от децата, останалите си учат. И понякога в някой неучебен правят еднодневна.

# 216
  • ВАРНА
Никаква информация няма при дъщеря ми нито за въпросния тест през октомври, нито за род.среща.
Напрежението покрай новата класна дъщеря ми изразява в рисунки. Някак не ми е ок училището да е представено като смъртта с косата, а детето на колене в окови.
Аз тръгвам по сайтовете да издирвам бял анорак, щото явно минава за връхна част от униформата. Ако някой случайно е купувал такова нещо, ще съм благодарна на препоръка Simple Smile

# 217
Лежерното лято и непипането на нищо учебно вече дава резултати - четворка на входното по математика, първа ниска оценка по предмета от времето на онлайн обучението.

Иначе, това с екскурзиите и лагерите е като униформите, точене на пари от родителите. Другата седмица първолакът отива на екскурзия до радомирско село за 60 кинта. Simple Smile

# 218
  • София
Моичкият не стигна до входно по математика - пипна ковид от мен. По БЕЛ ще е чудо ако и 4 е хванал. Коментарът му след теста беше в стил да сме живи и здрави.
Имало е доста отсъстващи по математика и учителят бил казал, че за тях ще даде по-трудно входно... Мъжът ми реагира доста остро на това с думите "Следващия път отиваш кихащ и кашлящ без значение дали някой, който би заразил, има възрастна баба вкъщи или бременна роднина"...
Истината е, че ковид се кара леко, но последиците дори и от леко прекаран ковид, продължават да си се носят после и ако може да се избегне е за предпочитане. Не знам да има лекар, който да препоръчва съзнателно да се разболееш от варицела на" шарка парти" заради изграждане на имунитет при положение, че не се знае дали няма да си сред тези с кофти странични ефекти и последици.
За "модерните" тестове по природни науки нищо не е казвал, но не е на училище от четвъртък, та може и да не знае ако нещо е споменавано.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 11:12 от green_dawn

# 219
Аз тръгвам по сайтовете да издирвам бял анорак, щото явно минава за връхна част от униформата. Ако някой случайно е купувал такова нещо, ще съм благодарна на препоръка Simple Smile
За моята белодпешка от много магазини съм засичала. Има от Зара, от Манго, но и от Адидас (малко с ефект замърсено бяло).
Скрит текст:
Прегръдка за наборката и поне едно нещо е хубаво от рисунката. ЧЕ успява да изрази емоцията.
Докато моето ходеше на състезания по информатика, е имала проблеми и с техниката и на СМГ, и с тази на НПМГ (и в двете се е явявала). Споделяла е за суматоха около подкарването на техниката (и на нея се е случвало, и на големите с опит), но и там винаги на разположение са били учителите информатици. При кризата за учители с такъв профил и това, че в другите училища ИТ е пълнеж от развлекателен вид да кажем, че е разкошно за учениците от 10 училища в страната да са добре организирани и подсигурени. Иначе за теста не се споменава. Аз за моето хлапе не търся предварителна подготовка, а то още по-малко. Някъде бях видяла примерно нещо и бях отрязана да го показвам. Надявам се на трайни знания специално в областта на природните науки и те да не са само на теория.

# 220
  • Немция
Лежерното лято и непипането на нищо учебно вече дава резултати - четворка на входното по математика...
Не го разбирам това по принцип - защо се очаква самоподготовка по какъвто и да е предмет през лятната ваканция?
Би трябвало тестовете да са на базата на нещо току-що преподадено и упражнявано.

# 221
При кризата за учители с такъв профил и това, че в другите училища ИТ е пълнеж от развлекателен вид да кажем, че е разкошно за учениците от 10 училища в страната да са добре организирани и подсигурени.

Точно това имах предвид, като казах, че циркът с електронните устройства е пълен Confused Чувала съм, че оборудването им по ИТ е на ниво телефон с шайба. Учител нямаха в началото на годината. Сега имат ли, нямат ли.

# 222
  • Някъде там...
Поредната дейност без какъвто и да било смисъл. И какво като ги сложат в различни часове, делят на групи и тн. Това са два дни, в които заради измишльотината на МОН ще се наруши целия учебен процес на всички деветокласници. Поне да го бяха направили в края на годината върху материала до момента, който ще се изравни. А сега какво точно ще тестват никой не знае.
Жабче, май нямат право да правят три теста на ден, поне нашата класната така казва и ако се случи децата да си кажат.
При нас има ски за пет дни, когато е междусрочната и екскурзия за седем в края на годината. Ходят около 2/3 от децата, останалите си учат. И понякога в някой неучебен правят еднодневна.

За входните не важи това, а за редовните контролни, класни. За тях има официален график и се спазва.

В НПМГ техниката уж е на ниво, има достатъчно оборудвани зали. В най-старото ни училище дори нямаше достатъчно машини за всички, седяха по 3 деца на компютър в 4 клас. Нищо няма да готвят предварително, изрично им казаха да не го правят. Като гледам, не са се и притеснили особено. Входните бяха по-страшни. Laughing

Засега говорят за 2 екскурзии в чужбина и едно бяло училище. Ще видим дали едната ще ходи на някоя екскурзия, другата няма възможност да пропуска тренировки, това е лукс... Миналата година не са ходили на голяма екскурзия. Имаха ходене на театър, на Витоша, на галерия, на концерт, организирани от класния.

Прасунчо, нека рисува, слуша музика, пее, спортува, каквото я влече. Много помага да отработи негативните емоции. И искрено се надявам проблемът да се реши! Специално за анорак не се сещам, но иначе бял суитчър или худи съм взимала от Н§М.

При нас скалата за оценяване е доста строга, та и оценките не блестят. 62% успеваемост за тройка примерно. 50% е 2.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 15:27 от Жабче

# 223
  • ВАРНА
Благодаря за подкрепата и в постовете, и на лични, момичета Heart
Дъщеря ми бързо преодолява трудности. Намира начин да изрази нещото, което я притеснява - споделя, рисува, и продължава напред. Има невероятно търпение и дисциплина, които със сигурност не е взела от мен.

Обходих всички сайтове, за които се сетих и марките, които препоръчахте. Поръчах бял суитшърт от Pull & Bear.

Входно по бел в понеделник. Учителката вместо въпроси за подготовка, пуснала двата варианта на теста. Дали умишлено или е объркала кой файл да прикачи в клас руума, нямам идея.

# 224
За програмите по Еразъм някой може ли да ме ориентира къде и как се кандидатства? Доколкото разбрах има някакви организации на местно ниво, през които се кандидатства, но нещо не се ориентирам за конкретен сайт или фирма…

Общи условия

Активация на акаунт