Деветокласници 2024/2025 - 2

• 41 494
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
Наистина е странно как толкова родители не виждат нищо нередно в цялата агресия, изливаща се върху 16-годишно момче. И никой не ми отговори дали има проблеми със самото дете, освен това, че е мързелив.
Пак казвам , начините да се разправят с майката  са съвсем други.

# 271
Ама каква агресия към детето?
Детето не посещава часове, майката ги извинява по семейни причини. Детето с майката е поканено на среща с психолог и педагогически съветник, не ходят. По механизма за подкрепа по наредбата за .. (ще намеря точното име малко по-късно) за приобщаващо образование и недопускане на отпадане от образование се правят индивидуални консултации, непосетени, отказани високомерно... Училището няма механизъм за каквото и да е наказание за клевета и психически тормоз към учители и съученици, санкции само при доказан физически, толкова.
Детето също си иска мястото в отбора, нищо, че не е постигнало мястото си в него... Другите били преписвали, незаслужени точки имали и това е тормоз над съученици и родителите им (дали това се прочете?). Детето в момента е в 9а, идва в училище инцидентно, не разговаря със съученици.

Санкцията към детето е за непосещаване на часове, неучастие в изпитвания, неявяване на насрочена изпитна сесия пред комисия... и съответната санкция е - насрочване на поправителна изпитна сесия (две) и невземане накрая на изпита... Т.е. остава да повтаря.

Заради системните отсъствия по един предмет, подписани само от майката (явно), в момента от тези 15 дни можем да ползваме, не текущо при нужда, както е идеята им, а с предварително уведомление, подписано от двамата родители и от ученика, ако е навършил 14г., а до миналата година всяка декларация завършваше с "декларирам, че другия родител е запознат и съгласен...". Някак да си предпазят системата от един лабилен, трима на едно място е по-малко вероятно...

ПП: по грография на входно 30% двойки, друг учител. Драма няма, ще ги изпитва пак, ще си седнат на д-то да учат... Никой родител в класа не е истерясал...
Просто да оставят децата ни да учат, без "гости" всеки час.

ПП2: Младежа "мързелив" не бих го нарекла. Индоктриниран от майка си за недостижим математик (може би), водещ се по идеята ѝ, че нищо друго не е важно (почти сигурно)... Но поведението му не е като на младеж в тази себеутвърждаваща се възраст. За мен е младеж без позиция или поне не подходящата "това искам и ще намеря начин да го постигна с колкото усилия трябва!", а като на 3 годишната ми племенница "Аз казах искам! Значи може и мама трябва!"

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 09:42 от peneva_a

# 272
Наистина е странно как толкова родители не виждат нищо нередно в цялата агресия, изливаща се върху 16-годишно момче. И никой не ми отговори дали има проблеми със самото дете, освен това, че е мързелив.
Ти явно смяташ, че си със семките на пейките пред блока с другите клюкарки и няма да правиш друго, освен да цъкаш и да въйкаш, вместо да отделиш време да се запознаеш подробно със случая, който май дори не те засяга, защото нямаш дете в НПМГ. Не може да имаш мнение, когато източниците ти на информация са статусите на КК във фейсбук и жълтите вестници. Или прочети всичко и тогава говори, или изобщо не се намесвай в дискусия, която общо взето е доста смислена и полезна.

# 273
  • Някъде там...
Агресията не се излива върху детето. Агресира майката и политическата партия, която й стои зад гърба. Вербална агресия се излива върху училището, ръководството, та дори и учениците.
Замразиха строежа на новото крило заради сигнал от партията инициатор на скандала, чух, че има нова жалба персонално срещу директора от техен депутат. Две седмици ще текат проверки от МОН и кой знае още какви институции, което засяга и децата.
Това дете е на 16 г. Ако не беше съгласно с целия цирк, щеше ли да се оставя мама да го влачи по интервюта, снимки, да снимат клипчета с него. Агресия в училище срещу него от страна на децата няма. Той и не посещава училище, не зная как му извиняват отсъствията въобще.
Родителите от класа му са се разграничили от майката още миналата година, те също са подложени на тормоз от нейна страна, за което са пуснали съответната жалба.
Училището не може да задължи детето да посещава часовете, консултациите, психолога, та дори и поправителните изпити, без съгласието на мама. А мама използва всеки удобен случай, за да създава ядове и организационни спънки. Децата от отбора по математика са принудени да повторят квалификацията за предстоящо състезание  в чужбина, защото мамин е по интервюта и я пропуска. На състезание през септември са принудени да оставят майката да нареди състава на отборите по математика, защото в противен случай чедото няма да участва и това проваля участието и на останалите деца от отбора.
Детето е жертва в случая, но е жертван от собствения си родител, а явно и от институциите, които не намират начин да се справят със ситуацията преди да стане грозно и да бъдат замесени още стотици деца.

# 274
  • София
Може ли по-конкретно: в какво точно се изразява агресията към момчето и какво точно трябваше да направи училището?

# 275
Днес PISA теста не се е стартирал до 9:20... Някои училища в 9ч са изпратили децата да си ходят... МОН-ски изпълнения отново Close

# 276
  • Някъде там...
А искат да наложат софтуера за НВО и ДЗИ...

# 277
Ти явно смяташ, че си със семките на пейките пред блока с другите клюкарки и няма да правиш друго, освен да цъкаш и да въйкаш, вместо да отделиш време да се запознаеш подробно със случая, който май дори не те засяга, защото нямаш дете в НПМГ. Не може да имаш мнение, когато източниците ти на информация са статусите на КК във фейсбук и жълтите вестници. Или прочети всичко и тогава говори, или изобщо не се намесвай в дискусия, която общо взето е доста смислена и полезна.
Що за тон и с какво беше провокиран спрямо Вас?! Не забелязвам да съм Ви нападнала, обидила. Надявам се, че осъзнавате колко се излагате с този махленски изказ? Това също е агресия, ако не го разбирате.
Право на мнение имам, защото няколко дена цялото общество се занимава с този казус.
И е странно на се гордеем с лозунги:” Мразя педалите” .

# 278
Детето ми се оплака вчера, че са я заболели очите към края на теста (само час, НВО и ДЗИ са доста повече), настройвала си е контраста... били са на лаптопи, нейния с мишка ("Добре, че!" според нея), че не му работел тъч пада...
Екраните на лаптопите са малки 15-17" макс, не е като на служебните ни 25-27" да се чете читаво...

Bibibon, този плакат е на "средната" ограда на училището... абсолютно всеки може да пише там, включително "снимачите" от онзи ден, които се вряха в децата...

# 279
Агресията не се излива върху детето. Агресира майката и политическата партия, която й стои зад гърба. Вербална агресия се излива върху училището, ръководството, та дори и учениците.
Замразиха строежа на новото крило заради сигнал от партията инициатор на скандала, чух, че има нова жалба персонално срещу директора от техен депутат. Две седмици ще текат проверки от МОН и кой знае още какви институции, което засяга и децата.
Това дете е на 16 г. Ако не беше съгласно с целия цирк, щеше ли да се оставя мама да го влачи по интервюта, снимки, да снимат клипчета с него. Агресия в училище срещу него от страна на децата няма. Той и не посещава училище, не зная как му извиняват отсъствията въобще.
Родителите от класа му са се разграничили от майката още миналата година, те също са подложени на тормоз от нейна страна, за което са пуснали съответната жалба.
Училището не може да задължи детето да посещава часовете, консултациите, психолога, та дори и поправителните изпити, без съгласието на мама. А мама използва всеки удобен случай, за да създава ядове и организационни спънки. Децата от отбора по математика са принудени да повторят квалификацията за предстоящо състезание  в чужбина, защото мамин е по интервюта и я пропуска. На състезание през септември са принудени да оставят майката да нареди състава на отборите по математика, защото в противен случай чедото няма да участва и това проваля участието и на останалите деца от отбора.
Детето е жертва в случая, но е жертван от собствения си родител, а явно и от институциите, които не намират начин да се справят със ситуацията преди да стане грозно и да бъдат замесени още стотици деца.
Жабче, благодаря за изчерпателния отговор! Последната атака на страницата на Danybon е защо отсъства, когато е на състезания и се готви за тях. Предполагам, че правилата са еднакви за целия отбор. Не е само той състезател в това училище. Още повече, физически няма как да си на училище и поне една седмица на състезание в чужбина.

# 280
Danybon се занимаваше предимно с частните училища... Thinking сега и в тази тема ли е? Не съм я чела, предпочитам оригиналните версии на училище и родител, не преразказ с елементи на разсъждение (например от политици). То и Козилата беше се изказала, в началото фактологично, после с коментарите поде и тя кампания...
Бясна съм, че случая е политически доокалян и изкривен. Не желая заради политически амбиции на омаскарилите хубавата българска дума "възраждане", да тормозят учениците и учителите в "нашето училище".

Bibibon, той целия втори срок не е влизал в часове по география... А за вътрешния конкурс за състезанието, ставаше дума, че е пропуснал, заради явяване по медии...

В момета не е на състезание. По коментар на 9то класници, рядко е виждан в клас и то преди повече от седмица... Преди мама да се свърже с политиците...

# 281
  • Sofia
Изтървала съм темата...
А всъщност запознатите знаят ли дали изобщо момчето е толкова гениално по математика или само майка му така мисли. Май-май скоро друго училище ще му се радва. Да видим дали ми е вярна информацията. Ама язък за нервите на ръководство, учители, ученици и родители. Както казвам често - много права се дадоха на родителите. Работата ще става все по-зле. Нито учители ще има скоро, нито обучение.

# 282
  • Някъде там...
Искрено се надявам след изборите да намалее напрежението по казуса. И да няма много щети от страна на училището. В момента не само Възраждане, но и други партии се възползват от ситуацията, за да хвърлят кал едни по други. Мръсно стана, много мръсно.

За Данибон - погледнах поста, но аз го разбрах по друг начин - не конкретно за отсъствията, свързани със състезанието, пътуването, лагерите. По-скоро е за това, че детето и майката очакват, че по другите предмети ще получава "служебно" високи оценки без да полага усилия. А и тя го сравнява с АК, както обикновено, там е доста по-различно.

И ние имаме състезатели в класа, не съм чула да имат проблеми по другите предмети. Да, отсъстват, после ги изпитват и оформят.

# 283
Майката е откачена вероятно, детето явно й се води по акъла, ама за чий му е било на даскалът по география да дава подобна задача, по която има произнасяне на КС и даже не виждам връзката й с географията?

# 284
  • Някъде там...
Майката е откачена вероятно, детето явно й се води по акъла, ама за чий му е било на даскалът по география да дава подобна задача, по която има произнасяне на КС и даже не виждам връзката й с географията?

Ето тук може да я видиш. Wink Това е учителят по география в интервю.
https://www.youtube.com/watch?v=zGlHgLgaFoo

Общи условия

Активация на акаунт