Деветокласници 2024/2025 - 2

• 41 491
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Страницата на Danybon някога беше информативна, сега е дъно. Жената я тресе критическата и доволно се излага на нея.
Момчето, за което се пише е умно, напълно нормално е 15-16 годишно да слуша майка си (и аз очаквам моята да ме слуша). Жалко само, че не е случило на родители.

При щерката сайтът на МОН не се е отворил. Само половината деца да успели да се логнат. Останалите са чакали над 1 час и накрая преподавателите са си ги изпратили по живо, по здраво. Сега са в Старбакс да учат (поне се надявам да учат), защото следобед имат нормални часове.

# 286
На мен поредицата от подавани сигнали срещу гимназията и вече персонално срещу директора от един депутат много ми прилича на кампанията срещу Хиполенд, която също беше подхваната от един конкретен депутат, ползвайки държавната администрация като репресивен апарат, защото на всички ни е ясно, че целта не е да се открият нередности - те вече щяха да се открият при миналите проверки, а да се налага тормоз. И какво - да се молим някой депутат да не си хареса бизнеса или училището ни, защото е напълно е способен да ги съсипе.

# 287
Връзката с географията е, че касае тема “Население”. Както и темата за религиите.

# 288
  • Sofia
Ама нали не си въобразявате, че в ИК е проблемът? Жената трета година страда, че синът й не е в СМГ. Тя отдавна ги тормозии в НПМГ по всички линии. Това с ИК стана известно заради делото за клевета и Възраждане. И с това домашно , и без него детето не иска да учи по други предмети, а майката се зъби на всички. Тя разнасяше оценени от учителя по география тестове из интернет пространството още преди казуса с ИК и недоволстваше от слабите оценки. Ама сигурно не сте я срещали из фейса и не сте наясно откъде тръгва историята. ИК просто е заигравка в момента, защото е деликатна тема. Няма нищо общо с драмата.

# 289
Скрит текст:
Искрено се надявам след изборите да намалее напрежението по казуса. И да няма много щети от страна на училището. В момента не само Възраждане, но и други партии се възползват от ситуацията, за да хвърлят кал едни по други. Мръсно стана, много мръсно.

За Данибон - погледнах поста, но аз го разбрах по друг начин - не конкретно за отсъствията, свързани със състезанието, пътуването, лагерите. По-скоро е за това, че детето и майката очакват, че по другите предмети ще получава "служебно" високи оценки без да полага усилия. А и тя го сравнява с АК, както обикновено, там е доста по-различно.

Скрит текст:
И ние имаме състезатели в класа, не съм чула да имат проблеми по другите предмети. Да, отсъстват, после ги изпитват и оформят.
И в АК никой за нищо не ги извинява, изпращат си предварително проектите, съгласува се предварително кога ще си отработят часовете, вътрешни изпити не пропускат... ако пропускат тест, правят го всички състезатели заедно в извънреден час, веднага след връщането.
Лично съм запозната, и аз подписвах "обходния лист" за планиране на отсъствията... Ако няма оценки или твърде много отсъствия по някой предмет, може и да не получи "отпускно" от учител Simple Smile

# 290
Ама язък за нервите на ръководство, учители, ученици и родители. Както казвам често - много права се дадоха на родителите. Работата ще става все по-зле. Нито учители ще има скоро, нито обучение.
Тук циркът е пълен, запознати са всички медии, от всякъде само за това се говори и пише, за да се отвлича вниманието от много по-съществени неща, а още колко такива маминки има. Преди години и аз имах сблъсък с една такава "гениална" и то не като учител, слава Богу, на която в чужбина ѝ казали, че детето ѝ е със специални образователни потребности и трябва да получава еди каква си подкрепа без право да отказва и тя си взела чантичката и си дошла в България, защото тук може да прави каквото си иска. Подлуди един клас родители и деца, след което цялото училище, а на втората година отиде да подлудява друго, защото в първото някак устояха на милионите проверки и жалби и доказаха, че детето има нужда от допълнителни занимания, която тя първоначално отказваше, после реши, че трябва да се водят както тя каже. Не знам за норвежците ще ни взимат ли децата, но знам, че докато се позволява в и без това несъвършената ни система да се вихрят и такива индивиди, нищо добро не ни чака.

# 291
  • София
Коментарът от синковеца за днешния тест: "Елементарна биология и физика, дразнеща химия. Системата обаче много лагваше и не успях да мина всички задачи по физика". И той потвърди, че много деца са имали проблем с влизането в системата.

# 292
Връзката с географията е, че касае тема “Население”. Както и темата за религиите.

Прекалено косвена връзка, поне за мен, а и темата е затворена в БГ. Като иска да ги кара да разсъждават, има предостатъчно други теми. Само излишно се дава поле за изява на копейки и всякакви подобни.

# 293
След теста днес : 40 минути закъснение , пред 2 минути съобщение за грешка , много задачи по физика , недостатъчно време , тъй като един въпрос се предавал по 1 минута . Трудна и дълга физика , лесна химия .

# 294
Никакъв коментар нямам за теста вчера от нашия ученик, освен че си имаха дежурния проблем с недостиг на компютри. Не знам какво да обезпечили МОН и с какво ще се похвалят, но смятам за здравословно хич да не задълбавам този път.

# 295
  • Някъде там...

Прекалено косвена връзка, поне за мен, а и темата е затворена в БГ. Като иска да ги кара да разсъждават, има предостатъчно други теми. Само излишно се дава поле за изява на копейки и всякакви подобни.

Пуснах един линк към ютуб интервю с учителя на предната страница. Дълго е, но точно това е в началото още, може да гледате обяснението. Това е задача по желание, имало е още 3, например едната е за религиите в света. 7 деца са избрали тази за ИК и са писали по въпроса, като 5 са били против. Учителят е уточнил още при даване на заданието, че ИК не е ратифицирана в България. Домашното впоследствие е било предмет на проверка от МОН, които не са намерили нарушения.

# 296
Много е неприятно това с провалените тестове. И сега какво? Тези деца, които са минали днес, пак ли ще бъдат занимавани да повтарят теста или по някакъв друг начин ще измислят как измерят знанията по уж природни науки? И друго ми е интересно - едни и същи ли са били изпитните въпроси, защото чета различни мнения днес - според сина ми, който беше вчера, изпитване по природни науки не е имало, а отговори по текст, който би могъл да бъде всякакъв, защото отговорите съвсем пряко следват от написаното в текста, а днес хората споделят за трудна физика. Вчера е имало една задача по физика - заместване в закона на ОМ.

# 297
  • Някъде там...
Някъде четох, че има 2 варианта, съответно за понеделник и вторник.

# 298
  • София
Обобщение на днешната ПИЗА -
беше страшна КРИЗА!
Как във нея да се ВЛИЗА?
Дали не ни трябваше ВИЗА
или Бог от небето да СЛИЗА?
Даваш Вход, но грешка във СЕРВИЗА
и сега какво ИЗЛИЗА?
Явно на тази платформа ДЕВИЗА
е да хвърляш боб или ОРИЗА
и да чакаш ЕКСПЕРТИЗА.
А от нея ПРОИЗЛИЗА,
че една глупост ВЪЗЛИЗА
и някой трябва да отиде в ПАНДИЗА!

автор Свилен Димитров

# 299
Само да не им мине през главата чутовната глупост за електронно НВО и ДЗИ ImpCloseCold Sweat
"Подобен формат се организира за първи път в системата и цели да провери и готовността ѝ за организиране на различни изпитни формати изцяло на електронни устройства."

Общи условия

Активация на акаунт