Деветокласници 2024/2025 - 2

• 41 702
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
  • София
А нашите имат в един ден биология, химия, география и история... Един ден не мога да избера като по-"лек".
По колко часа история имат? Засега са четири на седмица, много ми се виждат?

# 61
Програмата гледах до толкова в колко свършват за часовете нещо не съм ориентирана Wink
И при моят са на кабинетна система. Разбрах го, като попитах вчера. Питах стига ли им междучасието да се преместят, като знам моя колко е тутка /пък реално бил от бързите/. Получих отговор : Аз да не уча в небостъргач?
Стреснал се е от господина по БЕЛ, казал че който не е прочел всички произведения има автоматично двойка Wink Пък той прочете само Робинзон Крузо и Гъливер.
Ми отворих учебника и освен Мадам Бовари и Евгени Онегин не видях друго за четене да има. Но като си представя каква мъка ще е да ги прочете, лошо ми става Wink
Миналата година учих с него Дон Кихот и Декамерон. По време когато и за едни изпити четях и на работа ходех. Изкара 6 на класното а учителката го обвини че бил преписал. Та и там екшън имах Wink Как да се сети жената, че на приказливеца в час, майка му учи с него Декамерон. Сега по БЕЛ щял да седи сам за да не изкушавал да говори, белким изкласи Wink

# 62
На първия учебен ден моята госпожица ми донесе раницата - едва я помръднах, като че ли тежеше поне 20 кг - общо 20 учебници като всички разказвателните са по два броя. Направо отидох в книжарницата след работа за облекла.  Отделно уж всичко е купено, но сега излизат едни 60-70 лева за някакъв учебник, който не знам по каква причина не е закупен с другите и атлас и контурни карти по георгафия. Четири дена по 7 часа и един 8. По 3 разказвателни на ден. Петък е най-натовареният им ден, вместо да е обратното.

# 63
  • Някъде там...
Момичетата са по 46-48 кг, раницата е от 6 до 8 кг, много е. Надявам се част от учителите да ги пожалят и да не носят учебници. Миналата година част от помагалата по немски (цели тухли) седяха в шкаф в класната стая, даже си бяха изкарали лятната ваканция там...
Разказвателни имат по 2 на ден, БЕЛ, МАТ, език са на блокове. Петък е само 6 часа. Вижда ми се добре програмата.
Ние сме РИЧЕ, така че разказвателни си имахме и миналата година.
Подвързвам машинно, по-леки са подвързиите. Даже тази година минах с част от миналогодишните подвързии.
Учебник по математика не носят в училище от 5 клас, но носят някой и друг сборник обикновено. Тетрадките по математика са най-големия консуматив последните години.
Учебникът по литература е ужасна тухла, дано не се налага да го мъкнат всеки път.
Не си харесаха новата класна стая, била едноцветна и стерилна, прясно ремонтирана. Дано им позволят да си я "украсят". За сметка на това имат климатик, нова екстра, заради строежа на новото крило на училището. Да не стоят на отворен прозорец в жегите, през който да влиза прах и шум. Едната щерка е много щастлива от факта, защото й става лошо в жегите. А дори и сега било много топло и задушно в стаята.
Поискаха ни атласи по география, сборник по математика и тетрадка по химия. Това са ни допълнителните помагала засега.

# 64
  • Немция
И моят син има натоварен петък, леките дни са обикновено в средата на седмицата.

4 часа история ми звучи доста, защо са толкова много?

# 65
  • Видин
А нашите имат в един ден биология, химия, география и история... Един ден не мога да избера като по-"лек".
И моят синковец има 4 часа история - в 2 дни по 2 часа. Отделно във вторник има 4 (ЧЕТИРИ) разказвателни предмета. Безумно е мен ако питат, но никой не ме пита AstonishedAstonished
И нали ви се оплаках, че утре има 6 различни предмета... не искам да си помислям колко ще тежи раницата. А нарочно тази година всички тетрадки са му по 40 листа и грам не ми пука дали някой учител ще мрънка. Да му носят те раницата! Той е 173 см висок и тежи 45 кила с мокри дрехи.

# 66
И моят син има натоварен петък, леките дни са обикновено в средата на седмицата.

4 часа история ми звучи доста, защо са толкова много?

И на мен ми се струват много, както и математиката 4 часа седмично е много.

# 67
  • София
Темата за 4те часа история и нуждата им, изобщо нуждата от изучаването на този предмет мисля да я забраня вкъщи, защото наборът изпада в неконтролируем бяс всеки път, когато се сети Simple Smile
Той английски ли бил отишъл да учи или история?! При опита ми плахо да му кажа, че ще я учи на АЕ, веднага ме контрира, че почти през цялото време учителката е говорила на български.
Програмата е мама мия, но поне се надявам, че ползването на chromebook ще олекоти раницата...

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 10:16 от green_dawn

# 68
Този господин е и при едно роднинско дете, младо момче, интелигентно.Детето идва от НГДЕК така, че е прочело тонове книги, та няма да има проблеми с литературата.

# 69
  • Немция
Моят синковец въобще не се сеща да снима страници от учебници, нито го вълнуват тези неща. Smile
Ползват училищен таблет, който имат право да носят и вкъщи, пишат на таблета, така че поне обемът на тетрадките е намалял чувствително, почти не носи такива.

Намирам за оправдано математиката да е повече часове, основен предмет е, при моя ученик е предмет със задължителна матура.

# 70
  • София
Мен ако питат часовете по математика са под абсолютния минимум за усвояване на предвидения материал дори на базово ниво, освен ако детето не решава самостоятелно доволно количество задачи вкъщи, което моето ако не му вися на главата не прави. От опита с брат му до 10 клас няма да се отърве от мен, пък после се надявам, че ще достигне до пуберския му мозък нуждата да се самомотивира.

# 71
  • София
 Моята е в ИИЧЕ паралелка и също е с 4 часа седмично по история.

Всеки ден има по 8 часа. Този срок е втора смяна и свършва в 19:10.

# 72
Математика за сега е 3 часа ООП, но щяло да има школа с още 2 часа, а моята има желание да се включи. Историята, биологията и химията в нейното училище са на език и през цялото време се говорело на език, като в началото записали термините. Само входните нива щели да са на български, оттам нататък са им обещали, че всичко ще бъде на език като изпитвания. Блокове почти няма - БЕЛ е сдвоен, но щели да имат единия час български, другия литература и се държи да се носят учебниците и по двете, че ако карали 2 часа литература до следващата седмица щели да забравят какво били учили. Как няма да забравят по български, не знам. Първи и втори език са по два часа, където е възможно, че втори език този срок е с 3 часа и веднъж историята, всичко останало е разхвърляно. Днес разказвателните са Химия, Физика, Философия, История 2 часа, гарнирани с математика и 2. език, а за утре са предвидени История, География, Физика, Химия, Математика и два часа първи език. Най-лесен ден е понеделник със само един разказвателен.
Нямам спомен да сме учили История толкова много часове, но пък тогава не се приключваше с нея в 10. клас, ами си я учехме като единствен разказвателен предмет до последната година. Още си пазя учебника от последния клас История на България, една тухличка си беше, та май като часове просто целия хорариум за 4 години е сложен сега в 2 и се получава куриоза ООП 2. чужд език в ЕГ да е с 2 часа, а История - 4 часа.

# 73

да. по 4 часа на седмица за езиковите гимназии

# 74
А някой с три часа математика седмично има ли? Още от първия час са взели два урока. И миналата година ми се виждаха малко часовете спрямо материала, а сега съвсем.

Общи условия

Активация на акаунт