Деветокласници 2024/2025 - 2

• 41 399
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Много хубаво, че включват и момчета, но не виждам да са вдигнали възрастта, до която е безплатна. Това е много скъпа ваксина, а за нашите деца, които вече са навършили 15 г, се поставят по 3 дози. Миналата година купувах и за двамата за варицела, че не са я карали като малки, обаче тая няма да я купувам.

# 631
В началото на 9 клас в класа на дъщеря ми дойде 1 нов ученик. Намерили връзки, преместили от друга паралелка в същото училище. Втория срок дойдоха още 2-ма нови, този път от други училища. Изобщо не ми се коментира БАЛ-а който са имали след 7 клас, и който явно не им е стигнал за да влязат нормално в тази паралелка. Обявени официално свободни места няма, няма и преместени деца за да се е освободило място.
В класа на сина ми миналата година по средата дойде едно момче от друго училище, не знам по какъв механизъм и с какви връзки от министерството или РУО го спуснаха, при положение че и без него класът вече беше с 28 ученици, но е факт, че по средата на осми клас можеш да се преместиш, друг въпрос е как ще те приемат и как ще се справяш в новата среда.

# 632
Не съм чувала за новопристигнали ученици при нас. В началото на 8ми клас единствено едно дете замина за чужбина и имаше обявено неговото място.
  С Гардазил почерпих и аз девойката, тя е набор 2010 и малко преди да навърши 14 стана безплатна тази с 9те щама, та се възползвах. За втората доза вече беше навършила 14,но и тя е безплатна, важното беше първата кога е поставена. Това ако някой с по-малки братя и сестри на наборчетата се чуди. Иначе доколкото знам 2 дози се слагат, ако не са започнали да водят полов живот, три са дозите, ако са полово активни вече.
 Не е избрана за pisa девойката, набор 2010,а някой назад каза, че избират само 2009.Не страдам, тя също 😂

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 18:17 от silvery

# 633
При нас се местят децата - след първи срок на осми клас, след края на осми, по средата на девети. Някои деца отидоха в други училища, но идват пък нови и бройката горе-долу се запазва. Но класа на дъщеря ми не е пълен на макс, така че няма проблем. Аз лично не познавам деца, които са се преместили в училища, за които не са имали бал след седми клас. Местят се или в равностойни училища или в такива, в които се изкарва по-лесно. Във втория случай амбицията е била на родителите, децата са се подчинили защото са били малки, но хубост насила не става. Познавам едно момче, което в единадесети клас се премести от математическа гимназия в професионална , за голямо разочарование на родителите си, но няма как да спреш почти пълнолетен човек, а за мен не е и редно.

# 634
Това момче, което пристигна в средата на осми клас, идва от училище с по-нисък бал. Още в началото стана ясно, че при нас ще му е трудно. Справя се някак, но е по-бавен от другите, освен това и като поведение леко простее. Иначе в класа се чувства добре, защото децата са много толерантни и атмосферата е дружелюбна.

# 635
Може да се амбицира момчето и да успее, особено, ако самото то е имало желание за това училище и тази паралелка. Много се променят младежите на тази възраст.

# 636
Той със сигурност ще завърши, обаче си личи, че не си е на мястото. Амбиции всички имат, конкуренцията е голяма, учи се страшно много, за да влезеш в желаното училище и затова никога не е приятно ей така някой да се спусне отгоре, без да се е класирал по правилата.

# 637
GRЕEN, много е тъжно при такива случаи.
Вие като семейство вече имате ли яснота дали се дължи на неправилен избор при ранното профилиране или в ситуацията има були прояви? То и тийнейджърската възраст сама по себе си е достатъчна да създаде проблем там, където го няма. И настроения, и интереси, всичко е безспирна динамика. Наше близко дете смени математическа гимназия в провинцията със спортно училище в София.
Моето явно са го пропуснали в тази PISA, но така или иначе вече си е запълнила март месец с всевъзможни ангажименти. И април вече се обърка организационно, та мисля че след края на бялото им училище (този път бяха внушителна група) повече ѝ е зор къде ще ги водят в края на учебната година.

# 638
В театъра на армията поставят "Хамлет", може да е интересно за наборите, въпреки че го учиха миналата година. На моя син много му хареса точно това произведение и ще отидем да видим и постановката, има добри отзиви вече в мрежата.

# 639
Това момче, което пристигна в средата на осми клас, идва от училище с по-нисък бал. Още в началото стана ясно, че при нас ще му е трудно. Справя се някак, но е по-бавен от другите, освен това и като поведение леко простее. Иначе в класа се чувства добре, защото децата са много толерантни и атмосферата е дружелюбна.

Идентичен случай имаме, даже новото момиче стана една от двете най-добрите приятелки на дъщеря ми в нейния клас.

# 640
Интересно ми е дали всички деветокласници имат по три часа химия, биология и физика втория срок и по два часа първия? За мен по-логично би било да е обратното или поне да разделят между двата срока повечето часове по разказвателните.

# 641
В осми ИИЧЕ ли са започнали? При РИЧЕ си разпределят 2 часа по два от предметите в единия срок и 1 час за третия предмет. Вторият срок е обратно.

# 642
При дъщеря ми са сега 3 часа биология, 2 физика, 2 химия. Първият срок бяха 2 биология, 3 физика, 3 химия, ама броят часове си е останал същият като първия срок, та и нещо друго се е сменило.

# 643
ИИЧЕ е дъщеря ми. Броят часове е същия да, сега нямат музика, ИИ, а Бел имат с един час по-малко. Чудех се дали е заложено в програмата всички допълнителни часове по разказвателните да са втори срок или си е решение на училището. Не че е от значение, но в прогимназията обикновено първи срок беше по-трудната програма , втория - по-лесната.

# 644
Решение на училището е. Дъщеря ми е на блокова система, и освен това имат четна и нечетна седмица. И няма как в една седмица да имат 3 часа. Първи и втори срок, освен това се смениха музика и изобразително.

Общи условия

Активация на акаунт