Деветокласници 2024/2025 - 2

• 41 371
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
  • Някъде там...
На Кембридж са без давност, но както горе някой беше писал, зависи от университета. Хубаво е да се изкара с оценка поне В, мисля, че трябваха 75 т. Моята щерка мина наскоро успешно пробния за С1. Говорих и с учителката й от школата, но и на нея й беше трудно да ме посъветва. Ще оставя детето да реши в крайна сметка дали иска сега или ще изчака. Масово повтарят годината с ниво С1 в школата, за да изкарат по-висок резултат. На тази възраст основната трудност е есето. Иначе групата й тази година е от ученици в 11 и 12 клас с цел сертификат.

# 706
Синът ми в момента се подготвя за FCE, догодина С1, а в 11 клас мисли да вземе и С2. Вероятно ще учи в чужбина на английски - техническа или инженерна  специалност - затова високото ниво на езика считам за необходимост.
Дъщеря ми кандидатства Дизайн в Италия и там условието беше даже само В2, тя изкара С1 все пак,  но казва, че колегите й от Турция например, със слаб английски, още първия семестър са окапали и прекъсват.

# 707
  • ВАРНА
Планът за английския у нас е ясен - тази година В2, догодина С1. След това според зависи - или С2, или ако се търси друг сертификат.
Втория език обаче нещо здраво го обатачих. Иска ми се до края на гимназията да докара поне до В1 или френски, или немски. С френския по-лесно ще се получи, но усещам отпор. До началото на 10-ти клас ще трябва да сме го изкристализирали.

# 708
При нас е подобно С1 тази година, немския завършват А1 и догодина А2. Имам и аз желания, но трябва и от тяхна страна.Ще видим за какво ще ни трябва и желанието може да се появи или изчезне

# 709
В кои школи в София по английски ходят децата ви? Моята досега не е ходила никога на курсове по английски, справя се много добре с езика, но определено ще има нужда от сертификати ако реши да учи в чужбина. Затова се ориентирам да търся хубави школи и ще се радвам на препоръки.

# 710
Нашата затвърждава немския в Алианс и целта е да надгради там.

# 711
Девойката е в Аво. Доволна съм. Според пробния изпит, който имаха миналия месец би взела сертификат за С1, но плана е да се яви другата година, сега не виждам смисъл. Английски не е учила в училище, в шести клас беше една година на уроци и сега от началото на годината е в Аво.
  Ще се опитам да пробутам пак немския другата година, под форма на някакъв курс, въпреки че срещам сериозен отказ. От 1ви до 7ми клас учеше немски, но покрай учителката в 7ми клас, го намрази.Поне разговорно да го ползва, да не са напразни тези 7 години учене на езика.
  За испанския разчитам на подготовката в училище.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 16:20 от silvery

# 712
Още няма никаква идея относно сертификати. Сега набляга на първия език, за английския ще го мисли в 11. клас, не ходи на школа, но чете и слуша на английски, така че да се надяваме, че ако реши нещо за чужбина, където ще ѝ трябва английски, ще успее в 11 и 12. клас да се оправи.
Иначе стиснете утре по едно палче. Днес замина за Казанлък за националния кръг по БЕЛ и целта е тази година да била в първата половина, че миналата била във втората.

# 713
Участието на национален кръг само по себе си е голям личен успех. В състезателната група нашият набор все още са от по-малките. Все пак вярвам, че девойката ще си постигне целта.
Скрит текст:
Ама как така са причинили на комисията по  БЕЛ такава дестинация без вип спа?
Айла, включването ти ме подсети колко добри са твоите близначки в изобразителното изкуство. Питах дали може да се разбере кои е авторите на двете неща, които ме бяха впечатлили от изложбата на профила по ИИ. Оказаха се твоите момичета.

# 714
Скрит текст:
Ама как така са причинили на комисията по  БЕЛ такава дестинация без вип спа?
Вярно, не се бях замисляла. В 7. клас националният беше във Велинград, миналата година в Хисаря, сега в Казанлък, сигурно са в Кингс Вали комисията, щом е задължително спа-то. А аз като един лайк си мислех, че е в града на спечелилия предишната година националния кръг (така ми бяха казали) и даже издирвах преди да ни кажат къде ще е, кои градове са кандидат-домакини.

# 715
Химията бяха в Пазарджик. СПА в града няма, та определено не им е това критерия за домакинство Hands V

# 716
Ние комисията по БЕЛ жалим. Simple Smile
Химията бяха в Пазарджик. СПА в града няма, та определено не им е това критерия за домакинство Hands V

След две седмици и физиката ще бъде в Казанлък. Там луксът им е последна грижа. Simple Smile

# 717
  • Някъде там...
Относно овладяването на език, имайте предвид, че слушане и четене не са достатъчни. Да, учи се лексика, овладява се интиутивно, но същинското владеене на езика се познава по граматиката, изразяването писмено и книжовния език. Казвам го като филолог, който редовно се възмущава, когато някой каже, че владее перфектно някой език. Няма такова нещо, дори родният език трудно се овладява перфектно.
Принципно явяването за сертификат може да не е еднократно, та не пречи ако се яви сега детето, след година или две да повтори. Е, финансово не е изгодно де. Simple Smile Иначе и моята е в Аво Бел. Гледането на филми и клипчета на английски в СМ обаче колкото помага, толкова й вреди, защото за използването на по-разговорен английски й взимат точки на изпита за сертификат.

AsitaNew, успех на детето!

Аз що си мисля, че и в Казанлък има спа? Smile

# 718
Абсолютно съм съгласна. Не е учила английски в училище и знанията и са от клипчета, тийн сериали и четене на young adult романи. Да, би се оправила навсякъде да я упътят, да си купи храна, да комуникира и неща от този род, но съм на мнение, че си трябва курс, за да научи езика. То се видя и от пробния изпит, по-ниските резултати са точно на граматика и писане.Отделно и не и е приоритет към момента английския. Затова другата година още веднъж C1 в Аво, по други учебници ще бъдат и тогава ще се яви, за да постигне по-добър резултат.

# 719
При нас в училище се изисква да четат неадаптирана книга от класиката и нивото е доста високо.Няма общо с сериалките въобще.

Общи условия

Активация на акаунт