Деветокласници 2024/2025 - 2

• 41 249
  • 748
  •   1
Отговори
# 15
Успешна учебна година на всички и най-вече да са здрави децата!

Днес попаднах на тази статия, меко казано е нелепо това. Вместо да се заемат да оправят учебните програми, да изчистят излишния материал, тези ..... от МОН, глупост , след глупост...На прасенцето ще слагаме звънченце...Напрегнах се сутрешно. 
https://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/obrat-s-maturi … cOdEhQAynQ-e6bMDw

# 16
Честит първи учебен ден на деветокласниците! Нека да им бъде интересно в училище, да учат с желание и любопитство и да чувстват удовлетворение от постигнатите резултати!
За връщането на задължителната матура по математика бих казала само - след дъжд качулка. И понеже съвсем закономерно резултатите ще са плачевни, то очаквам снижаване и на критериите за оценяване.

# 17
Успешна година на всички, да е спокойна и удовлетворяща всички.
А за задължително ДЗИ по математика - ще бъде весело, то с 2 часа математика седмично толкова много се научава, че после в профил направо хвърчат, ако не са в МГ. Най-много да свалят критериите като за 4. клас, за да не се вижда плачевното ниво.

# 18
Успешна учебна година!
Лежерно започват, утре бил неучебен ден заради празника на София, не помня миналата година да е било така 🤔

# 19
  • София
Да е здрава и успешна новата учебна година 🎊

Нашите си учат утре, не са им казвали, че ще се празнува. Помня, че ние като ученици винаги имахме нещо организирано за 17 септ - я спортен празник, я някаква “екскурзия” из града. Но откакто дъщеря ми е ученичка май все си е учебен 17 септември,

Програмата им е брутална - по 2-3 разказвателни на ден. Не са им на блокове и всеки ден ще се падат по 4-5 учебника различни.

# 20
И при нас разказвателните са безумно разпределени - от пон. до сряда по 1, в четв. и петък по 3 на блокове. Точно в края на седмицата ще им пушат главите.

# 21
  • София
Няма да се учи утре. Решение в последния момент https://www.segabg.com/hot/category-education/dnes-za-utre-sofiy … avi-neucheben-den

# 22
Много благодарим на господин кмета. Той явно днес разбра, че учебната година започва, а точно утре е празника Thinking Ние с големите деца сме лесни, но малките... Утре пак офиса ще е с 1/3 присъстващи Head BandClose

Опитах се да си представя тийнове с пълни с тежки учебници раници в музей. Е, не можах...

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 18:30 от peneva_a

# 23
  • София

Санака, добре че казваш.

# 24
Уточнявайте, че в София няма да се учи, че ще вземем ние от прованса да не пратим децата утре Wink.

# 25
Нашия директор ме радва Smiling ImpLaughing
Не прави заповед, а пуска съобщение в Школо
Скрит текст:
"Във връзка с издадена в последния възможен момент заповед на кмета на София за, обявяване на 17 септември (Ден на София) за неучебен, и поради невъзможност за организиране на извеждане на учениците извън училище при спазване на сроковете, определени в Наредба № 10 на МОН за организация дейностите в училищното образование, Ви уведомявам, че в утрешния ден всички ученици, които се явят в училище, ще имат възможност да разговарят с преподавателите по предметите за деня. Няма да се провеждат редовни учебни часове, в които да се преговаря, да се преподава или да се правят входящи тестове. Няма да се пишат отсъствия."
Няма как да има "празник" на открито, двора е заграден половината, заради ремонт... а и днес имаше музикална програма, какво точно да спретнат от днес за утре в парченцето двор...

# 26
  • София
Навсякъде е пълна бъркотия. Аз откога чаках да го обявят за неучебен, кметът днес се сетил. И заради късния час на обявяване на заповедта, нашите ще си учат, но без отсъствия! Чудя се кой ме "радва" повече!

# 27
  • ВАРНА
Винаги съм се чудила защо 17 септември за София не е по модела на 15 август за Варна, а именно неработен/неучебен.

Програмата на дъщеря ми е нещо страшно  - вторник 5 часа разказвателни, философия, фвс. Само физиката липсва утре 😆

# 28
Кметът можеше да го обяви и за неработен, но явно родителите сме по-малко софиянци от децата Simple Smile. Това е в кръга на шегата, разбира се.

# 29
  • София
Успешна учебна година на всички! Flowers Four Leaf Clover
Нашите ще имат час на класа утре, по случай неучебния присъствен ден. Отлагаме ставането в 6ч с 1 ден, ура Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт