Деветокласници 2024/2025 - 2

• 41 470
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
С тази втора смяна аз още не мога да усетя, че е на училище. Само физически. Трите седмици ходене на немски в началото на лятната ваканция се отплащат. Правилно си изгради стратегията.
Вече започна да витае коледното настроение.
За олимпиадите не ми се говори, че онези чворове в министерството сложиха областните кръгове по математика и химия в един и същи ден. Можеха за следващия да съберат информатиката и физиката, но не са се сетили и само информатика са оставили. Поне направиха изпитването по Pisa. Grinning

# 331
Има ли някъде резултати от тази Pisa?

# 332
Спешна работа ли има? Нека да не бъдем толкова припряни. ПиАр акцията приключи. Всичко е пито-платено.

# 333
  • Немция
Прасунчо, би трябвало за В2 по английски да е достатъчна подготовката в училището. Учудвам се, че се ходи допълнително на школа заради това(не знам дали дъщеря ти е в ЕГ).
Моят син миналата година изкара В2 без специални курсове- това, което са имали в училище(имат и доста говорна практика), отделно с това, което сам си е научил, без да си е поставил конкретни цели като B2- с четене на книги на английски и медиите, популярни сред тийнове.

При моите ученици също се усеща коледната атмосфера.
Както всяка година, в продължение на Адвент(24-те дни до Коледа), класовете ще се редуват със собствен щанд по време на големите междучасия (продажба на нещо за хапване-собствено производство, саморъчно направена вещ, томбола).
Събраните пари ще отидат за конкретно училище в Руанда, което спонсорират от години (3 евро на месец бил обяда на един ученик там). Сумата стига за осигурен безплатен обяд или закуска.
Наборът се е записал отново да се отчете със сладки за щанда, но смята като миналата година да се съберат с приятел и да пекат заедно.

# 334
  • ВАРНА
Бибит, би трябвало много неща да се случват в бг образователна система, но някак не се. Дъщеря ми е в МГ, интензивно изучаване на английски език. Учебникът е за ниво В1. Имат по четири часа седмично тази година. Не се мърда от коловоза на учебника. Толкоз от училището.

рони, две седмици през лятото немски. Не вярвах на думите на учителката, че това ще покрие цялата година в девети клас, но се оказва права Simple Smile

Засега нищо коледно не витае. Вчера във Варна беше дъжд и студ и ми идваше да извадя елхата с цел внасяне на настроение в къщата Simple Smile

# 335
  • Немция
Прасунчо, колко часа английски език има във вашето МГ?
Моето момче е в тип общообразователна гимназия с възможност за различни профили, английският им от 5 клас е обикновено 3-4 часа седмично. Мисля, че нивото им в момента също се води B1, но тези, които се явиха с него, масово изкараха В2 без допълнителна подготовка.

# 336
  • ВАРНА
Моето момче е в тип общообразователна гимназия с възможност за различни профили, английският им от 5 клас е обикновено 3-4 часа седмично. Мисля, че нивото им в момента също се води B1, но тези, които се явиха с него, масово изкараха В2 без допълнителна подготовка.
Писах в предния пост Simple Smile 4 часа седмично. Писах също, че при желание за резултат повече от 85% (към което се стреми дъщеря ми), без положени усилия няма да се случи. На нея 77%, колкото е изкарала на първия пробен, не й се нравят особено.

# 337
Бабит, България е страната на неограничените възможности. И още един образователен етап да въведат, чужд език ще го стартират от азбуката. Първо при встъпване в училище, избираш нещо като профил. В пети клас все едно не си правил нищо 4 години, а в осми клас започваш отново от същото. Накрая, според това дали си избрал ИИЧЕ или РИЧЕ, нивото е около В.2 или В.1. А вторият език, който е задължителен, приключва на А.2. В много редки изключения учителите успяват да надградят над рамката. При моето дете езикът в училище допреди година беше като вид преговор на това, което е минало в школата. От миналата година въпреки поредния старт отначало, вече водещо е училището. А школата е за взимане на съответния сертификат, който да послужи при нужда.

# 338
  • Немция
Писах в предния пост Simple Smile 4 часа седмично. Писах също, че при желание за резултат повече от 85% (към което се стреми дъщеря ми), без положени усилия няма да се случи. На нея 77%, колкото е изкарала на първия пробен, не й се нравят особено.
Прасунчо, двойка за мен, не внимавам. Smile
(Така е, като чета на тъгъдък)

# 339
  • ВАРНА
Бибит, всичко е 6 💐

# 340
Спешна работа ли има? Нека да не бъдем толкова припряни. ПиАр акцията приключи. Всичко е пито-платено.

Припряно ли ти прозвучах?! Извини ме!

Синът ми в обикновено СУ и с един час седмично курс взе Б2 на Кеймбридж CAE юни тази година...та думата ми е, че не зависи от училището

# 341
  • София
Къде има такива курсове? Обикновено са по два пъти седмично по 2-2,5 часа или веднъж седмично по 4,5 часа.

# 342

Припряно ли ти прозвучах?! Извини ме!
Използвах множествено число и не визирах теб. Все пак да не вземе милото министерство да се притесни. Simple Smile

# 343
И моите деца ходят на школа по английски, веднъж седмично  около 3 учебни часа, като си продължават при много взискателна учителка в самото училище.Допълват се двата преподавателя. Немският го учат, но зависи колко ще им трябва

# 344
ЗориБ, извинявам се, но В2 (FCE) и САЕ (C1) са различни нива. Последното обикновено се взема в 11-12 клас, ако университета го иска. Та САЕ в края на 8 клас ми се вижда безмислено, освен ако не целите обмен и преминаване в средно училище в чужбина.

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 18:54 от BoeL

Общи условия

Активация на акаунт