9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 7

• 51 410
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Допълвам, че освен латински, учителят им преподава също старогръцки и старобългарски. Разширява общата им култура като цяло.

# 406
Здравейте,
Аз съм кандидат-гимназистка и се чудя дали на първо място да напиша френската или испнаската. Балът ми е 466 и мисля, че няма да ми стигне за първо класиране за испанската. Но тя е по-близо до вкъщи, престижна е и ми я препоръчваха много. От пети клас искам във френската, но сред като прочетох доста мнения, започнах да си колебая. Във всички училища има и добри и лоши учители, но се чудя дали да избера сигурната опция- френската или да рискувам с испанската. Много много ми е трудно да избера наистина. В което и училище да вляза ще съжалявам за другото, тъка че няма угодия. 😆

# 407
  • София
Здравейте,
Аз съм кандидат-гимназистка и се чудя дали на първо място да напиша френската или испнаската. Балът ми е 466 и мисля, че няма да ми стигне за първо класиране за испанската. Но тя е по-близо до вкъщи, престижна е и ми я препоръчваха много. От пети клас искам във френската, но сред като прочетох доста мнения, започнах да си колебая. Във всички училища има и добри и лоши учители, но се чудя дали да избера сигурната опция- френската или да рискувам с испанската. Много много ми е трудно да избера наистина. В което и училище да вляза ще съжалявам за другото, тъка че няма угодия. 😆

Здравей,

Моят син завърши Френската гимназия тази година. Прекрасно място с чудесни учители (с изкл. на някои по математика) и свободна, творческа атмосфера. Не знам какви мнения си прочела, които са те разколебали за там. Аз не съм чела такива в последните години.
Помисли си какъв език искаш да научиш и за какво планираш да го използваш в бъдеще - това е водещото.

# 408
Тук няма риск. След като искаш повече Испанската, сложи си я на 1 място и след нея Френската. До колкото чувам балът тази година е по-висок от миналата и ако е така наистина, 466 няма да ти стигнат за Испанската. Така не губиш прием във Френската. Там ще те приемат, дори да не е на първите ти желания. Нареди си желанията както ти ги искаш, без да гледаш къде имаш шанс и къде не. Като накрая сложи някое училище с много по-нисък бал от твоя, само за всеки случай.

# 409
Тук няма риск. След като искаш повече Испанската, сложи си я на 1 място и след нея Френската. До колкото чувам балът тази година е по-висок от миналата и ако е така наистина, 466 няма да ти стигнат за Испанската. Така не губиш прием във Френската. Там ще те приемат, дори да не е на първите ти желания. Нареди си желанията както ти ги искаш, без да гледаш къде имаш шанс и къде не. Като накрая сложи някое училище с много по-нисък бал от твоя, само за всеки случай.

Точно това направих!
На първо място сложих испанската и ако не ме приемат там ще вляза във френската. По-надолу сложих 18, 1 и 2 АЕГ с различни паралелки. Много си надявам ако вляза във френската да нямам проблеми с учителите по български и математика и новият директор да по-добри нивото но изучаване на математика особено. Математиката не ми е любимият предмет, но държа да го разбирам и знам и да изкарвам добри оценки.

# 410
Ние по БЕЛ не се оплакваме, но математиката е греда. Не възлагам големи надежди да се оправят нещата. Вече сякаш не останаха добри преподаватели по математика почти никъде.

# 411
Ураааааааааа…. ПРИЕТА ПО ПЪРВО ЖЕЛАНИЕ 🇫🇷
Една дългогодишна мечта се сбъдна!
ФРЕНСКИ - АНГЛИЙСКИ!

# 412
  • София
Честито! Пожелавам й много щастливи моменти във ФЕГ!

# 413
  • София
Честит национален празник на Франция и на бъдещите франкофони в темата!

Успех и попътен вятър в гимназията!

# 414
Ураааааааааа…. ПРИЕТА ПО ПЪРВО ЖЕЛАНИЕ 🇫🇷
Една дългогодишна мечта се сбъдна!
ФРЕНСКИ - АНГЛИЙСКИ!
Добре дошли! Успех!

# 415
Здравейте и ние сме приети френски и латински, ще изчакаме да видим ,дали ще ни стигнат силите за френски - немски на второ, но като цяло сме супер щастливи!

# 416
Някой знае ли със сигурност дали ще остане  ФЕГ на едносменен режим догодина? Това е едно от големите предимства според мен и ако то отпадне, ще бъде много лошо за тези, които са го ползвали като фактор за избор на гимназия.

# 417
Няма кой да знае със сигурност нещо, което касае директорско решение, докато не се разбере кой ще е новият директор.

# 418
  • София
Поради каква причина да отпадне?

# 419
  • Sofia
Здравейте!
Приемате ли нови попълнения 😀
Включвам се с девойка музикант, която предпочете езикова пред музикално и на пръв поглед доста подходяща ми се струва гимназията за нея като чета темата.
В класа с немски е.
Трети и последен кандидат-гимназист избутвам и пак си беше вълнение за всички ни!
Поздрави на всички и до скоро!

Общи условия

Активация на акаунт