9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 7

• 51 335
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
Предложението за нови учебни планове вече е публикувано и няма нужда да гледаме репортажи. Няма "ускорено" изучаване на чужд език. Има интензивно, разширено и НИНРИЧЕ. Промените касаят и интензивното изучаване, в това число и ЕГ, като в 8-ми клас часовете се намаляват от 18 на 16. По-голяма е промяната в разширеното, но и в интензивното има такава. Отделно се намаляват часовете по профилите във втори гимназиален етап и съответно това също се отразява на часовете по език в ЕГ, където същите са профил.

Sanaka, може ли линк с точните промени, за които говорите? Ако се намаляват профилите в 11-12 клас, то цялата идея на профилите се обезсмисля. Отново имаме двоен стандард. Значи ако си приет с профил Биол - Химия, той си остава, но ако е чужд език, се намалява? Също не разбирам защо смятате, че ще бъдат засегнати сегашните 8-класници, нали те са заварено положение до завършването си? Аз го разбирам, че промените ще засегнат випуските, заяочващи 8 клас през 2026 г.

# 601
  • София
Предложението за нови учебни планове вече е публикувано и няма нужда да гледаме репортажи. Няма "ускорено" изучаване на чужд език. Има интензивно, разширено и НИНРИЧЕ. Промените касаят и интензивното изучаване, в това число и ЕГ, като в 8-ми клас часовете се намаляват от 18 на 16. По-голяма е промяната в разширеното, но и в интензивното има такава. Отделно се намаляват часовете по профилите във втори гимназиален етап и съответно това също се отразява на часовете по език в ЕГ, където същите са профил.

Sanaka, може ли линк с точните промени, за които говорите? Ако се намаляват профилите в 11-12 клас, то цялата идея на профилите се обезсмисля. Отново имаме двоен стандард. Значи ако си приет с профил Биол - Химия, той си остава, но ако е чужд език, се намалява? Също не разбирам защо смятате, че ще бъдат засегнати сегашните 8-класници, нали те са заварено положение до завършването си? Аз го разбирам, че промените ще засегнат випуските, заяочващи 8 клас през 2026 г.
Всички профили се намаляват, не само езиците. Общо се намаляват часовете за профилирана подготовка. Сегашните осмокласници са заварено положение за първи гимназиален етап, за втори формално не са. В предложението изрично е записано за кои класове кога влизат в сила промените. Първият набор, засегнат от промените в първи гимназиален етап, ще е набор 2012, а първият за втори гимназиален етап - 2010. Разбира се, ако тези промени се приемат.
https://www.mon.bg/project-document/predlozhenie-za-promyana-v-uchebnite-planove/

# 602
За ЗАЕШКИЯ ЛАГЕР!
Получих имейл с “инструктаж” за лагера и контакти на част от учителите, в случай на възникнали въпроси. Аз лично бях озадачена от изискването за “стек с вода”. Миналата година имало проблем и сега се носи вода “за всеки случай”. Г-жа Людмила Стоянова каза, че освен ДОБРО НАСТРОЕНИЕ не е необходимо да се носи нищо друго - учебни материали, тетрадки и т.н. си имали 😉

# 603
  • София
Не знам каква петиция сте подписали, но зам.-директор Кръстева остави чрез школо линк към тази:
https://www.peticiq.com/495558
Явно е официално одобрена и от ръководството на гимназията.

Аз подписах, остават около 800 подписа, за да бъде връчена.

ПС: Г-жа Людмила Гълъбова (Стоянова)  е супер преподавател, но мисля, че ще води на големите, а не за новите осмокласници. Иначе много ще научат от нея на лагера. Предполагам водач ще бъде  г-жа Любенова (традиционно). Незабравими дни на заешкото училище Simple Smile

# 604
Не знам каква петиция сте подписали, но зам.-директор Кръстева остави чрез школо линк към тази:
https://www.peticiq.com/495558
Явно е официално одобрена и от ръководството на гимназията.

Аз подписах, остават около 800 подписа, за да бъде връчена.

ПС: Г-жа Людмила Гълъбова (Стоянова)  е супер преподавател, но мисля, че ще води на големите, а не за новите осмокласници. Иначе много ще научат от нея на лагера. Предполагам водач ще бъде  г-жа Любенова (традиционно). Незабравими дни на заешкото училище Simple Smile
Същата е петицията

# 605
  • София
И аз тази подписах. Дано се внесе!
Макар че с този министър надежди нямам...

# 606
Здравейте Simple Smile И аз се присъединявам в редиците на групата. Синът ми е записан във ФЕГ френски с немски Heart Също така успяхме да се запишем и за заешкия лагер Animal Rabbit Много се вълнуваме за новото начало, което предстои Simple Smile Успех на всички деца!

Здравейте! Включвам се в групата с новоприета ученичка във френската ❤ - паралелката с немски, също записани и за заешкото училище. ☺
Успех на всички деца, и на новия директор!

# 607

В имейла са посочени г-жа Вяра Любенова и г-жа Людмила Стоянова като “ръководители на Заешкото училище”.

# 608
  • София
Миналата година на заешкия лагер е имало някакъв проблем с водата и трябваше да си купуват от там и може би затова сега ги карат направо от тук да си вземат.
РУО официално обяви днес вече новите директори:

# 609
От този скриншот не си личи, но Снежина Петкова отива директор на 24-то. Значи май ще се търси и учител по химия.
Днес трябва да е бил първият работен ден на новата директорка. Дано се случват само хубави неща за фег! Предстои избор и на зам, което също ми е доста интересно.

# 610
  • София
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2025/08/%D0%BA%D0% … 80%D0%B8-2025.pdf
Ето линк към списъка.
Да, тя е избрана за директор на 24 СОУ.
Новата директорка на 9 ФЕГ нали е преподавател по Химия. Може и тя да поеме.

# 611
Много са малко лекторските на директорите. Ще вземе един клас вероятно, както и Кръстева.

# 612
Привет и от мен с двама осмокласници. Трябва ли да ме притесняват учебните материали, които се споменават за въпросния Заешки лагер? Какво се случва с децата, които няма да ходят и които не са учили френски до сега?

# 613
Не. На лагера децата се забавляват, заучават по една песен и правят по една кратка театрална постановка. В никакъв случай не може да се каже, че ще знаят повече от деца, които не са били на лагера.

# 614
Привет и от мен с двама осмокласници. Трябва ли да ме притесняват учебните материали, които се споменават за въпросния Заешки лагер? Какво се случва с децата, които няма да ходят и които не са учили френски до сега?
Изобщо не се притеснявайте. Казаха ми, че даже тетрадка е излишно да се взима. Няма да се “учи”. Основното ма лагера е забавление 😉

Общи условия

Активация на акаунт