9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 7

• 51 421
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
  • Magrathea
Адаптирани съм запомнила, че има на този сайт https://languageuser-bg.com/french/adaptirani-knigi-french/tijne … gi-french-french/

# 526
  • София
Ние сме купували адаптирани от книжарница Сиела в подлеза на университета.

# 527
Аз в книжарниците намерих само за В1-С1, което е твърде сложно. Имаме един роман, който не е адаптиран и ако не намерим друго, него ще чете. Казвате, че книжарницата във френския институт си работи?

# 528
  • София
От Озон съм поръчвала книги на френски, имаше дори такива с написано нивото- например този Арсен Люпен бяхме взели през годината, като се беше запалила по героя: https://www.ozone.bg/product/arsene-lupin-gentleman-cambrioleur- … -ezik-nivo-a1-a2/

# 529
От Озон съм поръчвала книги на френски, имаше дори такива с написано нивото- например този Арсен Люпен бяхме взели през годината, като се беше запалила по героя: https://www.ozone.bg/product/arsene-lupin-gentleman-cambrioleur- … -ezik-nivo-a1-a2/
Това разкази ли са, или един разказ? Защото имат да направят резюме на книгата и ако е един разказ, би било по-добре.

# 530
От тази поредица двуезични и вкъщи има няколко. Но идеята е да търсят непознати думи. А при положение,  че преводът е на съседната страница, мисля че могат да пропуснат "без да искат" някоя. Затова мисля,  че двуезичните не са подходящи. Нека се помъчат без превод.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 11:23 от Елена Ив

# 531
За това не се бях замислила. Права си. По Коледа купихме едно романче на френски и май ще я оставя да си прочете него. За по-разбиращите го слагам, ако смятате, чр е твърде трудно, кажете.

# 532
Аз съм намерила две книги в пдф за Арсен Люпен, ако някой иска мога да му ги препратя, но ще обикалям още, за да е на хартия тази която купя

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 11:36 от Щастлива съм!

# 533
  • София
Тази конкретно е с разкази и е много елементарна - казах го само като опция да се поръча книга от Озон Simple Smile

Иначе съм поръчвала и от амазон, през тукашен доставчик.

# 534
Минавам да кажа, за тези който също търсят книжки за изпълнение на домашната работа за ваканцията, че след обиколка на всички книжарниците в центъра на София, адаптирани книги няма, но има много видове в Гринуич и Сиела на Витошка (прекалено дебели и все момичешки Wink според моя юнак). Книжарницата във Френиския културен институт работи(само медиатеката е отпуска), там има всякакви и адаптирани, и тинейджърски, цените не са по-високи от тези в другите книжарници. Та сагата с откриване на книга е приключила, сега дано я прочете.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 15:28 от Щастлива съм!

# 535
Искаше ми се да  е на хартия, а не в електронен вариант с надеждата да не се използва гоогле преводача и chatgpt. Все пак благодаря за линковете, ще ги прегледам

Вижте н детския отдел на Столична библиотека. Ние от там взехме.

# 536
Има ли новини за Директор?
😆😆😆 Аз не че знам кои са кандидатите, нито мога да имам мнение за тях, но… НОВИНА да има 🤪

# 537
Интервюто не е минало, до 15.08 ще се знае в руо, но вероятно ще го обявят след като минат всички интервюта, защото има кандидати за повече от едно училище и ако спечелят 2 конкурса ще могат да избират.

# 538
Вие имате ли си Фаворит? За кого СМЕ?

# 539
  • София
.. защото има кандидати за повече от едно училище и ако спечелят 2 конкурса ще могат да избират.
Ехааа, а аз си мислех, че някой като кандидатства за такава позиция има "специално" отношение към мястото където иска надгради и да вложи от себе си...а то ще излезе, няма значение къде, важното е да съм "директор" Simple Smile
Стискам палци за добър избор!

Общи условия

Активация на акаунт