9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 7

• 48 294
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
Исках да попитам дали правилно съм разбрала: Парарелките са осем: 3 с английски, 3 с испански, 1 с немски и една с латински.

# 616
# 617
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/21144614

И на “прекрасния сайт” на училището вече официално е записан новия директор.
НА ДОБЪР ЧАС! Много съм обнадеждена!

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 13:47 от LaRe

# 618
  • София
Само, че новата директорка мисли, че намаляването на часовете по чуждоезиково обучение не е фрапантно и може да се компенсира, а това не е баш така. Тук пряко ще се сблъска с мнението на учителите по френски в гимназията! Освен това - от изключително значение е кои ще са и замовете? От ФЕГ или ще дойде с нови? Въобще интересно ще е и дано й се получат нещата!

# 619
  • София
На сайта вече виждам ново име сред заместник директорите - Стефка Павлова.
Госпожа Найденова вече не фигурира.

# 620
Не е нова, тя си беше и миналата година.

# 621
  • София
Не е нова, тя си беше и миналата година.
Колко бяха преди заместниците, защото сега са трима.

# 622
Трима учебна дейност и един АСД.

# 623
Само, че новата директорка мисли, че намаляването на часовете по чуждоезиково обучение не е фрапантно и може да се компенсира, а това не е баш така. Тук пряко ще се сблъска с мнението на учителите по френски в гимназията! Освен това - от изключително значение е кои ще са и замовете? От ФЕГ или ще дойде с нови? Въобще интересно ще е и дано й се получат нещата!

Как разбрахте, че директорката не смята, че намаляването на човете е проблем? Чисто информативно питам.

# 624

Как разбрахте, че директорката не смята, че намаляването на човете е проблем? Чисто информативно питам.
Може би от интервю, дадено от г-жа Симона Ангелова пред “24 Часа”, което се препубликува в куп други издания.
От нещата, които чета за нея и всичко, което е правила… наистина ми се струва много интелигентен човек с много съвременно мислене и готов да води диалог.
Ето конкретния момент в интервюто, линк към което има по-горе в темата👇🏻.

# 625
  • София
Ами, права е. Намаляването е само в 8-ми клас от 18 на 16 часа и съвсем спокойно може да се компенсира с часове ИУЧ/ФУЧ. Във втори гимназиален етап, заради орязването на профилираната подготовка, намаляването е с по 1 час на език, но пък остават два свободни ИУЧ, така че пак може да се компенсира. РИЧЕ орязват по съществено.

# 626
Според мен не е въпросът дали е 1 час или два часа повече или по-малко, но всички тези постоянни промени в образованието не вещаят нищо добро. И проблемите няма да се реши с тези козметични промени, а напротив, след всяка поредна промяна се задълбочават. Постоянната промяна на формати на изпити, програми, учебни планове и какво ли още не е специалитет на МОНТ и докато няма дългосрочна последователност няма да се подобрят нещата.

# 627
  • София
Според мен не е въпросът дали е 1 час или два часа повече или по-малко, но всички тези постоянни промени в образованието не вещаят нищо добро. И проблемите няма да се реши с тези козметични промени, а напротив, след всяка поредна промяна се задълбочават. Постоянната промяна на формати на изпити, програми, учебни планове и какво ли още не е специалитет на МОНТ и докато няма дългосрочна последователност няма да се подобрят нещата.

точно така. защото решават проблеми като режат на котката опашката. учениците не знаят математика и български - айде ще турим матура по математика, ама трябват още часове, айде ще ги вземем от профилите и чуждите езици. нито ще научат така математиката, нито профилите и езиците.

# 628
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/21144614

И на “прекрасния сайт” на училището вече официално е записан новия директор.
НА ДОБЪР ЧАС! Много съм обнадеждена!
Аз също съм на мнение, че новият директор ще допринесе за положителната промяна за гимназията. 9 ФЕГ отдавна имаше нужда от това. Дано успее да се справи и с проблема с математиката и да съумява занапред да задържа добрите учители.

# 629
Здравейте! Въпросът ми е към родителите, които вече са пращали ЗАЙЦИ на лагер. Споделили ли са децата дали изискването за “плувна шапка” за басейна се спазва и има ли някакви други неща, които по ваш спомен е добре да не забравяме, стягайки багажа днес?
Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт