9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 7

• 48 233
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
Не бяха с плувни шапки, но не помня и да е имало такова изискване. Едва ли има сила на света, която да накара пубертетка на 14г да си сложи плувна шапка, освен ако не тренира плуване, разбира се Wink

# 631
  • София
Идеята за ползването на шапката е хигиена. Лично на мен не ми е приятно да виждам косми в басейните на хотелите. Където има такова изискване, винаги го спазваме.

# 632
Едва ли има сила на света, която да накара пубертетка на 14г да си сложи плувна шапка, освен ако не тренира плуване, разбира се Wink
😆😆😆 Да! Така е.
Съгласна съм, че изискването в сайта на фирмата е от “хигиенна гледна точка”… Но много се смях за “14-годишната пубертетка” 😆 Сигурно и при заплаха ПЪПКА ИЛИ ПЛУВНА ШАПКА, би сложила шапката 😆😆😆

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 23:05 от LaRe

# 633
  • София
Само, че новата директорка мисли, че намаляването на часовете по чуждоезиково обучение не е фрапантно и може да се компенсира, а това не е баш така. Тук пряко ще се сблъска с мнението на учителите по френски в гимназията! Освен това - от изключително значение е кои ще са и замовете? От ФЕГ или ще дойде с нови? Въобще интересно ще е и дано й се получат нещата!

Как разбрахте, че директорката не смята, че намаляването на човете е проблем? Чисто информативно питам.

Прочетохте ли интервюто с нея, което беше качено и за което направих коментар? Явно не. Надявам се като директор на ЕГ да застане зад колегите си и г-жа Любенова, които обясняват защо не е ок намаляването на часовете особено за езици различни от английския. Децата избрали да учат в ЕГ са там основно заради езикът. Тов амашинално увеличаване на часове по математика, БЕЛ и природни науки за сметка на език и профил хич не е ок. Поредната реформа на парче се задава. Радвам се, че синът ми приключи със средното си образование.

# 634
Дали във ФЕГ изискват в началото на учебната година здравни профилактични карти? Имам спомен, че миналта година ни изискаха копие на имунизационния картон, но за другото нямам спомен.

# 635
Всяка година е носила. В края на 12 клас им ги върнаха Simple Smile.

# 636
Всяка година е носила. В края на 12 клас им ги върнаха Simple Smile.
Много благодаря!

# 637
  • София
Дали във ФЕГ изискват в началото на учебната година здравни профилактични карти? Имам спомен, че миналта година ни изискаха копие на имунизационния картон, но за другото нямам спомен.
Вероятно от 01.09 ще отпадне изискването за тези карти, но пък детето трябва да е минало на профилактични прегледи през годината.
https://bnr.bg/post/102200131/idva-elektronnata-zdravno-profilak … a-karta-za-decata

# 638
Здравейте! Вмъквам се петъчно само със забавна вметка от Заешкия лагер.
“Никога не съм била по-щастлива!” и “Всички са страхотни!” са нещата, които чувам в много редките телефонни включвания от дъщеря ми.
…Ами благодаря на вас! От тази група научихме за този лагер още преди да знаем резултатите от НВО и бяхме 100% сигурни, че това ще е училището и това ще е лагера!
Дано това да е усещането и за следващите 5 години и всички да чуваме “Никога не съм била по-щастлив/а!” и “Всички са страхотни!”

# 639
  • София
Привет!

LaRe, при нас коментарите са абсолютно същите, ама едно към едно. Всички са страхотни е мотото...
Много се радвам, че имаше късмета да се освободи място.

# 640
Момичета,  имате ли спомен миналата година кога въведоха учителите по предмети и класните ръководители в акаунтите в Майкрософт?

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 14:12 от Елена Ив

# 641
  • Magrathea
В края на август (28-29.08) бяха въведени за осмокласниците

# 642
Здравейте,класната на 8А ще е Аксиния Иванова.Моля ако някой има информация за въпросната учителка ,да сподели.

# 643
А къде успяхте да видите кои ще са класните ръководители?

# 644
Обадих се в канцеларията на училището.

Общи условия

Активация на акаунт