Гримиране - идеи и техники. Тема №90

• 60 272
  • 731
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте. Чудя се,ако ви се наложи да пътувате само с ръчен багаж, каква козметика бихте взели задължително? Ако се е коментирало, ще изтрия Simple Smile

# 166
Аз лично точно за пътувания съм си купила малки контейнерчета, в които си отсипвам фдт, крем, слънцезащита и тн. Иначе си нося другите неща в нормален размер - спирала, коректор. Имам и едни мини течни матови червила на TheBalm, които са супер удобни за пътуване, защото мога да понеса няколко цвята  Обикновено опаковам компактна пудра и палитра, която има бронзант, руж и хайлайтър, както и някоя малка палитра за очи (на Тарт, Наташа и Ту фейсд имам мънички и много удобни за пътуване). Парфюм също си отливам в мини спрей бутилка, а дезодорант нося кристал, за да не трябва да се съобразявам и него да слагам в торбичката с течности за летището.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 16:12 от esmeralda23

# 167
  • Варна
Здравейте. Чудя се,ако ви се наложи да пътувате само с ръчен багаж, каква козметика бихте взели задължително? Ако се е коментирало, ще изтрия Simple Smile
Фон дьо тен, червило, руж, спирала, сенки за вежди.

# 168
С какви контейнери и как отсипвате парфюм?

# 169
Такъв спрей за пълнене бях взела от Джъмбо, но пък трябва да се пълни само с един и същ парфюм:
Скрит текст:
За ръчен багаж течностите може да са до 100мл и общ обем, който не надвишава 1л. Взимам в багажа парфюми по 30 или 50 мл, носила съм и 100мл, но по-рядко, защото и самата бутилка тежи повече.

# 170
И моето контейнерче за парфюм е точно от показания тип. Много е удобно, защото махаш само пръскалото на парфюма и директно пълниш.

# 171
  • София
С какви контейнери и как отсипвате парфюм?
С Травало, всичко друго ми пропуска. Или от стъклените, в които се правят отливки и слагам тефлонова лента за уплътняване.

Имала съм минита от почти всички продукти, така че не ги хвърлям, а си ги пазя.
Взимам задължително:
- моя си шампоан - отсипвам в едно от шишенцата на chi
- маска за коса - в мини опаковката от 60 мл на Макадамия
- коприна/масло за коса в минитата
- околоочен крем от корейските, който ползвам на цялото лице, те са по 30мл
- слънцезащита за лице 50-ти фактор, винаги флуид
- ползвам едновременно няколко пасти, така че взимам най- празната и я притискам и сгъвам. Те са по 75мл, но могат да бъдат направени доста по- необемни, като навиеш празната част Не взимам вече минита, защото пастите не ми допадат

Другото може да варира.

# 172
За бяла козметика винаги имам подръка тестери (най-често на корейска козметика и то на серии, които ме интересуват, напоследък няколко пъти си купувах тампони със олио, със гел за измиване, със тонер, а тампоните не ги броят за течност и са леки за носене, е не в оригиналната кутия!), за цветната опосквам наличностите си от минита на спирали, фдт в туби, пудрички. Ненавиждам да пътувам само с ръчен багаж, признавам си, още няколко живота ще ми трябват за да стана минималист.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 14:41 от Agent Provocateur

# 173
И аз за бяля козметика взимам мостри от корейската козметика. Имам 2 пълни несесерчета с тях, от поръчки.

За грим, минималистично, взимам нещата, които ще използвам със сигурност. Нищо, което влиза в категорията "за всеки случай". Сенки 4ка или 5чка, молив за очи, за устни, балсам, мини контур и коректор,  и руж на стик, който ползвам и на устните. Парфюм си взимам флакона, който ще ползвам.

# 174
И аз за бяля козметика взимам мостри от корейската козметика. Имам 2 пълни несесерчета с тях, от поръчки.
Съжалявам, че излизам извън темата, но бихте ли препоръчали от корейската продукти, от които сте доволни и откъде поръчвате, че дават и мостри?

# 175
Seeflower, има тема за корейска козметика:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1689441.msg49093183#new

# 176
За бяла козметика - тестери.
Парфюм - някой малък 10-15мл.
За декоративна козметика - фдт, спирала, гланц (червило). Винаги гледам да са на привършване. Ако ги загубя, счупя да не ме е яд. И съответно, ако купя нещо ново старите да заминат в коша.

# 177
  • София
За пътуване с ръчен багаж по света, книга мога да напиша, но ще се огранича до козметиката, която нося с мен. С течение на времето, установих  че не изпитвам удоволствие при ползването на "пресипна" козметика и искам да си ползвам оригиналните опаковки. Заслужавам лукс, дори в малки опаковки! Sunglasses
Започнах да купувам, все по често, кутии с бяла козметика, като вземам с мен на път точно минитата, които са в тях. Винаги имам мини серум, мини измивен продукт, мини олио за почистване и пр. Последно, от Златна рибка купих с тази цел този сет, сега виждам, че е изчерпан
Скрит текст:
На път си нося покривен продукт с 25 ф-р, като показаната Теракота, няколко страници назад.
Купувам, при удобен случай все повече малки опаковки на парфюми, като тези

Винаги имам подобна опаковка в чантата или пък от семплите/ виалчета с парфюми, които при поръчки съм получавала.
За декоративната козметика - руж, бронзър, спирала, молив за вежди, сенки в бурканче и сенки-молив + две четки за очи и 2 за лице -са ми достатъчни. Глос за устни -помага при студ и слънце. Пази устните и овлажнява, нанесен върху мат червило. Течно мат червило.

Последно до Виена пътувах с този несесер, купен от Тему в който разделям бялата от декоративната козметика. Върши ми идеална работа!

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 10:21 от kopche

# 178
  • Варна
Добър ден момичетата,
пиша с питане извън темата.
Поръчах си палитри от Colorpop монохром серията , бяха ги намалили и награбих всичко цветно.
От 18.12 не е мръднала от Германия, NURNBERG-FEUCHT IFS.

В стари мнения от тук доста техни пратки се губили, но от 2024 в тази тема момичетата казаха, че всичко е пристигнало нормално.

# 179
  • на дъното
Здравейте 🙂
Няколко години ползвах тази очна линия

И като всичко хубаво го спират 😔та съм в търсене на нещо подобно.
Да не се размазва когато ми се насълзят очите(карам колело и в студено време до работа)
Благодаря ви 🤗
Лек и спокоен ден❤️🍀

Общи условия

Активация на акаунт