ЧПВ/HPV

• 4 818
  • 49
  •   1
Отговори
# 15
Момичета, помощ, объркана съм!
Май месец си открих кондилом, от горната страна и само един. Отидох на преглед, гинеколожката каза, че това е просто брадавица, да отида на кожен и да ми я премахнат. Цитонамазката беше 2 група. Отивам на кожен - не било кондилом, нямаха азот, изписа ми един разтвор, с който да го мажа, за да падне само. Така и не успях да го махна напълно с него.

Миналата седмица в банята напипах други кондиломи, които вече бяха по-ситни, пръснати и повече на брой. На следващия ден бях при друга гинеколожка, тя ми потвърди, че са кондиломи, обясни ми за ЧПВ и пуснахме изследване към Геника за 33 вида ЧПВ. Онзи ден бях на лазер да ми ги премахнат, а снощи поръчах 9 опаковки Хупавир за мен и приятеля ми да го пием следващите 2 месеца.

Това, което ме обърква е, че днес резултатът от Геника излезе и на всички видове съм отрицателна? Чудесно, много се радвам, ама това сега какво означава? Първо тези кондиломи се появяват само от ЧПВ. Ако резултатът е отрицателен това значи ли, че си го нося в организма, но вагинално нямам? Някоя, която е наясно моля да сподели, защото прегледа ми ще е чак след седмица и ще се побъркам до тогава.

Последни новини - гинеколожката ми каза, че щом резултатите от Геника са отрицателни това значи, че в някакъв момент организмът ми е преборил вируса, нямало нужда от допълнителни прегледи и изследвания сега, чак след 6 месеца. Не я попитах за Хупавира, защото според мен не може да ми даде адекватно мнение при положение, че приятелят ми изобщо не е тестван (лечението е и за двамата). Във вторник сме на дерматолог и двамата и все пак искам мнение има ли някоя, която е взимала имуностимуланти при отрицателен тест, но при наличие на кондиломи?

# 16
  • Бургас
Здравайте! Весела Коледа на всички! Аз имам малко по-различен въпрос. Има ли някоя от Вас, на която са й правили LEEP заради предракови изменения(cin2-3; cin 3) вследствие на HPV 18 щам?

# 17
Дъщеря ми е с Hpv , не сме стигали до Leep,но имаше дисплазия,изписаха  вагинални  лекарства ,течна форма,лекарят каза ,че има ефект и при Cin1.

# 18
Здравейте! На 22г съм от близо година и половина се боря с ЧПВ, пила съм куп неща за имунната система, но без ефект! Последно си направих обгаряне, но не е LLETZ, a по повръхностно понеже не съм раждала, и не е било добре да се прави LLETZ. След обгарянето отново бях на преглед, но не се е махнал папилома от шийката.. Изписаха ми отново хапчета и гел Papilocare. Цитонамазката е 2 гр., ако не се оправи до година, две отново ще се обгаря, ако всичко е нормално с цитото. Има ли някоя от вас, която да е била обгорена, но пак да ѝ се появил папилома ? Правили са ми биопсия и тест за щамовете всичко беше ок, но не мога да разбера каква е причината да не се маха от шийката….

# 19
Здравейте ! Искам да ви попитам в кои лаборатории си правите изследвания за HPV ? Преди ги правех в Писанец , сега на последния преглед тъй като съм от Пловдив ми казаха да отида и да направя в Геника . Преди години , обаче от геника ми бяха правили друго изследване , което беше повторено и в друга лаборатория ,резултатите не съвпадаха и доктора каза , че са ме излъгали от Геника и че им е изпратил празен тампон нарочно ,заради негови подозрения . Сегашната гинеколожка при която ходя въпреки че и разказах това пак ме изпрати в Геника . Вие къде ги правите ?

# 20
Здравейте! Като ви чета тук и си казвам - "Ужас, само в Англия ли на никой не му пука, че 50 % от жените сме в ЧПВ.?!".. дори докторите тук казват - "Ама за какво се притесняваш - ела пак на преглед след година и ще видим тогава какво ще правим, на нищо не ти влияе и няма да заразиш мъжа си, споко" и аз седя така и ги гледам странно, защото зная, че не е за подценяване... А и през последните 6-7 месеца започна едно леко кафенишкаво зацапване между циклите ми и като отидох на доктор за това, пак повдигнах темата за ЧПВ-то и пак казаха, че не е свързано с него. Поне ми насрочиха интра-вагинален скан в Сряда, та поне за това ме взеха насериозно. Извинявайте за излиянието, но малко съм и притеснена и ядосана като гледам вие на колко прегледи ходите и как добре се грижите за този не за пренебрегване проблем.....

# 21
Здравейте,

През ноември 2023-та година ми беше открит ЧПВ щам 53, среднорисков. Водих лечение с Hupavir, уви лятото на 2024-та пак беше позитивен с цитонамазка 3А група, взехме биопсия, не се доказа изменения или дисплазия, правих 6м. курс с papilocare и биобран, уви вчера отново излезнах положителна.. не искам и да си представям каква цитология ще ми излезе 😕, не знам защо и как да преборя този вирус, предвид всичките изпити имунностимулатори и гелове и какво ли не.. какво е проработило при вас?

P.S. партньора ми също беше положителен за същия щам, лекува се и го отстрани, след това сме се пазили..

# 22
От 10-ти март тече нова кампания "Споделена пролет", което е част от Лоялната програма на форума. Приключва на 23-ти март.
В периода може да се възползвате да натрупате точки, които после да се обменят при пазаруване в различни онлайн магазини - за спортни стоки, книги, дрехи и т.н.

#BGMлоялнапрограма

# 23
По отношение на пазенето на нас гинеколожката и дерматоложката ни казаха, че презервативът не е 100% гаранция, че няма да си предадете копия на вируса, защото той се съдържа в клетките в кожата, а не само в лигавицата.
Моите изследвания от Геника са отрицателни, но имах папиломи, тоест само външно.
Ние се пазим като правим секс с дрехи и пръскаме един спрей “Глизигел” се казва. Дерматоложката ни го препоръча. Само за външна употреба е.

Здравейте,

През ноември 2023-та година ми беше открит ЧПВ щам 53, среднорисков. Водих лечение с Hupavir, уви лятото на 2024-та пак беше позитивен с цитонамазка 3А група, взехме биопсия, не се доказа изменения или дисплазия, правих 6м. курс с papilocare и биобран, уви вчера отново излезнах положителна.. не искам и да си представям каква цитология ще ми излезе 😕, не знам защо и как да преборя този вирус, предвид всичките изпити имунностимулатори и гелове и какво ли не.. какво е проработило при вас?

P.S. партньора ми също беше положителен за същия щам, лекува се и го отстрани, след това сме се пазили..

# 24
Правите секс с дрехи? 😳
Освен, ако не сте с някакви специални костюми, но пак не мога да си го преставя, че не няма да има никакъв досег, просто ми е непонятно как точно си мислите, че ще се предпазите.
Според мен излишно си усложнявате живота.

# 25
Здравейте!
https://www.genica.bg/test/tbc-cobas-hpv-test
Какво мислите за този вид изследване и правилни резултати ли показва?

# 26

Здравейте, прилагам снимки от миналите ми изследвания, ако може някоя от вас, да помогне ! След вземане на проба от  АГ, тя (самата проба) престоя около 15 часа вкъщи на стайна температура, преди да бъде занесена в лаборатория Геника ! Резултатите от тези изследвания излязоха положителни с ЧПВ щам 16,43,44,58, два от които са високорискови ! Въпроса ми е, дали е възможно, заради това, че пробата е престояла и не се е занесла веднага, да е излезнал такъв резултат ? После ходих и на колопоскопия и там от резултатите смятам, че излязоха добре, защото няма нищо отбелязано, но ако може дайте и вашето мнение по въпроса ! Ще се допитам и до трето мнение, имам час, за след половин месец, но съм силно притеснена и имам нужда от съвет, за лично успокоение ! Благодаря ви и бъдете здрави !

# 27
Според мен не е възможно.

# 28
Здравейте! На 21 години съм, супер изплашена съм след резултатите от цитонамазката и този за чпв, а от лекаря не получавам задоволителни отговори и само ми казва да не се притеснявам, наскоро забелязах че имам генитални брадавици, около 2/3, нямам никакви други оплаквания и болки, затова много бих се радвала да ми разясните някои неща относно моите резултати от скрининга,  а те са HPV скрининг - 14 hHPV типа - ПОЗИТИВЕН copies/ml отрицателен и точно това много ме обърка, как може хем да е положителен и хем отрицателен.Преди това си бях правила цитонамазка и излезнах с PAP3B. Гинеколога ми каза да пристъпим към биопсия, но не трябва ли първо колпоскопия. С такива резултати дали има възможност за развитие на рак на шийката на матката?

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 16:58 от anonimm__

# 29
Здравейте! На 21 години съм, супер изплашена съм след резултатите от цитонамазката и този за чпв, а от лекаря не получавам задоволителни отговори и само ми казва да не се притеснявам, наскоро забелязах че имам генитални брадавици, около 2/3, нямам никакви други оплаквания и болки, затова много бих се радвала да ми разясните някои неща относно моите резултати от скрининга,  а те са HPV скрининг - 14 hHPV типа - ПОЗИТИВЕН copies/ml отрицателен и точно това много ме обърка, как може хем да е положителен и хем отрицателен.Преди това си бях правила цитонамазка и излезнах с PAP3B. Гинеколога ми каза да пристъпим към биопсия, но не трябва ли първо колпоскопия. С такива резултати дали има възможност за развитие на рак на шийката на матката?

Положителен е, това отстрани излиза по default, но верния резултат (ако говорим за изследване в Геника) е първата колонка. Със сигурност за Ваше успокоение направете колпоскопия, предвид резултата от цитонамазката, ако вече се наложи след него се взима и биопсия, но поне за колпоскоп аз със сигурност бих посъветвала да се направи.

Общи условия

Активация на акаунт