ЧПВ/HPV

• 4 839
  • 49
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, бях на дерматолог, като ми махнаха кондиломи с електрокоагулация и ми изписаха имуностимулатор, обаче оттогава се чудя за много неща. Възможно ли е да ги получа от друго място, а не по полов път. От година имам една на мишницата и просто се чудя дали не съм я пренесла със самобръсначката. Иначе цял живот съм имала една на корема. Не знам дали е възможно такова пренасяне. От над половин година не съм имала сексуален партньор, а всички кондиломи долу се появиха последния месец. Последните четири години съм била с двама души. Казах на единия, обаче сега не знам - трябва ли да кажа и на другия. Просто с него вече не сме близки и не знам как ще реагира. И някак това са видими неща, няма как да се изследва. Няма как и да не знае, ако ги има. Задавам въпроси, по които знам, че има много информация в интернет и я изчетох, обаче много се шашнах днес и имам нужда да чуя човек, който е минал през това. Благодаря на всички!

# 31
Здравейте на 23 години съм и живея дълго в Германия по случайност при приятеля ми беше открит ЧПВ тип 66/68 . При мен бяха пуснати изследвания и аз имам обаче тип 16 . Не мога да си обясня как изобщо се е случило така като преди него съм нямала никакви друго партньори . Пап теста е в група 1 и през август пуснахме втори такъв . Докторката ми тик твърди да пия черен чай и да правя йога ,.. тотално я сметнах за луда и започнах сама да търся варианти за подкрепа на имунната система . От март до август пиех гъби шийтаке чайга както и взимах различни витамини в големи дози като селен и цинг както и фолиева киселина на капки . След почивка в България чи препоръчаха изопринозин наоравих и с него един курс от един плътен месец всеки ден по три хапчета ма ден и го спрях за почивка . Та мисълта ми е излишно ли се вкарвам в толкова големи филми защото е тип 16 защото гинеколожката ми твърди че бързо става раково и се изменя . Бих била благодарна ако някоя сподели информация 😊

# 32
Здравейте на 23 години съм и живея дълго в Германия по случайност при приятеля ми беше открит ЧПВ тип 66/68 . При мен бяха пуснати изследвания и аз имам обаче тип 16 . Не мога да си обясня как изобщо се е случило така като преди него съм нямала никакви друго партньори . Пап теста е в група 1 и през август пуснахме втори такъв . Докторката ми тик твърди да пия черен чай и да правя йога ,.. тотално я сметнах за луда и започнах сама да търся варианти за подкрепа на имунната система . От март до август пиех гъби шийтаке чайга както и взимах различни витамини в големи дози като селен и цинг както и фолиева киселина на капки . След почивка в България чи препоръчаха изопринозин наоравих и с него един курс от един плътен месец всеки ден по три хапчета ма ден и го спрях за почивка . Та мисълта ми е излишно ли се вкарвам в толкова големи филми защото е тип 16 защото гинеколожката ми твърди че бързо става раково и се изменя . Бих била благодарна ако някоя сподели информация 😊

Изследванията в коя лаборатория са пускани?
За мен  е най-достоверно в Геника.
Повторете ги там според мен и не е лошо да се консултирате с онко-гинеколог.

# 33

Изследвана съм в Германия изследвания черно на бяло не съм виждала .. Само анамнеза от моята гинеколожка в Германия . Първия Пап тест е в група едно без никакви забележки от Януари , втория беше направен преди около седмица и чакам резултати. Тя твърди обаче да не се взима нищо и да чакам , затова сама взех всичко в ръце и докато бях на почивка в България се съветвах точно с онко-гинеколожка която препоръча няколко курса с изопринозин както и продължаваме с гъби . На тази в Германия не и имам особено вяра особено с изказването и за чакане ,правене на йога и пиене на черен чай😀

# 34
Здравейте,
Дъщеря ми е с 11 и 66.От 6 години,имаше вътрешни папиломиОнко гинеголог ги почисти,пи АССН около 3 месеца.Успяхме да го приспим вируса,но след голям стрес,пак се активира.Този път горе споменатия имуно стимулатор не ни подейства.После направихме консултация с Аюрведист.
За сега успяхме отново да го приспим.Моя съвет е да посетите задължително онко гинеколог.Успех  в лечението и здраве.

# 35

Изследвана съм в Германия изследвания черно на бяло не съм виждала .. Само анамнеза от моята гинеколожка в Германия . Първия Пап тест е в група едно без никакви забележки от Януари , втория беше направен преди около седмица и чакам резултати. Тя твърди обаче да не се взима нищо и да чакам , затова сама взех всичко в ръце и докато бях на почивка в България се съветвах точно с онко-гинеколожка която препоръча няколко курса с изопринозин както и продължаваме с гъби . На тази в Германия не и имам особено вяра особено с изказването и за чакане ,правене на йога и пиене на черен чай😀

Аз също пия такава хранителна добавка .. д-р Крумов ми я изписа - AHCC  .. но така като съм разговаряла и с други момичета няма особен ефект. При добри изследвания и цитонамазки нещата просто се следят и така ..  малко съм отчаяна.  Изглежда няма лечение.. просто се подтиска.

# 36
Здравейте! Аз съм момиче на 20, имала съм само 2-ма партньори(единият е настоящ). От февруари съм с hpv 33, 66(високорискови), цитонамазката ми беше lllA, на колпоскоп бях чиста.Преди това също ходех на редовни прегледи и бях llC. Правих и количествен тест в Геника, като се оказаха ужасно високи нивата и на двата щама(33,66) . Направих( и приятелят ми) цикъл с Биобран 1000 за 3 месеца. Онзи ден бях на гинеколог отново- всичко е перфектно , шийката на матката е чиста, цитонамазката е ll , без клетъчни изменения. НО днес излезна и количествения за hpv- и за жалост и двата щама продължават да са с ужасно високо количество(над 5 е опасно, а аз съм с 6 и 8 ) и тотално се разочаровах. Имахме надежди с гинеколожката за отрицателни резултати, защото всичко сочеше да е така, а всъщност промяна няма почти никаква. Не пия , не пуша, тренирам и се храня правилно. Не разбирам къде греша, че това нещо не се чисти… Приемам всякакви съвети, за да се справя по-бързо с изчистването на вируса. 😔

# 37
Въпрос на имунна система. Не знам кой АГ ти е казал, че тези неща се “лекуват”, защото реално лечение няма. Има стимулация на имунната система и ако тя успее да се справи с вируса и тялото да се отърве - супер. Ако не - продължаваш да си живееш с него, въпросът е да няма активни лезии.
В тази връзка - имаш ли раничка? На колпоскоп гледат ли те?
Относно Биобран, аз лично не съм особено доволна от него. Много по-доволна съм от Изопринозин. Тъй че - в случая - просто сменете схемата на имуностимулаторите и продължавай да се грижиш за себе си.

# 38
Здравей! Да, наясно съм , че няма точно нещо, което лекува вируса. Целта беше да стимулираме максимално много имунната система, за да се справи с него тя.
Иначе колпоскопското изследване ми е супер. Шийката е напълно чиста, без никакви изменения. Нямам раничка. Цитонамазката е ll група. Не съм и раждала. Въпреки това гинеколожката иска да направим LLETZ заради много високите нива и  на двата щама от вируса според количественото изследване в Геника. Аз обаче не съм раждала и се чудя дали не е малко крайно на фона на здрава шийка и добра цитонамазка. Мисля да потърся и второ мнение.

# 39
LLETZ при здрава шийка???
Пълно безумие.
Нещо цялата работа ми прилича на меркантилност, а не на лечение.
Смени си АГ.
А и честно, аз пък съм с 31, никога не съм си мерила колко точно е вируса. И 100 да е, все тая като не прави изменения. Просто се следи на всеки 6 м. и пробвай друг имуностимулатор.

# 40
Благодаря за отговора! И на мен ми се стори много странно… странно ми се стори и това, че резултат от  Геника излезна за 1 работен ден, а предния път чаках над 10. И е почти същия като предния резултат. Даже същият. Нещо не е както трябва и ще потърся второ мнение задължително.

# 41
Здравейте ! Преди няколко години имах няколко щама HPV , след продължително лечение успях да го докарам само до един . Цитономазката ми беше чиста , а сега пуснах даже и течна както и пак чпв скрининг. Единия гинеколог при който ходих ми каза , че чпв не предизвиква проблем , ако се прави редовна цетономазка , което ме успокои . Друг пък ми каза , че цитонамазката едва ли не не предпазвала нищо , ами хващала нещо , ако имаш да се отстрани в начален етап налиии…да не му споменавам името . Е какъв е тогава смисълът от думите на този човек за мен е луд . Последният ми гинеколог имам предвид , как така единия казва , че предпазва да не ти стане нещо , а другия казва , че едва ли не нищо не те предпазва . Много се ядосах на този последния дори ехограф не ми направи а е включен в направлението

# 42
Привет. И е прав и не е прав. Цитонамазката е едно от наистина надеждните и смислени изследвания и е факт, че предпазва и трябва да се прави редовно. Под предпазва, нямам предвид, че предпазва от промени в клетките, а по-скоро наистина в много начален етап можеш да разбереш дали има промени в клетките. За съжаление, факт е, че не е на 100% надежден, тъй като механизма, по който се взима пробата е с четчица и е възможно да не се “втрие” във всички участъци на шийката и клетките с промени да останат встрани, поради тази причина има изследване наречено колпоскоп, който затвърждава и е по-надежден от цитонамазката. Хубаво е, дори за мен задължително да вървят паралелно и поне веднъж годишно да се правят и двете, точно защото ако има някакви промени дори цитологията да не хване, то на колпоскоп ще се видят изменения и може да се пристъпи към биопсия, което пък е вече на 100% надеждно. Не всички гинеколози предлагат колпоскоп, но за мен е задължително човек да си иска. Моята гинеколожка например винаги го препоръчва. Относно ЧПВ, много е относително, зависи кой щам е и т.н. Трябва да се следи и да се полагат мерки за изчистването му.

[/b]
Здравейте ! Преди няколко години имах няколко щама HPV , след продължително лечение успях да го докарам само до един . Цитономазката ми беше чиста , а сега пуснах даже и течна както и пак чпв скрининг. Единия гинеколог при който ходих ми каза , че чпв не предизвиква проблем , ако се прави редовна цетономазка , което ме успокои . Друг пък ми каза , че цитонамазката едва ли не не предпазвала нищо , ами хващала нещо , ако имаш да се отстрани в начален етап налиии…да не му споменавам името . Е какъв е тогава смисълът от думите на този човек за мен е луд . Последният ми гинеколог имам предвид , как така единия казва , че предпазва да не ти стане нещо , а другия казва , че едва ли не нищо не те предпазва . Много се ядосах на този последния дори ехограф не ми направи а е включен в направлението

# 43
Здравейте ! Бях писала на скоро че също преди около 6 месеца беше откри ти 16 ЧПВ при мен и след вече две направени цитонамазки и два теста на всеки 6 месеца вече вируса не се открива .. Чета за вас момичетата и искам дс споделя какво аз направих и какво може би при мен е помогнало да изчистя или сваля вируса до нива които вече не се открива .
Веднага започнах с витамини с висока доза витамин ц които взимах в продължение на около 14 дни .
След това се поинтересувах и разбрах за гъбите шийтаке чайга които в съвкупност работят за имунитета които обаче се взимат дълъг период от време защото работят на принципа на натрупване в тялото . След като започнах да взимам тях всеки ден до 5 капсули разделени през деня добавих течна фолиева киселина по 2 капки на ден макс както и екстрак от зелен чай също една капсула на ден ( без кофеин в тях) . Намалих цигарите и започнах да се храна без захар и да внимавам за фулфатите които има в храната . През този целия курс беше почти 5 месеца като наоравих около 2 седмици почивка само от гъбите . Между временно вкарах и течна формула на витамин д плюс витамин к2 който подпомага правилното усвояване на витамин д ако се взима в големи количества аз взимах около 1000 на ден . Ако някоя от вас има въпроси или иска да разбере повече може спокойно да ми пише . Чувствам се просто задължена да споделя това което аз направих за да може евентуално още някои от вас да се справя срещу това 🥰

# 44

Здравейте ! Някой би ли ми казал какво означава резултата ми от цитономазката , тъй като не мога да се свържа с моя лекар ? 🤗

Общи условия

Активация на акаунт