ЧПВ/HPV

• 5 536
  • 58
  •   1
Отговори
# 45

Здравейте ! Някой би ли ми казал какво означава резултата ми от цитономазката , тъй като не мога да се свържа с моя лекар ? 🤗

Изследването е добро, пробата е била качествена. В цитонамазката са открити само леки промени в част от клетките, които се наричат ASC-US. Това е най-лекото възможно отклонение.. често се дължи на възпаление или HPV вирус, и в много случаи изчезва от само себе си.

# 46

Здравейте ! Някой би ли ми казал какво означава резултата ми от цитономазката , тъй като не мога да се свържа с моя лекар ? 🤗

Изследването е добро, пробата е била качествена. В цитонамазката са открити само леки промени в част от клетките, които се наричат ASC-US. Това е най-лекото възможно отклонение.. често се дължи на възпаление или HPV вирус, и в много случаи изчезва от само себе си.

Благодаря ви за отговора . В действителност имам HPV вирус 59

# 47
Здравейте момичета! Имам за пореден път 3А от 5 години ги въртя ту втора ту трета група при идеална колпоскопия. От две години съм при Корновски и сега ми пусна HPV но в Рамус той с тях работи, нищо не разбирам от тези високорискови не мога да кача резултата не знам от къде ,видях само,че пише ОТКРИТ за 35,39,51,56,59,66,68 а другите не са открити много ме е страх защото той ми каза че много зависи кой е щама и за някой ама още не знам за кой се прави LLETZ на това чудо няма да се подложа. Още не са го видели и нямам насоки,моля тези които разбират да ми пишат. За тези имуностимуланти които пишете са ми забранени защото имам автоимунно заболяване.

# 48
Здравейте момичета! Имам за пореден път 3А от 5 години ги въртя ту втора ту трета група при идеална колпоскопия. От две години съм при Корновски и сега ми пусна HPV но в Рамус той с тях работи, нищо не разбирам от тези високорискови не мога да кача резултата не знам от къде ,видях само,че пише ОТКРИТ за 35,39,51,56,59,66,68 а другите не са открити много ме е страх защото той ми каза че много зависи кой е щама и за някой ама още не знам за кой се прави LLETZ на това чудо няма да се подложа. Още не са го видели и нямам насоки,моля тези които разбират да ми пишат. За тези имуностимуланти които пишете са ми забранени защото имам автоимунно заболяване.

На мен също така ми излезе резултата , просто си някъде в тази група. Моя съвет е да си пуснеш изследването в Геника - аз така направих.
Моя тип е 51 ..

# 49
Здравейте, момичета!
Наскоро получих резултати, че имам чпв  – високорискови и нискорискови типове, един букет от тях. Направиха ми и колпоскопия, но лекарят каза, че има нещо, което не може да се определи напълно точно какво е, и че не е нещо много притеснително засега.
Цитонамазката ми е IIIA група, и сега ми е назначено лечение с Хупавир и Папилокер за един месец.
Бих искала да попитам – някой имал ли е подобни резултати и има ли подобрение след лечение с Хупавир?
Също така, какво друго бихте препоръчали за подсилване на имунната система или допълващо лечение (витамини, добавки и т.н.)?
Благодаря предварително на всички, които ще споделят опит ❤

# 50
Здравейте,

През ноември 2023-та година ми беше открит ЧПВ щам 53, среднорисков. Водих лечение с Hupavir, уви лятото на 2024-та пак беше позитивен с цитонамазка 3А група, взехме биопсия, не се доказа изменения или дисплазия, правих 6м. курс с papilocare и биобран, уви вчера отново излезнах положителна.. не искам и да си представям каква цитология ще ми излезе 😕, не знам защо и как да преборя този вирус, предвид всичките изпити имунностимулатори и гелове и какво ли не.. какво е проработило при вас?

P.S. партньора ми също беше положителен за същия щам, лекува се и го отстрани, след това сме се пазили..
Какво ви показа колпоскопа, който е задължителен и ако е чист не се прави биопсия а абразио? Това ми каза Карагьозов? В момента съм с поредна 3А и 39 ти щам и следва абразио но се чудя с пълна или местна упойка да го направя както ми предлагат, моля ако някой е правил с местна при доцента да ми пише!

# 51
Здравейте, аз съм на 22 и също ми откриха ЧПВ, бях на гинеколог, но като че ли не останах особено доволна, не ми направи цитонамазка, каза ми единствено да си направя изследване за ЧПВ, кои щамове са, дали съм с високорисковите и ми каза, след Нова година да дойда, аз най-вероятно до Нова година ще се побъркам, уплашена съм.
Също така ми предписа Кондилин, но никъде не мога да го намеря, помолих да ми даде заместител и ми каза за Алдара.
Ще съм ви благодарна за всякакви мнения:)

# 52
На мен ми изписаха Колпофикс - някой ползвал ли го е да изкаже мнение?

( лечението с Колпофикс е 3 месеца )

# 53
Здравейте, това са резултатите от цитонамазката, много ще се радвам някой да сподели всичко наред ли е и има ли повод за притеснение. При прегледа не беше установено да има инфекции , чиста микробиология

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 10:03 от echimechi333

# 54
  • По света и у нас
На времето и аз бях хванала това, от секс в басейн. Не правете подобни глупости където има вода: джакузита, вани… все е проблем. Биопсията беше ОК, доктора ме наблюдаваше на 6 месеца за промени , организма го чисти за 2 години без някакви специални лекарства само витамин Б комплекс б12 или нещо подобно.

# 55
Здравейте,
Пиша с надежда за мнения и съвети, защото съм доста уплашена и объркана.

На 24 години съм.
С положителен тест за HPV тип 73 (високорисков),
цитонамазка – от 3А към 3Б група,
направена биопсия с резултат CIN 2–3.

Предстои ми конизация, но докторката, която ме следи, не извършва тази операция и ме насочи към МБАЛ „Селена“ при д-р Бране Лазороски.

Много ще съм благодарна, ако някой е минал по този път и сподели:
 • опит с конизация
 • впечатления от д-р Лазороски
 • препоръки за добри и щадящи специалисти (отворена съм и за София, ако процедурата се прави възможно най-добре)

Нямам деца и това е едно от най-големите ми притеснения — много се страхувам за бъдещата възможност за нормална бременност и раждане.

Ще съм благодарна за всякакви съвети, лични истории и подкрепа.

Благодаря предварително на всички, които ще отделят време да ми отговорят 🙏💗

# 56
Здравейте,
Пиша с надежда за мнения и съвети, защото съм доста уплашена и объркана.

На 24 години съм.
С положителен тест за HPV тип 73 (високорисков),
цитонамазка – от 3А към 3Б група,
направена биопсия с резултат CIN 2–3.

Предстои ми конизация, но докторката, която ме следи, не извършва тази операция и ме насочи към МБАЛ „Селена“ при д-р Бране Лазороски.

Много ще съм благодарна, ако някой е минал по този път и сподели:
 • опит с конизация
 • впечатления от д-р Лазороски
 • препоръки за добри и щадящи специалисти (отворена съм и за София, ако процедурата се прави възможно най-добре)

Нямам деца и това е едно от най-големите ми притеснения — много се страхувам за бъдещата възможност за нормална бременност и раждане.

Ще съм благодарна за всякакви съвети, лични истории и подкрепа.

Благодаря предварително на всички, които ще отделят време да ми отговорят 🙏💗

Здравей, мила!
Имам една роднина , която си е правила конизация при проф. Карагьозов във София.
Била е трета група също …  всичко е минало добре. За съжаление тя няма деца … но може би тук имат значение годините ..тя е около 40 годишна. 
Д-р Иван Крумов работи във Вита, София .. също е добър лекар … точно за този проблем.
Д-р Попов е добър в поставянето на диагнози, аз съм доволна от него. ( работи в Надежда )

# 57
За да те успокоя, имам позната, която след конизация роди 2 деца. Нямаше проблеми. Всички са живи и здрави.
Д-р Карагьозов е най-добрият лекар в тази област според мен, но той поема наистина много тежки случаи и графикът му е запълнен за 1 година напред. А ти такова време нямаш.
Той обаче има отличен екип във Вита дисплазия център, аз също съм чувала добри отзиви за д-р Крумов. Според мен - не е лошо да си направиш една консултация и с друг лекар, просто като второ мнение.
И между другото - освен конизация - трябва да ти изпишат някаква имуностимулация с подходящи за целта лекарства/добавки.

Аз лично се разминах само с горене, но при мен дисплазията беше в малък участък. Но после поне година пих някакви неща за имунната система, моят щам е 31. Или беше, много се надявам да съм го изтребила 😉.

# 58
Аз също се включвам с впечатления за д-р Крумов, той се е обучавал именно от Карагьозов. Както и момичетата преди мен са писали, наистина е много добър професионалист. Посещавала съм го за второ мнение след лоша цитонамазка и резултат от биопсия, а след това започнах и редовно да го посещавам за колпоскопия, много е внимателен, детайлно обяснява и наистина в тази област разбира доста. При Карагьозов наистина доста ще трябва да чакаш, а Крумов е с доста по-гъвкав график, чела съм назад във форумите, че ако ситуацията е много спешна и след преглед той съдейства за преглед с Карагьозов, но само ако ситуацията е наистина тежка.

Общи условия

Активация на акаунт