Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 626
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
  • софия
И моят е с изкривяване. Не знам дали е от раницата. Лятото ходи на физиотерапия и горе долу правеше и вкъщи упражненията, но от началото на учебната година съвсем зарязахме това, а то е важно. Никак не успяваме да се организираме с домашни, допълнителни уроци, спорт ( + тези на сестра му), пък и да излезе малко с приятелите. Дано хванем някакъв ритъм, че се чувствам като хамстер в колело - само тичам и нищо.

# 481
Моето довечера е на фризьор, та не знам какво да очаквам! Щяло да бъде изненада. За първи път изявява желание по въпроса. Досега му беше все тая. Надявам се следващото е редовно миене на зъби и къпане.

# 482
И моят е с изкривяване. Не знам дали е от раницата. Лятото ходи на физиотерапия и горе долу правеше и вкъщи упражненията, но от началото на учебната година съвсем зарязахме това, а то е важно. Никак не успяваме да се организираме с домашни, допълнителни уроци, спорт ( + тези на сестра му), пък и да излезе малко с приятелите. Дано хванем някакъв ритъм, че се чувствам като хамстер в колело - само тичам и нищо.
Спокойно, ще се канализират нещата. Често в началото на учебната година е така, особено с по- малки деца. Аз бях така, когато наборът започна първи клас- с двама ученици и допълнителни занимания е трудно. А сега е ад И с ужасния трафик вече, в по- големите градове, та стресът стана на още по- висока степен.
Желязно ветрило, да не е само изненадата за него...Simple Smile Ама, карай- ще порасне, ако нещо случайно не се хареса. И моят така скоро "надигна глава" за прически, вадИ от нета снимки, показа ми и аз само стисках палци да му е ОК. Ами, избрал си беше модерна прическа (много не съм фен на това), но пък много му отива и уцели в десетката. Стискам палци и при вас!

# 483
  • София
По история изпитват ли ги на отговор на исторически въпрос, учителката по история е изпратила на родителите критерии за оценка, там е изброила критерии за оценка отговор на исторически въпрос. Това учили са го изобщо, кога?
Както не обича моята историята, сега и отговор на исторически въпрос остава да я изпитват, отървахме отговора на литературен въпрос, сега ново 20

# 484
Миналата година май писа нещо. Имаше в учебника разяснение. Вижте онлайн, към края беше в съдържанието.
Иначе в осми клас го учи другото ми дете. Знам, защото беше мъка Simple Smile

# 485
Миналата година писаха. Нещо като развиване на тема на исторически въпрос.

# 486
Да и моето дете писа края на миналата год. отговор на исторически въпрос. Даже беше в клас за оценка. Тази год. не зная може пак да е застъпено в учебния материал.

# 487
  • София
И нашата госпожа им дава на входното отговор на исторически въпрос, но това ми е непозната материя, много й е трудно.

# 488
  • София
Днес служебно ми се налага да си комуникирам с този прекрасен Chat GPT, та специално за вас го попитах за отговора на исторически въпрос. Ето какво ми върна:
Отговорът на исторически въпрос изисква добре структурирана аргументация, подкрепена с факти и логика. Ето как можеш да напишеш успешен отговор на исторически въпрос: 1. Прочети внимателно въпроса Разбери точно какво се пита. Определи дали въпросът изисква описание на събития, анализ на причини или последици, сравнение или оценка. 2. Формулирай ясна теза Тезата е основната идея на твоя отговор. Тя трябва да е ясна и да отговаря на въпроса. Например, ако въпросът е „Какви са причините за Първата световна война?“, твоята теза може да бъде: „Основните причини за Първата световна война са съюзническите договори, милитаризмът и национализмът в Европа.“ 3. Изгради логична структура Обикновено историческият отговор включва следните части: Увод: Представи основната идея или теза, като я свържеш с въпроса. Тяло на текста: Тук развиваш аргументите си. Всяко твърдение трябва да бъде подкрепено с конкретни исторически факти, дати и примери. Параграф 1: Първи аргумент – опиши го и го подкрепи с примери. Параграф 2: Втори аргумент – опиши го и го подкрепи с примери. Параграф 3: Трети аргумент (ако е необходимо) – също подкрепен с факти. Заключение: Обобщи основните точки и свържи отговора с тезата. Не въвеждай нови аргументи, а завърши с оценка на значимостта на събитията или фактите. 4. Подкрепи отговора с исторически факти Всяко твърдение, което правиш, трябва да е подкрепено с доказателства като дати, имена на личности, документи, битки, политически събития и др. 5. Анализирай, а не само описвай Вместо да описваш само какво се е случило, обясни защо се е случило и какви са последиците. Например, не само опиши събитията, но също така анализирай как те са повлияли на по-широкия исторически контекст. 6. Бъди обективен Избягвай лични мнения и стой на фактите. Подходи неутрално към събитията, като използваш исторически източници и интерпретации. 7. Използвай точни исторически термини Увери се, че използваш правилната терминология за епохата, която разглеждаш. Това придава достоверност на твоя отговор. Примерна структура: Въпрос: „Какви са основните причини за Руската революция от 1917 г.?“ Увод: Основните причини за Руската революция от 1917 г. са комбинация от политическо недоволство, социална несправедливост и икономическа криза, които са се натрупвали в Русия през десетилетията преди събитието. Тяло: Политическа нестабилност: Имперската система на управление в Русия, водена от цар Николай II, беше изправена пред сериозни критики. Неспособността на царя да отговори на политическите искания на различни групи, включително интелигенцията и работническата класа, доведе до нарастващо недоволство. Социална несправедливост: Огромните различия между богатите и бедните в Русия създаваха сериозно напрежение. Земевладението беше съсредоточено в ръцете на малък елит, докато селяните и работниците живееха в тежки условия. Икономическа криза и война: Първата световна война допълнително утежни икономическата ситуация в Русия. Липсата на храна, нарастващите цени и загубите на фронта отслабиха доверието в царската власт. Заключение: Руската революция от 1917 г. беше резултат от дългогодишното натрупване на политическо, социално и икономическо напрежение, които избухнаха в условията на катастрофалното участие на Русия в Първата световна война. Този подход ще ти помогне да напишеш структуриран и логичен отговор на исторически въпрос.

# 489
  • Бургас
По химия са имали два часа, писали някакви неща. И Бам! На третия час им дава тест и целия клас са с двойки. Имало само две тройки.

# 490
  • София
С химията очаквам същото...и каката е 10ти клас и днес имат входно по химия, не ми се мисли...

# 491
Деветокласната химия е гадна, затова и входното..
Моят (наборник хаха) го хваща пубертет ли е, мързел ли е и е голям лов на вещици.

# 492
  • София
Двойка на входното по химия

# 493
Една питанка относно листите, които им се полагат по време на НВО /не съм сигурна къде мога да намеря инструктажите и информацията относно това/.

Освен условията на задачите и бланката за отговорите - какви и колко листи им се полагат по математика в първа и втора част?

# 494
  • Бургас
Явно всички ще са с двойки!
И как точно ще правят входно, като предмета не е изучаван 🤔😞

Общи условия

Активация на акаунт