Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 619
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
Входно по рисуване...? Е, не...

# 511
  • София
Входно по рисуване...? Е, не...
И нашите правиха и по ИИ и по музика. Все на теория, не на пеене и рисуване.

# 512
  • София
Моят вчера тръгна да ми разказва някаква случка, ама нещо пелтечи, не му тече гладко мисълта и обърква слушателя.Викам му - ей, научи се да говориш, преразказ имаш да правиш. А той ми отговаря - ааа, спокойно, аз се изразявам по-добре текстово, отколкото ъъъ, гласово. Да се смея ли, да плача ли. 😂🫣

# 513
  • Бургас
Входното по ИИ е било на рисунка, но понеже моята почти никога не успява да си я завърши в час, както и тогава, има 5.

# 514
  • софия
Моят пък такава каша забърка вчера, че свят ми се изви. Имаше входно по история. Предния ден аз вадя някакъв тест от интернет и му го давам. Отговорите при мен на телефона. И след часа ми пише на вайбър, че е дала същия тест и да му пратя отговорите да свери. До тук историята е щастлива НОО решава да каже и на другите, пращат снимката на приятел от другия клас, който още не е правил теста, госпожата разбира, води го при зам.директора....това всичкото след като надълго и нашироко му обясних, че тази година  е важна, че по предмети където е слаб ( разказвателните), трябва да се старае и да компенсира по друг начин - проекти, редовни домашни, да показва старание. И сега егати автогола. А даже не ги е преписал, защото аз знам в колко часа му ги пратих

# 515
  • София
Тройка на входното по музика 🥹

# 516
alessundri, много неприятна случка!

При нас правиха входно по музика, рисуване и технологии, все на теория. Преди малко "пристигна" 5-та по музика. А помня г-жата като каза, че това бил час за разтоварване, но това не и пречи да пише 4-ки и 5-ци. За мен това не е разтоварване...Би било, ако слушат музика, пеят, говорят си за инструменти и стилове.
По български и литература пък им даде 2 отделни теста, не знам дали така трябва да е, след като е обща оценка по принцип ?!
Имат 3 разказвателни в един ден - биология, география и история. Добре, че влизат в графата по-лесни, заради самите учителите, не че изискват по-малко време за качествена потготовка.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 12:42 от Mur

# 517
Ох, и при нас летят едни оценкииии - лоша работа. По мат. очаквано се е изложила, по география - целия клас с 3 и 4., по музика - 5, по рисуване правиха входно, абе работата не е на добре.
Много неприятно със случката със сина на Alessundri.
И да питам - в нашето училище ще имат "безплатни доп. часове" по БЕЛ и мат. - по час и половина. При вас има ли такава опция?
 Естествено заявлението за съгласие дадено за попълване в сряда. Сядам аз да попълвам, разпитвам дъщерята, и....греда. Тези по мат в понеделник, от 14:30. Тя има часове до 13:00 - да се прибере, обядва, и пак трябва да ходи. По-лошото е, че от 17:00 са й частните уроци по мат. Според мен 3 часа мат. в един ден един след друг ще й дойдат много. По БЕЛ подобно - в сряда са часовете, а тя е на АЕ от 16:00. Просто прелест.
Естествено/за мен/, не я записах, но помолих учителките, ако има възможност да й дават материали за дом.работа, и да ме предупредят за втория срок за дните на провеждане на часовете по-отрано, че да си нагодя и другите уроци / да посещава всичко демек/

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 12:49 от a_val

# 518
При нас има такава опция за допълнителни часове. Възползваме се само от математиката, по БЕЛ няма смисъл. Има часове до 14ч., обядват и от около 14.30 до 16ч. решават задачи. На школа е в неделя, знаехме за допълнителните часове в училище още от миналата година и съвсем умишлено избрах уроците да са през почивните дни, колкото и да не ми се искаше да са така ангажирани, но по-добра опция за тази година просто не виждам.

# 519
Mur, за съжаление при нас нямаше как частните уроци да са през уикендите. Тя и така си стои до посред нощите да напише/научи/упражни.
Още един учебен месец не е минал, а аз съм вече доста напрегната.

# 520
  • Бургас
И при нас има допълнителни часове по математика и БЕЛ, като тези по БЕЛ госпожата ни ги обяви на родителската среща като задължителни, затова и девойката ходи. Ще редуват тест с преразказ. По математика ѝ ги спестих, защото още малко и ще нощуват в това училище. Всеки ден по 7 часа, сложи и допълнителните, ми тя докато се прибере, хапне и си почине, станало 16 ч. Така или иначе ходи на уроци и по двата предмета, надали ще загуби нещо.

# 521
Днес приключиха входните и на щерката. Само по физика не са правили и не се знае въобще ще правят ли. И тя имаше два отделни по БЕЛ и литература, предполагам че ще е обща в дневника. Оценки предстоят, очаквам Школо да свети като коледни лампички, както обича тя да казва 🤣
От пети клас си има два часа ФУЧ български, затова и не ходи на уроци по БЕЛ. Повече от това само с фуния може да се налее 🤭

# 522
  • Бургас
И моя имаше входно по изобразително.
Рисунката нямаше как да я довърши в час. Дал им я за довършване у дома. Има 5.
И по история има 5. А миналата година беше голям зор с таз история!

# 523
  • Sofia
И при нас има допълнителни часове - по литература не помня, по математика са в един от дните сутрин от 8:00 и са онлайн. По принцип този час е за допълнителна помощ на ученици, които имат пропуски в материала, но тази година се ползва и за подготовка за НВО явно. Моето дете не присъства на тях, тъй като ходи на уроци в събота и повече от това няма да го тормозя. Към момента подхожда сериозно, разпределя си времето и без подсещане пише домашни и си учи, но виждам също, че малко му е напрегнато да е 6 дни в седмицата на училище или уроци.

# 524
Аз нали казах, че се преместихме?
За разлика от старото училище, сега се наспива. Учи пак (само) на частните по бел, по мат решава сам. Работи след като се подготви за следващия ден.

Общи условия

Активация на акаунт