Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 194
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Априлски душ, не че е загубено време, а че се отделя един сериозен времеви ресурс, който надали е само за допълнителен мироглед. По същата логика не вярвам дете да спортува професионално по 8 часа на ден, само за да е здраво. Със сигурност има амбиция за повече.
Миленака, колкото ми отговори ти, толкова и аз на теб.

# 676
Скрит текст:
Интересно ми стана колко от тук пишещите наистина ползват два чужди езика на високо ниво. Едното е да изкарват пари с тях, другото е по-елементарно да могат да четат романи и да гледат телевизия.
Ха, Динчо, защо не съм разбрала, че имаш седмокласник?
Човек и добре да живее .... Пак имам седмокласничка. Кръщелница ми е, трябва ли да искам виза за тази тема 😛
Виза за езици трябва, явно.

Защо се заяждаш не разбирам, ама щом така си преценЯш.

# 677
Dincho, всички са добре дошли, само появата да не е с цел провокация. Разчистваме ги тия постинги Simple Smile

Много хора казват, че синус и косинус не са им трябвали никога в живота. Наскоро точно това си мислех колко е тъжно, че не всички учители/родители успяват да предадат смисъла на знанието, а не самото знание само по себе си.

# 678
  • София
Априлски душ, не че е загубено време, а че се отделя един сериозен времеви ресурс, който надали е само за допълнителен мироглед.
Е, нали говорим за учене на езика в училище? Колко сериозен да е този времеви ресурс? И за какво друго да се отделя, което да е по-смислено - т.е. да е сигурно, че ще има пряка практическа полза?

# 679
  • София
Скрит текст:
Цитат
Скрит текст:
Интересно ми стана колко от тук пишещите наистина ползват два чужди езика на високо ниво. Едното е да изкарват пари с тях, другото е по-елементарно да могат да четат романи и да гледат телевизия.
Човек и добре да живее .... Пак имам седмокласничка. Кръщелница ми е, трябва ли да искам виза за тази тема 😛
Е, и на мен не ми е ясно, защо хора, за които се предполага, че са минали първите 7 години по няколко пъти, си позволяват да държат сметка за чуждия личен избор, но това е положението. Явно времевият ресурс е отишъл за друго.

# 680
Погледнете го така - повече езици, повече възможности за комуникация с различни хора. Без значение дали работно, туристически или просто ей така Wink Хич не е за подценяване да можеш да комуникираш с другите на собствения им език. Отделно интернет е навсякъде, нашите деца се раждат (на практика и теория), научени да го използват. Способността да търсиш и намираш информация не само на родния си, но и на други езици, си е ценна. Що курсови работи, тези, реферати и какво ли не, съм направила, благодарение на това, че мога да търся не само на български... И това далеч не е единствената полза.

# 681
Моето ще учи втори език защото не му трябва физика, химия, математика …..
Шегувам се 😀
Но наистина често ме пита “за какво ми е тази физика” или “за какво ми е да знам за видовете почви в Азия”….
Никога обаче не е попитала за какво И е втори език, затова ще учи втори език - това е моят отговор на запитването.

# 682
Скрит текст:
Цитат
Скрит текст:
Е, и на мен не ми е ясно, защо хора, за които се предполага, че са минали първите 7 години по няколко пъти, си позволяват да държат сметка за чуждия личен избор, но това е положението. Явно времевият ресурс е отишъл за друго.

Кой си позволява да ти държи сметка? Не разбирам? Попитах само колко наистина владеят два или повече чужди езика на ниво да четат и разбират.

# 683
  • София
1. Никъде не съм писала, че на мен лично някой ми е държал сметка. Коментирам липсата на първите 7 при хора, които си позволяват да държат сметка за чуждия личен избор;
2. Каква е връзката между темата за седмокласниците и въпроса "колко наистина владеят два или повече чужди езика на ниво да четат и разбират"? Или въпросът ти се отнася за седмокласниците?

# 684
Връзката е, че преди да искам нещо от детето си е добре да го мога аз.
Стига с тези 7 години и възпитание. На никого не съм държала сметка за разлика от теб, която се има за последна инстанция и най-възпитаната.

# 685
  • София
Връзката е, че преди да искам нещо от детето си е добре да го мога аз.
Скрит текст:
Стига с тези 7 години и възпитание. На никого не съм държала сметка за разлика от теб, която се има за последна инстанция и най-възпитаната.
Твое право и твой принцип. Какво общо има това с другите пишещи в темата и със самата тема?

И да, човек, който се опитва да държи сметка за чуждия личен избор, е невъзпитан.

# 686
Миленака, какво си се заяла с мен? Ти колко чужди езика знаеш?

# 687
  • София
Не е твоя работа.

# 688
Ясно, нито един. И не ми отговори защо се заяждаш с мен.

# 689
  • София
Опитвам се да разбера гледната точка на хора, на които им липсва уважение към чуждия личен избор.

Общи условия

Активация на акаунт