Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 593
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Ох, вчера погреднах първия урок по биология. Таксономия на не-знам-кво-си.... Честно казано, дори не знаех какво означава тази дума.

# 586
  • София
При нас 4 на входно ниво по история, уж я карах всичко да преговори, тя все ми казва това не, това няма да се падне, а гледам на теста всякакви въпроси от шести клас, нищо, сега продължава и ще гледам да ни изпусне уроците отначало по история както миналата година. Нещо от нета:
" Романова, чиято предишна работа е учител, публикува снимка на своя бележник от 7 клас и оценките са повече от ниски. Сега, години по-късно, тя разказва колко тежко ѝ е било тогава. Но само за да покаже, че с воля и труд може да се постигне много.“Това е бележникът ми от първия срок на 7-ми клас. Повечето хора биха се срамували от тази снимка, но за мен е повод за гордост."
https://zabulgaria.eu/%d1%83%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%ba … 0%b0%d1%81-%d1%81

# 587
  • Варна
 И аз съм за отг.Б, но бих сложила въпросителна.

# 588
"Б" е верният отговор в теста, намерих го в нета, за да направя проверка на проверката, обаче с тази липсваща въпросителна, било това и техническа грешка, е доста подвеждащо. На практика излиза, че вярно в пунктуационно отношение изречение, няма!

Теста е на Просвета, г-жата го е "преписала" и на какво се учим, не ми става много ясно.
Ей в такива ситуации направо ми е жал за децата. Първо трябва да съобразят за коя част от граматиката ги питат, че после да намерят верния отговор. И аз като повечето, вкл. и моето дете, направо изключеих Б като верен отговор, защото това си е въпросително изречение, обаче с точка за край. Много повече се набива на очи, отколкото липсващите запетайки.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 11:30 от Mur

# 589
  • ту тук, ту там
Тъпото е, че подобни “технически” грешки май не са рядкост и на самото НВО. От години все се чува за някакви недоразумения по изпитните листи. 🙄

# 590
Много е тъпо това с грешките в тестовете...като в нашия по МАТ. Можеш да се мъчиш вкъщи, да търсиш помощ и накрая - грешка в условието. Ей от такива неща подпалвам аз, като се сетя какво балтавене беше с тая задача и колко народ решава...Аз не бих се "сетила", че трябва сам да си поставиш въпросителния знак. За мен това също е грешно изречение. И какво се оказва, че във всички има грешка No Mouth

# 591
Голямата като държа НВО по бел, децата бяха открили 15 грешки, вместо 14 в задачата за редактиране. Имаше дискусия в пресата после, не помня добре, но май МОН си признаха, че наистина са 15 грешките. Аз също не забелязах въпросителния, тъпо е, защото децата търсят по-сложни грешки от въпросителен знак

# 592
"Б" е верният отговор в теста, намерих го в нета, за да направя проверка на проверката, обаче с тази липсваща въпросителна, било това и техническа грешка, е доста подвеждащо. На практика излиза, че вярно в пунктуационно отношение изречение, няма!

Теста е на Просвета, г-жата го е "преписала" и на какво се учим, не ми става много ясно.
Ей в такива ситуации направо ми е жал за децата. Първо трябва да съобразят за коя част от граматиката ги питат, че после да намерят верния отговор. И аз като повечето, вкл. и моето дете, направо изключеих Б като верен отговор, защото това си е въпросително изречение, обаче с точка за край. Много повече се набива на очи, отколкото липсващите запетайки.
Мда, това наистина е много заблуждаващо. Единствено биха могли да се ориентират по метода на изключване, а именно, че в другите изречения са допуснати груби, недвусмислени пунктуационни грешки, а в това всичко е наред до финалния знак, откъдето евентуално да се досетят, че става въпрос за техническа/печатна грешка. Но, разбира се, трудно бихме изисквали деца да съобразят всичко това. Но ето че пък един такъв пример може да им е опит, аз даже още тази вечер ще го покажа и ще го коментираме с моичкия. Трябва да си изградят стратегия и за такива случаи, пък ако се справят - добре, ако не - не е фатално, не са виновни те, направили са каквото са могли.
Иначе при нас оценките от входните излязоха, и то още миналата седмица де, големи бързаци са в нашето училище. По мат и бел има шесторки, по останалите е шарен - и петици, и шестици.

# 593
  • София
Ей, свободният член е едночлен от нулева степен! Не съм го забравила, ама да не ви объркам съвсем.

И следете децата. Сега почват умножение на многочлен с многочлени много деца се затрудняват. Трябва да се изгради рутина сега, после няма да има време.

# 594
  • София
Не е истина колко неща съм забравила... Чета ви и мигам на парцали.

# 595
Айде сега умножение на многочлен с многочлен, то стана триглав змей 😂

# 596
  • Пловдив
Повечето входни минаха. За сега само една 5-ца по история. По МАТ 6, но на входното в школата - доста слабо представяне. Не знам в училище ли е ниско нивото или в школата е доста високо? Thinking За това се замислям дали да не я запиша и на уроци по БЕЛ.
   Господинът ѝ по биология и химия сега я натиска да се явява на олимпиадите. Ходи на уроци по МАТ, на тренировки 3 пъти в седмицата, чудя се за уроци по БЕЛ....не знам дали няма да изпуши по някое време..

# 597
По История и География е плачевно при нас. По рисуване, музика, ТП и физическо също. Но, слава Богу по бел и мат се оказа бетон.
 По История е с тройка, въпреки че бая учи, но явно при изискванията на нашата учителка толкова може да върже. Много и харесва физиката и учителката по физика, което много ме радва.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 20:42 от Априлски душ

# 598
  • София
Ние ползваме от няколко години. Доволни сме, с безплатна версия сме.
Тотално съм ви изтървала. На санаториум сме 😁😁😁. Двете се гледат сами вкъщи 10 дни. Откъснах се от седми клас тотално. Събирам сили и като се върнем ще има здраво стягане. 🙂

# 599
  • Варна
Определено нямаше да мина сегашният вариант на 7 клас по български език. Някъде към 5 клас загубих нишките. Ама това шшшт. Само на вас. Simple Smile
А иначе задачи мога и тия от висшата математика, ама детето не дава да помагам щото госпожата ги решавала по друг начин и не разрешавала да и носят различни решения.

Общи условия

Активация на акаунт