Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 593
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
И ние си чакаме входните. По Мат в сряда, по бел утре. По другите предмети не гледам, каквото такова.

# 571
  • София
И ние с 4 на входното по мат.

# 572
  • София
Аз очаквах по-различни резултати. По БЕЛ е добре, по мат. е оплескал положението, а преди беше точно обратното.

# 573
Ние май останахме без частен учител по БЕЛ. Девойката не го хареса, а и аз съм съгласна с нея. Сега се чудя да търся ли друг или да разчитам аз да си я готвя вкъщи. Тя в училище изкарва само отлични оценки, но не съм сигурна, че училищната подготовка ще е достатъчна. По литература мога да помагам, но по български понякога ми се струва, че тя на мен може да помага.
Не ограничавам време на телефона, в това отношение съм от мързеливите родители. Следя колко време и къде влиза, но никак не ми се занимава да разучавам приложения, с които да слагам лимит на времето.

# 574
Колкото и да мрънкам за математиката, там по-мога да помогна, но БЕЛ 🤐 След входното по литература, днес правиха български. От вратата ме застреля "Минало свършено деятелно причастие може ли да играе роля на сказуемо в изречението?" 🤪А сега де? 🤔😱
Утре уж ще връщат входното по МАТ. Презастрахова се, че имало и двойки. Демек, да съм подготвена 🤣

# 575
Мда, положението е "майка плаче". Дано по-бързо влязат в релси, че...лошо!

# 576
  • софия
При нас минаха повечето входни и тази седмица очаквам да започнат да се сипят оценки.
От началото на годината нямат учител по КМИТ, учителката по испански напусна след първата седмица и там нямат учител, а тази по математика е болна. На 21.10  имат екскурзия, 28.10 май е неучебен заради изборите - изобщо малко забавено стартира учебната година, да видим как ще продължи

# 577
Аз явно съм от най- смотаните родители- хич не се занимавам с подобни приложения. Нито разбирам, нито ме влекат...баща му ползва подобни, но не е сложил ограничения за телефоните. Виси до късно, постоянно повтарям за тоя телефон, да изключи компютъра, ама трудно става. Мисля, че трябва сами да го проумеят, със забрани не вярвам да ми се получи.
Положението с МАТ е зле, по школата гледах някакви домашни, тестове- оценките са посредствени...Disappointed Но се старая да запазвам спокойствие, като напъвам и стресирам ще има обратния ефект.

# 578
Имаме следния въпрос на входното по БЕЛ:

Къде НЕ е допусната пунктуационната грешка?
А) Иван и Петър влязоха, и седнаха на първия ред.
Б) Ще кажеш ли, или и този път ще запазиш всичко в тайна.
В) Дали ще вали или ще е слънчево?
Г) Днес ще отида на кино, или ще почета малко.

Питането ми е,  подточка Б, не трябва ли да завършва с въпросителен знак?

По другите теми,  актуални и у нас. От фемили линк се отказахме преди може би година, защото телефона се "бъзикаше" постоянно и разбрахме, че не можем да разчитаме на него. Опитвам се да осъществавам пряк контрол за устройствата, като идеята ми е плавно да ги намаля и сведа до минимум. Колко ще е успешна тази мисия, скоро ще се разбере Wink Вече си ляга по-рано, около 22 часа, изморява се и няма с проблем, освен през почивните дни, когато според него му се полага по-свободен режим. 

# 579
Понеже се пита къде НЕ е допусната грешка, верният отговор е В).

Иначе, да, правилното за Б) е Ще кажеш ли или и този път ще запазиш всичко в тайна?

# 580
  • ту тук, ту там
Във В е допусната пунктуационна грешка - сложен съюз ли-или, преди или се пише запетая. В Б няма грешка при запетаите, но въпросителният знак липсва (допускам, че е техническа грешка).

# 581
  • Бургас
Във В според мен има грешка: Дали ще вали, или ще е слънчево?

Този въпрос ми е много познат, сега ще преровя помагалата из нас.

Дописвам се: Правили са същия тест в школата и са маркирали отговор Б. Сега се сещам, че въпросителния знак аз я накарах да си го напише, там не го бяха отбелязали.

# 582
Всъщност прави сте - двойните съюзи дали-или, ли-или....

Нямаше май да мина седми клас аз....аххаха

# 583
За мен верен е отг. В

# 584
Нямаше май да мина седми клас аз....аххаха
Аз отдавна се отказах да минавам седми клас. А след вчерашния обстрел с въпроси направо се зачудих имам ли въобще някакви дипломи 🤭

Рано зарана Школо изписка с входното по МАТ - като за старт на сезона - много добре, но още не съм го видяла, че да правя изводи.

Общи условия

Активация на акаунт