Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 597
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Оххх, аз съм изостанала с тези неща и идея си нямам какъв е този фемили линк! 🤔

# 556
Явно проблемът с телефоните ще се решава по Сталински, щом го няма, няма проблем 😆

Сега обаче се налага да обясня едни задачи по математика, защото заместващият учител не се справя, а до четвъртък, когато е на урок ще се натрупат много пропуски. Нооо, аз за приведение чувам за пръв път 🤭 И почнаха да ми се привиждат - една чашка, две чашки, много чашки - едночленът стана многочлен 🤣

# 557
Rire, 🤣
Точно в момента е на урок да й обяснят същото. Нещо е на ВИЕ с тези многочлени. А телето не ще да слуша моите обяснения.
За фемили линка - брат й огдавна я светна за разни хватки. Вече няма, щот ми беше писнало да си играем на стражари и апаши, но е обещала докато учи вкъщи без телефон, и в 22:30 си оставя телефона "да спи". Както и тя. До 23:00 вече е заспала.

# 558
  • София
Обяснение като за родители, на които им се пие:

едночлен: израз, в който има константи(числа), параметри (a, b, c) и неизвестни (x, y, z)- свързани само с умножение, деление и степенуване. Няма събиране и изваждане!
многочлен: сбор и разлика на едночлени
степен на едночлен: събираме степените на неизвестните (x, y, z)
степен на многочлен: най-високата степен на всичките му едночлени
подобни едночлени: различават се само по константите, примерно 4х и -90х
привеждане на многочлен в нормален вид: да подредим едночлените му в намалящ ред на степените като сме извършили събиране/изваждане на подобните едночлени (много ясно, че няма нужда да оставаме 4х и -9х в записа, ще си ги съберем).

Щом децата могат, и вие можете! Няма да се излагате.

# 559
🤣
Ще се откажа от математиката!

# 560
Грета Ей, свободния член си пропуснала 🤭, че и него издирвах 😂

# 561
Rire, той най-важен!
😂

# 562
  • Бургас
🤔 Боже,опази! Таз математика не съм я учила!😂

# 563
Грета Ей, свободния член си пропуснала 🤭, че и него издирвах 😂
Кой го е освободил?
В исторически план ли не е бил свободен или е бил принудително лишен от свобода и е избягал? Stuck Out Tongue Winking EyeJoy

# 564
  • София
Самоопределил се е.

# 565
Освободил се е от променливата и го раздава независим, ще видим до кога

# 566
Входното по български е зле, очаквам резултата по математика, направо ми е лошо

# 567
  • Бургас
При нас днес е тра-ге-ди-я. 4 на входно по география и БЕЛ, 3 по математика, направо е не пей ми се, не смей ми се. Казах ѝ по математика да става да я изпитват, докато са още на едночлен и многочлен, които уж разбира.

Благодарско, Грета Ей, за обобщението!

# 568
  • София
Мда, по математика на входното – 4. Объркал пресмятането от бързане. Защо ли не се изненадвам...

# 569
Още чакаме резултати, но и тя заключи, че "един минус ще ми обърка живота" 😆

Общи условия

Активация на акаунт