Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 565
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Чак ми е странно, че се налага да обясняваме на човек в зряла възраст ползите от владеенето на повече от един чужд език. 🙄
Нали?

# 661
А на мен ми е странно да се инвестират 4 години основно в чужд език, когато няма точно дефинирана цел накрая за какво аджеба ще се ползва. И надали ще е за обогатяване, а не работно. Аз не уча 4години китайски, защото ще ходя на екскурзия там за 2 седмици. А за културата ми е ясно. Но все пак това е голям времеви ресурс. Но хайде няма да обяснявам. Както се каза по-рано всеки сам си преценЯ.

# 662
  • София
А защо пък да е необходим немски за медицината?

# 663
  • София
А на мен ми е странно да се инвестират 4 години основно в чужд език, когато няма точно дефинирана цел накрая за какво аджеба ще се ползва.
Скрит текст:
И надали ще е за обогатяване, а не работно. Аз не уча 4години китайски, защото ще ходя на екскурзия там за 2 седмици. А за културата ми е ясно. Но все пак това е голям времеви ресурс. Но хайде няма да обяснявам. Както се каза по-рано всеки сам си преценЯ.
Елементарно е - всеки ще ги ползва за каквото реши.
Ти в момента имаш ли точна цел детето ти за какво ще ползва инвестираните години в средно образование?
Как може да се държи сметка на чуждия личен избор?

# 664
  • ту тук, ту там
И аз се запитах същото. То даже за техническите специалности и за архитектурата е по-нужен (добри университети в Германия и Австрия, безплатно образование).

# 665
Интересно ми стана колко от тук пишещите наистина ползват два чужди езика на високо ниво. Едното е да изкарват пари с тях, другото е по-елементарно да могат да четат романи и да гледат телевизия.

# 666
Ако се следва в Германия заради прктиката по болниците. За инженерните също.
Миленака, сметка не държа. Аз имам собствено виждане, исках да чуя другото, но тона вече не е това, което трябва да бъде. Затова приключвам.

# 667
  • София
Интересно ми стана колко от тук пишещите наистина ползват два чужди езика на високо ниво. Едното е да изкарват пари с тях, другото е по-елементарно да могат да четат романи и да гледат телевизия.
Ха, Динчо, защо не съм разбрала, че имаш седмокласник?

# 668
Ходят да учат в Германия медицина.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 07:18 от Spensa

# 669
  • София
Миленака, сметка не държа. Аз имам собствено виждане, исках да чуя другото, но тона вече не е това, което трябва да бъде. Затова приключвам.
Е, то ако се следва в Италия, ще ти трябва италиански, в Испания - испански и т.н./Кардиологът Иво Петров например е специализирал в Аржентина, други във Франция и т.н./. Така че конкретна връзка между медицината и немския няма. Дали ще ти потрябва вторят език практически, няма как да се знае отсега. Но със сигурност е бонус.

# 670
  • София
Тонът, в момента, в който зададе въпроса "Защо искате децата ви да знаят два езика?", престана да бъде това, което трябва.
Не разбрах детето ти за какво ще ползва инвестираните години в средно образование? Нали трябвало да има точна цел...

# 671

Човек и добре да живее .... Пак имам седмокласничка. Кръщелница ми е, трябва ли да искам виза за тази тема 😛

# 672
Ама вие сериозно ли смятате 4 години учене на език за загубено време? За китайския и източните езици съм с особено мнение, заради тотално различния им светоглед, но във всяка една сфера на живота още един европейски език дава едно допълнително око. Дайте да им забраним да слушат музика, да рисуват, да спортуват, защото си губят времето. Може да решат да станат поети, може като Зуека да запрашат в Испания, може да пишат репортажи за Патагония, може да гледат електрически схеми на немски, всичко това е богатство. И не е супер трудно да се учи език, остава време и за друго

# 673
Кажете, кога най-рано почват предварителните изпити по школите?
Вече започнаха - всяка седмица. Joy (това с шеговит тон, няма емотикон за такова чудо). Понеже девойката не ходи на школа по математика, а баща ѝ се занимава с подготовката ѝ, та всяка седмица прави по един "пробен изпит". Аз останах леко вцепенена като си реши за нула време текстовата задача за работа от втори модул. А тя ми вика - "е, та те са много лесни, с тате от четвърти клас ги учим."  Flushed

И с брат ѝ така практикувах - сядаше и си засичаше вкъщи време за решаване на НВО-тата от предходните години. Все едно си е на изпит.

# 674
  • София
Скрит текст:
Човек и добре да живее .... Пак имам седмокласничка. Кръщелница ми е, трябва ли да искам виза за тази тема 😛
Виза за езици трябва, явно.

Общи условия

Активация на акаунт