Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 185
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
Какъв е твоят личен избор към който аз не проявявам  разбиране и уважение? Не ми стана ясно

# 691
Динчо, много неща, които умее детето ми, не ги умея аз. По-умен и по-добър е от мен. Има и такива, които аз умея, но нямам намерение да го стимулирам да развива,защото виждам, че не са неговото амлоа.

На въпроса ти с езиците, за съжаление знам добре само един. Искрено съжалявам, че вторият, който учих не научих на достатъчно високо ниво.

# 692
  • ту тук, ту там
И какво сега, тези които говорим повече от един език, можем да позволим децата ни да учат също поне два, така ли? Успокоих се малко.

Не мога да разбера как се стигна до там ползата от ученето/владеенето на чужди езици да се оспорва! Скоро ще каже някой, че няма смисъл и от един, то нали има гугъл транслейт, AI… 🤦♀

# 693
  • София
Elleni, тъкмо си мислех, че много скоро ще имаме по една "вавилонска рибка" в ухото, която ще ни превежда доста прилично. Въпреки това съм за ученето на езици - два, три, пет - колкото ви се иска. Развива мозъчето. Също така съм непреклонна, че децата ми трябва да могат да четат и пишат ноти, не само букви. Всичко е в името на собственото усъвършенстване и развитие като разумни човешки същества.
Иначе, ако не ползваш един език, той се забравя. Английският се поддържа лесно, той е навсякъде, но с другите езици не е съвсем така.
А по отношение на загубеното време - ами втори език в гимназията ми е много излишен. По 2 часа седмично и накрая А2. А това време може да се използва за математика например, защото и тя е 2 часа, което е безкрайно недостатъчно.

# 694
  • у дома

Кажете, кога най-рано почват предварителните изпити по школите?
На СМБ секция Русе е края на месец окт първия...Дано има някой от Русе и да го сподели-хубави са им ПИ,близки по трудност до реалното НВО с материал,изучаван до сега.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 21:07 от svetlaem

# 695
Връзката е, че преди да искам нещо от детето си е добре да го мога аз.

Добрите родители изискват от децата си да знаят повече от тях, иначе нямаше да излезем от пещерите

# 696
От пещерите отдавна сме излезли.
Как се става интелектуалец? Трябват три завършени университета. Първия го е завършил дядото ти, втория бащата ти и третия ти.

# 697
  • София
Ако си правите сметка за пазарта на работа само по jobs.bg, няма какво да се обясняваме просто...

# 698
  • София
По принцип няма защо да се обясняваме, защото на другите не им влиза в работата да дават виза за езиците, които ще учат децата ни. Нито им влиза в работата дали ние знаем езици.

# 699
Дами, добро утро. Изпуснала съм хубав спор. Вино някой извади ли?

# 700
  • София
Добро утро, извадих, ама освен за едно прилично главоболие тази сутрин, за друго не помогна.

# 701
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро с един тематичен поздрав:

https://www.facebook.com/share/r/PVHTojTr4mbAnoUQ/

# 702
  • София
Пробните изпити на Междучасие мисля, че са първа и втора седмица на ноември

# 703
Пробните изпити на Междучасие мисля, че са първа и втора седмица на ноември

Може ли малко повече информация за тези пробни изпити? Щом са толкова рано - предполагам ще включват материала от 5 клас + 6клас + 7клас (до коя тема?).

# 704
  • София
Да, по математика едночлени и многочлени, формули за съкратено умножение,  по литература Добри Чинтулов, по български основно преговарят шести клас, не знам ще вземат ли нови неща

Общи условия

Активация на акаунт