Осми клас 2024/2025 - тема 2

• 33 281
  • 757
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Привет и от нас. При нас мина добре първият учебен ден бяхме в двора на НФСГ, добре че времето беше приятно и не валя дъжд иначе къде и какво щяхме да правим, нали вътре е в ремонт сградата.
Децата се запознаха, моята е доволна и си харесва класа. Нямаше моркови нито нищо към зайците от по-големите. Те си говореха по между си и никой от тях не обръщаше внимание на осмокласниците. Вече имаме програма. Школо още не ни работи. Какво ще правят утре никой не знае. Класният ги събра в един ъгъл на бързо след тържествената част, беше кратка и сбита и уж се разбрали нещо за утре. Кой разбрал - разбрал. Ние нищо не знаем. Утре ще си получат и учебниците. След утрешния ден може би ще ни се изяснат нещата лека по лека. Някои от класните ръководители отидоха някъде да се почерпят след това. Нашия класен бързо изчезна. Децата се разотиваха, някои от тях се разхождаха заедно. Моята тръгна с тях и ме заряза. След малко ми звънна и се срещнахме и се прибрахме към нас.

# 46
Успех на всички осмокласници в новите училища!
Нека да са здрави и тези 5г. да са като приказка за тях!
Ние приключихме още в 10ч. След тържеството отидоха по стаите си, питах я какво са правили - " г-жата ни чете едни правила ".
Много трудно минаваме на режим учебен. Все още си е с летните настройки и време 😃

# 47
  • Sofia
Не се притеснявайте за адаптацията на децата си - това е само първи ден, а и те са във възраст на отрицание, повечето няма да кажат веднага "харесва ми". Нормално е също така да търсят и старите си приятелства. Всичко ще си дойде на мястото.

# 48
Ани13, при мен тръгна с ПИК на НАП, когато заредих последна версия на Acrobat.

# 49
GoSSipSs - честит рожденник! Да е много много здрав и щастлив!
Моят вчера се прибра към 18 и нещо.
След училище почти целия клас ходили в джой стейшън на безплатен боулинг за учиници.
После играли баскетбол 6 момчета и после автобуса и в гората.
Има момче от Бистрица в класа му ще има с кого да се прибира втора смяна Simple Smile
Засега е доволен от класа. Излежа спокоен. Нямам търпение да започнат и да разказва за учителите.

# 50
  • София
Ани13, при мен няколко дни беше същото, вече се бях отказала направо и в един момент при поредната проба ми зареди заявлението. Нещо според мен системата не работи добре.

# 51
  • Пловдив
Благодаря за новата темичка! Честита и нова учебна година! Здрави и щастливи деца, които да намерят своето място в новите си класове!!!
Моичките вчера: девойката в ЕГ Пловдив, на откриването дванадесетокласниците ги посрещнали с х1 червена роза. Харесва си класния. За новия клас няма много впечатления, защото бързо са ги пуснали.
Младежът, почти същата работа. Раздали им учебниците и почти веднага ги пуснали. Класната изглеждала добричка Simple Smile
Та, след като приключили и двамата се уговорили със старите съученици и се помотали заедно из града.
Днес, сутринта, с мерак станаха и тръгнаха, та да видим Wink

# 52
Не се притеснявайте за децата. Всъщност сега изграждат едно от най-ценните умения да се адаптират в различни ситуации и към различни хора, да са гъвкави и влизат в нови социални роли...Да научат език не е толкова ценно, колкото това- убедена съм. Това е учене на живот! Сигурно съм споделяла, но за моята наборка това ще е смяна на шесто училище/клас /поради смяна на държави и тъй като в някои чужди училища им смесват класовете на всеки две години/ В края на тази учебна година също ще смени училище/държава. И вчера видях как въпреки многото ми притеснения, този й опит я е научил да общува с лекота, да проявява разбиране към децата, които се притесняват, да опитва да поддържа разговора, да се усмихва....Много съм доволна и вярвам, че промяната при всички е за добро. Успех и попътен вятър на децата! Gossipss здраве и усмивки за рожденника!
@Ноеми, аз правих Анапурна бейз камп преди години, но без агенция. Може ли да се свържа с теб да ми дадеш малко инфо за туроператора ти?

# 53
  • София
GoSSipSs, да ти е жив и здрав рожденика! Много щастливи мигове му пожелавам!

# 54
  • София
GoSSipSs, да ти е жив и здрав рожденикът! Да създаде много ценни приятелства през гимназиалните години Flowers Hibiscus

Наборът леко се гътна, с болки в ставите е, вдигна и лека температура, днес ще го водя на лекар. Наборката се очертава да закъснее, че попаднали в жестоко задръстване. Ами, почна се, какво да се прави.

# 55
Нашият си е харесал много класния. С едно момче и две момичета са се прибирали заедно с метрото - били в една посока. Доволен е, че започва на чисто с класа си, че в предния си клас трудно намираше съмишленици. Дванадесетокласниците са посрещнали "зайците" с питка и са им казали, че могат да разчитат на тях за всякаква помощ. Харесва ми тази приемственост, че по наше време "зайците" "бутаха" училището, духаха свещ, нарисувана на дъската - доста изобретателни бяха големите.

# 56
  • София
Моята си е харесала класа. Съседният клас били ужасни, по описание на нейната приятелка която е в съседния клас Joy Моята говорила, запознала се с две момичета. Доволна. Класната била супер любезна също, но тя е недоверчива към подобни ...предната беше супер любезна, но кофти,се оказа накрая. Confused

# 57
  • София
Честит празник на всички столичани и честит имен ден на празнуващите! Здраве, щастие и дръзки мечти!  Simple Smile

И моето момче се прибра доволно вчера. Учудващо за мен (предвид квотите) се оказа в преобладаващо момчешки клас. Сподели, че в съседния имало 2 или 3 момчета и те се били сменили с момичета от техния клас. Как става това не знам, но важното е децата да са доволни!  Simple Smile  Запознал се е с останалите и си е намерил момче, което също смята да се включи в баскетболния отбор на училището. Днес замина щастлив, по спортен екип за мой ужас. Щели да ритат...  Ще видим как ще е като почне френския. Казват, че класната му била доста строга и изискваща. До момента си я харесва.

# 58
Девойката вчера се прибра в 20:30 ч. Голямо шматкане цял ден е било - първо със момичетата от стария/нов клас, после с момичетата, които смениха учлиището. Включих пак ограничението на телефона и проведох инструктаж, че трябва да сменя летния режим, шляенето ще трябва да го забрави.
Имат общо 7 нови деца, като стават 10/16 момичета/момчета.

GoSSipSs, честит ти рожденик! Здрав, спокоен, уверен и много щастлив да е в новото си училище!

beb4o_fb, бързо възстановяване на наборчето!

# 59
Честита ни нова тема, нова учебна година, уменици и рожденици!
Здраве, щастие, истински приятели, вдъхновяващи учители и подкрепящи родители и най- вече удовлетвореност от направения избор Simple Smile

Тържеството на наборката го пропуснах (първолачето е с предимство), видях я на 1-2 снимки в профила на училището във ФБ, но тя в училище е у дома си (шегуваме се, че ще я омъжим там).
Доволна е от първия учебен ден - след тържеството с част от класа хапвали на заведение, кино, разходка. Прибра се надвечер, подвързва учебници и тетрадки, преговаря по математика. Днес 1 час входно по математика - да видят кой какво помни от кандидатстването Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт