Осми клас 2024/2025 - тема 2

• 33 380
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Съжалявам да прочета, че има болни - да не тръгва вълната и  бързо да оздравяват Hands Pray
GoSSipSs, девичката да е здрав и щастлив Blue Heart

Моето вчера не беше на кеф - разделили се на групи познати от предишни училища и в голямото междучасие била абсолютно сама. А не е от срамежливите. Имали и някакви team-игри (нали учителите са се чудили какво да ги занимават) и някои доминирали. Тя е боец, говорихме... Брат ѝ също много хубави неща ѝ каза.

# 91
Ще свикнат всички, всички ще намерят нови приятели, трябва им време да мине поне месец и ще се поопознаят.
Моят е в ЕГ Пловдив, тук при нас няма кой знае колко училища като в София. От МГ има доста деца в новия випуск. Те от МГ или остават там или се местят в ЕГ Пловдив, та има доста деца от старото училище, от школите също, та моя познава много от децата по класовете. От неговия клас също има към 6-7 деца по паралелките. Много беше щастлив, че голямото междучасие им е  30мин., вика вече имаме много голямо междучасие...🤔 5мин повече от преди, ама айдеее.
Единственото лошо при нас е, че в Пловдив няма улици, няма градски транспорт, има само кошмарни задръствания и пътят сутрин му е повече от час. Та го вдигам в 5.30ч и излиза в 6.15ч в тъмницата. Сменя два автобуса, които я дойдат, я не, я спрат на спирката, я не. Ходи с още 4 момчета от квартала, та поне на спирките не е сам. Вчера след училище 2 автобуса не са спряли пред училището, та чакали следващите. Там се качва на каквото и да е така или иначе сменя. Още не му тежи, защото му се ходи и му е мерак сега, но зимата ще е по-трудно. Иначе пътува от 5ти клас, на смени нито сме го взимали нито сме го карали. Просто му беше по кратко пътуването.

# 92
Ей Госип как така моя любим град е толкова неуреден от към транспорт Sad толкова обичам Пловдив, карах ММ да се преместим там Heart Eyes

За пътуването и ние сме в кюпа с ранно ставащи и далечни у-ща, живеем извън София -на село, не се шегувам. Сутрин сме се разбрали таткото да я кара и поне е 35-40мин с кола и не мръзне, а на обяд се прибира при баба си в апартамента. Дано да ни отремонтират нашия апартамент до втория срок, когато ще е втора смяна, че тогава няма да е забавно Grin

Нашата мома много си хареса класа, каза че са приятни, веднага станала отговорник на класа (нали си е Генерал по душа) и вчера се чу 5 пъти с класната по организационни въпроси, татко ѝ се шегува, че си е намерила нова най-добра приятелка-класната JoyJoyJoy

# 93
Хайде честит първи истински учебен ден за София! Наборката е вече в училище 😁 доста безболезнено се оправихме, а пътят с кола до училище в 6.45 го дават 13 минути от нас. Явно така ще правим. С лек мегдан за закъснение. Интересно ми е как ще мине днес. Вече ще се позапознаят повече, да видим как ще тръгне и езикът.

# 94
  • София
Момичета, един страничен въпрос -  има ли някой мнение за АВО БЕЛ на Графа за дете начален курс? Темата за школите е замряла и не очаквам отговор от там.
Да оздравяват болните.
И аз се обзаведох с хрема, намръзнах в понеделник сутринта около гимназията. Така е, като се занимавам с това, което не ми е работа 😄

# 95
Класната да ти е най-добра приятелка, какво по-хубаво от това! Ще се отплаща това в годините.
Ние въсщо живеем извън София. Тръгваме в 6:47 - минавам през Симеоново оставям малката на градина и в 7:25 сме пред НПМГ.
Засега ни се получава. В колко си лягат вашите набори и в колко стават?
Моят гледам в 22 да е загасил лампите и става в 6:20.
Днес му сложих ограничение на телефона от 20:30 до 7:30, за да се опитаме в 22 да е заспал.

# 96
  • София
Тази сутрин щерката беше доставена в училище в 7 часА, като тръгнат в 6:45 стигат за 15 минутки. И аз тръпна да разбера отзивите за учителката по АЕ, в понеделник каза, че била мила - тази сутрин ми писа, че онази госпожа не била тяхната по АЕ Joy

sali, детето на приятелката ми ходи на лятна занималня в АВО на Графа, 3.клас беше- и двете са доволни.

# 97
  • София
Благодаря, бебчо.

# 98
Моя няма ограничение на телефона, не съм използвала, ама става в 5.30ч, на училище е до 14ч прибира се спи около час, учи, разхожда кучето и ляга към 21.30ч. 4 дена в седмицата ходи след училище направо на фитнес, така, че не са му нужни ограничения. Сам ляга и заспива, то му се спи. По-до късно седи петък, събота и неделя оттам нататък сам си ляга. Но неможе сам да стане все го будя.

# 99
  • София
Ограничихме ТВто вечер дето зяпаше до нощес през ваканцията. Не ме питайте как, с 300 зора, с преместване на стая и разправии Но тя става в 5ч по нейно желание , да не закъснее, та няма как да гледа вечер до късно.. дано стиска така

# 100
  • Видин
Здравейте! Записвам се в новата тема. Имам за разказване много, но не знам кога ще смогна. Накратко - наборът има оценка от входно ниво от вчера 🫣 няма това онова, още от ден 1 с входно и оценка. А уж училището не било "елитно". Ще им скъсат ританките тази година, но той е в ПГ и си има всичко предмети. Хубавото е, че са по 2 часа и има 3 учебни предмета на ден. Докато батко му в МГ в 9 клас тази година има да влачи по 6-7 различни предмета всеки ден, което е леко безумно...

# 101
Много бързо с входните... моя ще има другата седмица по математика, вчера имаха за пръв път, каза, че уж е по-лесно, решавали лесни задачи, ама ще видим. Моя идва от МГ, а сега е в езикова гимназия, та може и да има значение, незнам. По БЕЛ още не са имали час. По английски ще правят тест в петък сигурно, там ще е зора сега. Той до сега не е учил сериозно по езика, ама ще навакса.

# 102
По БЕЛ ще правят входно на 24.09, по математика на 26.09 или 27.09. И то това ще е, по друго входно нямало да правят.
Много бързо ми се струва това входно още на първия учебен ден, моето както цяла ваканция нищо не е пипнало Laughing

# 103
Късното лягане е болна тема при нас. Миналата година лягаше след 2-3 през нощта. През ваканцията почна да остава до 3-4. Чете. Ако няма нова книга препрочита старите. Няма оправия. Сега каза, че сигурно ще е изморена, понеже ще става в 6ч сутринта, но като й казах, че искам в 11.30 да е изгасена лампата й стана много смешно. Малката спи с маска за очите от около две години, по собствено желание, тъй като й пречи сввтлината, а тя заспива по-рано. Ще видим как ще потръгнат нещата, но при нас ранно лягане никога не е постижимо. Тя се прибира към 21.30 от тренировка и тепърва вечеряме.

# 104
След цяла ваканция лягане в 6 сутринта и спане до обяд, в момента е мъка ранното ставане. Всички сме нощни птици и е трудно за всички да си легнем преди 12. При това наборката е от 8 ч., а в 2 дни - от 8:50. Днес до обяд има рисуване, следобед 2 часа биология. Само в един ден от седмицата имат нормални предмети цял ден. До училище пътува 20 минути с метро, което спира пред нас и после десетина минути пеш.
Продължава да е кисела, но се надявам да се променят нещата, все пак днес е първи учебен ден реално. Казва ми, че не вижда "нейни" хора, повечето били дечковци, тя все с по-големи деца излиза, има си изграден стил на обличане, слуша определена музика, има си някакви интереси. Не й вярвах, докато не видях снимките от ПУД на сайта на училището, ами вярно са дечковци, а малкото им момчета изглеждат като петокласници, сладурчета. Не знам и аз как ще се впише.

Общи условия

Активация на акаунт