Осми клас 2024/2025 - тема 2

• 33 776
  • 757
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Отдавна не бях чела по диагонал в темата... Що не прехвърлите тази дискусия в сесмикласната? Там ще четат с интерес?

Аз днес бях мила майка и закарах детето на училище? Ще питате защо. Ами защото вчера беше на фризьор, навън духа и да не си развали прическата.JoyJoyJoy
Иначе всичко е 8 е топ. По цяла вечер се чуди защо й е трябвал този френски и твърди, че е трябвало да запише Бузема. На мама детето то - не спира да мърмори. Аз съм дзен. А дори не пия.

# 706
а сега кажи без пиене как постигаш този дзен ефект, та да можем и ние Smile да я поздравиш тази "прическа", велика е Kissing

Как така 2 на входното по история, amanita Worried (риторично питам), много ме е яд като не преподават историята на децата със страст и смисъл, ама много. Нашата хич не обича историята била й скучна и досадна. Като разказвам в къщи някакво историческо събитие така обичам да се вживявам, да раздавам роли, да позиционирам на картата, да обрисувам интриги и политически решения и игри, че наборката ми вика да зарязвам професията и да ставам учител. Така трябва да се преподава история, а не в еди коя си година, еди кой направил еди какво си Triumph

# 707
КетиВ, отново съм със седмокласник. Това казвам

# 708
  • София
Моето лапе още не е мърморило за новото училище. Сам става в 6, за да не закъснеел. Луда работа.

# 709
  • Пловдив
Как така 2 на входното по история, amanita Worried (риторично питам), много ме е яд като не преподават историята на децата със страст и смисъл, ама много. Нашата хич не обича историята била й скучна и досадна. Като разказвам в къщи някакво историческо събитие така обичам да се вживявам, да раздавам роли, да позиционирам на картата, да обрисувам интриги и политически решения и игри, че наборката ми вика да зарязвам професията и да ставам учител. Така трябва да се преподава история, а не в еди коя си година, еди кой направил еди какво си Triumph
Моичкият, вчера правили входно по география. Като предавал теста се извинил на учителката, че нищо не е направил, защото в 7 клас, учителят им бил прекрасен човек, но нищо не ги бил научил... Госпожата го успокоила, че в осми клас ще научи Simple Smile А въпросният господин, наистина не беше стандартен учител. Не преподаваше уроци, а им разкаше или преразказваше лични или чужди пътешествия и коментираха различни теми. Интересно било, но от материала за 7-ми клас усвоиха само столиците на изучаваните държави, защото на това държеше и изпитваше. Нищо друго. Та, ще видим какво ще изкара на това входно Wink

# 710
Историята трябва да се разказва, така че децата да я разбират, за да могат да запомнят основното поне. Иначе е безсмислено да ги мъчиш над дати и термини, които им звучат на патагонски. Моята миналата година не знаеше какво е министър-председател, а имаха за домашно да опишат политиките на няколко кабинета от началото на миналия век. wtf
Добре, че тази година нямат разказвателни, ще ги страдаме догодина.

Етомира, добра жена си. И ние возим всяка сутрин, основно баща й, че му е "на път".
Моята си е намерила нов шампоан, с който косата се "миела супер". Поръчах го с др неща, за да не знам точно колко струва.

# 711
  • Видин
Ами а, де! И на мен не ми е била много интересна историята в училище, защото учителите винаги са били страшилища. В 5 клас по време на онлайн училището големият ми син имаше учителка по  история... Гледах да не пропускам онлайн час с нея! Велика! Но така ти разказва и обяснява, че просто няма как да не се запалиш. Но да, с малкия беше "На тази дата този е  направил това и това" и съответно никакъв интерес от страна на детето. Да, мисля, че е твърде вероятно да са ги "забили" с кофти въпроси и нищо, че миналата година е учил история, пак не може да си спомниш всичко... Донякъде го разбирам.
На големия пък сега в 9 клас му е тъмна Индия по всички разказвателни. И въпреки това е успял да изкара 5 по история (след като в 8 клас не е учил история) и съм сигурна, че е "виновна" госпожата му, за която разказах по-нагоре.
Да, сигурно ще я оправи тази оценка, но не ми се искаше да започва с двойка в новото училище и клас още на втората седмица! Simple Smile Нооо каквото такова!

# 712
  • София
second, силен дух, здрави нерви и много дзен мисли ти желая. Не си е работа това, нова партида седмокласник Hug

И ние с щерката минахме през рибката за нови шампоан, маска и фиксатор за къдрици. Перушината трябва да е на ниво Joy

# 713
  • София
Ети, наистина си много мила майка. Прическата е важно нещо.
Учителят по история в предишното училище каза изрично да не четат учебника. Бил напълно нечетлив и можел само да ги обърка. Той щял да им казва какво да записват, за да учат.  Каза, че е писан от професори, без нито един учител в колектива.

# 714
Ой, Бебчо, снимай ми какво сте купили. Моята много си ги гледа и дипли къдриците.
Ще се радва на нови идеи Grinning 
Моят портфейл не, ама така ще бъде.

# 715
  • European Union
second, аз разбрах, че това казваш. Просто използвах твоя пост, за да кажа, че ние явно сме напрегнали дребния.

След две седмици ще има тестване на деветокласниците по природни науки. Другата година сигурно и нас ще ни огрее. Тъкмо нашите ще са забравили всичко научено в 7 клас (или поне тези, които не ги учат в осми).

# 716
При нас върнаха 3 входни нива и наборът е само с петици. И е в културен шок и депресия от факта Joy Ходи си самичък, става си също самичък и не мрънка много. Още го тресе стреса от промяната.

# 717
  • Sofia
КетиВ, отново съм със седмокласник. Това казвам

Искрено те съжалих Kissing Smiling Eyes Вече си гърмян заек, ще те крепим.

# 718

След две седмици ще има тестване на деветокласниците по природни науки. Другата година сигурно и нас ще ни огрее. Тъкмо нашите ще са забравили всичко научено в 7 клас (или поне тези, които не ги учат в осми).
Има ли вече официално информация? Аз докато не видя черно на бяло не вярвам.
second Hug
До тук резултат от входно в жълто на предмет, по който е силен, и съответно по думите на учителя най-висок в паралелката...Ако се вярва на статистиката и във випуска. Та очаквам неочакваното на тези като история и география, които не са сред любимите...
Ходим с колата сутрин, като такси по адреси. По обед всеки се справя поединично.

# 719
Моето дете май само по КМ не е правило входно ниво и то защото от четвъртък е с ниско кръвно, толкова, че се стига до световъртеж, главоболие и невъзможност да седи седнала, та са я върнали от училище. Днес бяхме на кардиолог, пуснахме пълна кръвна картина, захар, глюкоза, щитовидна жлеза - пълен пакет. Кардиоложката я вкара в болницата за повече изследвания и ехограф. Та тази седмица пропуска училището, заради което е нещастна. Децата от класа се тревожат за нея, търсят я и питат как е ежедневно. Относно направените вече входни е оптимист и се надява на повече от три, а аз - да не е две.
Относно уроците - дали има или няма полза може да се види едва след като детето е минало през такива. Лично мнение. Моето ходи на школа по математика 3-4 месеца и спря - не разбирала нищо, нямало смисъл, а и натоварването й дойде в повече. На български ходи на школа, включихме и частни уроци, че първият срок беше застрашена от двойка реално и трябваше спешно да спасяваме положение. Така постигнатото на НВО беше в долните граници на възможностите й, но без допълнителна подкрепа рискът и това да не постигне беше съвсем реален. Колкото и да помагам за уроците, НВО си е изпит и си има някои тънкости, а по БЕЛ и подробности, които аз не помня вече.
Относно това колко са важни точките - всяка точка е скъпоценна, освен в диапазона над 90 и то в град с по-малка конкуренция. Иначе преди 2-3 години дете на колежка постига над 90 точки със самоподготовка и в кварталното училище. Т.е не е невъзможно, но си зависи от самото дете в голяма степен и от конкуренцията там, където се е насочило.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 08:52 от Mama Ru

Общи условия

Активация на акаунт