Осми клас 2024/2025 - тема 2

• 33 779
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
Повечето ни е пуснала 7класната треска, но някои още си ги тресе. За свободното място в НПМГ има 16 кандидати и са приели дете с 478.75 бал. Дано е някое форумско и да се похвали Simple Smile

Иначе, моята девойка много се е впечатлила от едни момчета, които са влизали миналата седмица да им говорят за наркотици и превенция и са ги посъветвали да се записват на извънкласни дейности, да се явяват на олимпиади и състезания, защото им влизало в портфолиото и било много важно за кандидатстването. По този повод сме записани вече на 2 извънкласни. Курсовете по испански, които и бях планирала останаха малко на заден план. Ще продължавам да натискам за 2рия срок.

# 721
Историята трябва да се разказва, така че децата да я разбират, за да могат да запомнят основното поне. Иначе е безсмислено да ги мъчиш над дати и термини, които им звучат на патагонски. Моята миналата година не знаеше какво е министър-председател, а имаха за домашно да опишат политиките на няколко кабинета от началото на миналия век. wtf
Добре, че тази година нямат разказвателни, ще ги страдаме догодина.

Етомира, добра жена си. И ние возим всяка сутрин, основно баща й, че му е "на път".
Моята си е намерила нов шампоан, с който косата се "миела супер". Поръчах го с др неща, за да не знам точно колко струва.

Ха ха, догодина - 4 часа седмично история Simple Smile. Почти всеки ден, ако не са на блокове. В момента голямата ми дъщеря е така и учи по история повече, отколкото по френски.

# 722
  • София
Иначе, моята девойка много се е впечатлила от едни момчета, които са влизали миналата седмица да им говорят за наркотици и превенция и са ги посъветвали да се записват на извънкласни дейности, да се явяват на олимпиади и състезания, защото им влизало в портфолиото и било много важно за кандидатстването.

Големият ми син е бил едно от тези момчета. Той обаче чак сега разбра значението на клубовете и агитира "зайците" доста усилено. То майка му като му ги говореше тези неща преди 2-3 години, вятър го вееше на бял кон Joy

# 723
Да се оправи бързо девойката, Мама РУ и да откриете причината. И аз продължавам да съм на педал с шестокласничката. При нея положението с преподавателите и по МАТ и БЕЛ в училище е трагично... Мисля и младежа на бебчо.  В четвъртък съм на последна родителска среща и ще празнувам Heart Eyes

# 724
  • София
Mama Ru, дано не е нещо сериозно при твоята девойка, бързо възстановяване й желая Flowers Four Leaf Clover

jsed, чакаме резултати още, утре е прегледът при кардиолога и после пак ще ходим до личната. Болят го колене, крака, но днес ходил да го избират за отбора по футбол. Надявам се да е нещо временно и излечимо и това да ни остане само като лош спомен.

# 725
Koriandar25, ще има мъка и страдание значи Laughing Айде поне да си останат на блокове.
Имаш ли инфо за учителите при нас?

# 726
  • София
Мама Ру, дано и твоето дете е добре.
Бебчо, и вас ви мисля.
Всичко ще е наред, момичета. Много им се събра на децата.

# 727
Мама Ру и Беб4о, дано да е нещо временно на децата.
Историята коментирате. Това е мой любим предмет. Такъв профил съм завършила. Какъв шок беше за мен миналата година когато госпожата - стар кадър, му писа двойка на моя синковец, защото не рецитирал учебника. Докато не започна да учи наизуст не го остави. Не знам дали сте виждали как е написан. Толкова сухо и объркано.
Сега в новото училище по разказвателните искат да разказват и да търсят още инфо освен това в учебника. Тръпна за входното днес.

# 728
Koriandar25, ще има мъка и страдание значи Laughing Айде поне да си останат на блокове.
Имаш ли инфо за учителите при нас?

Нямам информация за учителите по разказвателните предмети все още. Познавам няколко деветокласника в гимназията , но и те все още нямат много впечатления.

Дъщеря ми е 9 клас в друга гимназия и тази седмица имат няколко входни по история, физика , география... добре че си пазим учебниците от 7 клас

# 729
Koriandar25, и аз реших да запазя нашите с тази цел, от училище не ги искаха, предполагам са поръчали нови.
А в Уча.се няма ли някакви преговорни видеа? Чудя се големите ученици ползват ли го?

# 730
Лично познавам дете със 100 точки по мат от миналия випуск, което не е ходило на уроци. Всичко е до желание и възможности на детето.
От кое училище?
Моето ми благодари за уроците по Бел. Няма как да съм по-доволна от това решение. И третото явно ще ходи на уроци... 😂 😈.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 18:23 от faviana

# 731
Мама Ру и бебчо бързо да се оправят наборите. На нас повечето входни са ни тази седмица, география имат само понеделник тази седмица са и нямали госпожата болна. Иначе и тя става в 6.00 всяка сутрин да не закъснее и естествено да си направи прическата. Прибира се учи по какво има да учи и заспива няма желание да излиза, което е странно за нея.

# 732
  • София
Mama Ru, дано не е нещо сериозно при твоята девойка, бързо възстановяване й желая Flowers Four Leaf Clover

jsed, чакаме резултати още, утре е прегледът при кардиолога и после пак ще ходим до личната. Болят го колене, крака, но днес ходил да го избират за отбора по футбол. Надявам се да е нещо временно и излечимо и това да ни остане само като лош спомен.
уф , ужасно неприятно. Дано се окажат тийн проблеми на растежа, при вас и при Мама Ру, всичко да е наред. Израстват рязко в тази възраст, килограми, ръст, получават се разни такива странни симптоми. Всичко да минава при децата.

# 733
За свободното място в НПМГ има 16 кандидати и са приели дете с 478.75 бал. Дано е някое форумско и да се похвали Simple Smile
Благодаря ти от все сърце, че пусна за мястото тук на 26ти - аз го видях и пратих на моята приятелка. Нейното детенце е прието!
С нея сме приятелки и съученички от гимназията, сега децата ни да не казвам колко години по-късно ще учат в една гимназия!
Ще се махне от частно училище в което не мисля, че друго дете ще се запише на нейното място. Така че поне засега въртележката ще спре.
Много съм щастлива - Събота ще се напием безпаметно, както правехме в гимназията Simple Smile

Наборът почна рехабилитация и са му казали, че за 2 месеца трябва да е пушка.
За входните и той като синът на jsed с 5ци, само по физика 6. Но чакаме 3ките и 2ките по история и география!

За болните пожелавам резултати от които ясно да се разбере какво им е и бързо да може да се излекува!

# 734
Пожелавам скорошно оздравяване на наборчетата със здравословни проблеми.
Младежът е с разбъркан стомах, кара го на крак, 2-ри ден на ориз, сухари и солети. За разкош, замина на рожден ден - ама много добър му бил тоя приятел, не можело да не ходи. Помолих го да не яде торта и да не пие сок, че лошо му се пише. Дано си е научил уроците следобед.... Вчера са му написали едновременно 6-ца по английски и забележка за дисциплината, в същия час.
Да говоря ли как се разнася без яке в тоя вятър? Топло му било...

Общи условия

Активация на акаунт