ЧААТАЙ УЛУСОЙ-Пълен джентълмен/Tam bir centilmen🧿Сънят на Ешреф/Eşref Rüya🧿Творчество,партньори-19

• 16 428
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Изгледах го пак. То с това дъждовно време друго не остава. Може и да го дигна в класациите. Stuck Out Tongue Winking Eye

Сега го изгледах на английски и май по-добре го разбрах. Имам и любима реплика. Когато Нехир ги хвана му каза: разбрах защо не плака на този филм, това е твоя живот.
И ву благодари, че не я е таксувал.
Според приятелката ѝ тя също не е чиста като сълза, поне така го усетих. Но пък беше сигурна, че тя много го харесва.
Направи ми впечатление, че когато Нехир каза да дойде с когото иска, той нищо не каза. Не отрече, не каза ще дойда сам. Само се усмихваше.
Оставиха финала много отворен, но и това му е хубавото всеки може да измисли своя финал. Събрали са се и никога не са се разделили повече. Не е отишъл на концерта и е останала само хубав спомен. Той е останал сам и е живял нещастно, защото го е заслужавал, а тя е намерила достоен за нея. Всеки сам може да си реши. Продължение би било излишно.

А за любовта ще кажа, че продължавам да го смятам за не толкова виновен. Тя го преследваше, той не можеше да не се поддаде. Не я е лъгал умишлено, не я е заблуждавал. Предупреди я , че има за какво да го мрази. Остави я два пъти да го чака напразно и веднъж избяга. И само единият от тези пъти беше, когато имаха някакви отношения. Не особено сериозни още. Когато го хвана със Сарап обидата ѝ беше разбираема. А той не направи нищо. Сякаш го заслужаваше. Имам чувството, че той така си мисли. Заслужава тя да си иде. Той през цялото време най-много мразеше себе си.
Всъщност като се замисля той имаше някой отклонения. Беше твърде педантичен. Твърде фокусиран. Гладеше чаршафите, изрязваше някакви неравности по сиренцата. Страшен педант. В същото време работата му не беше от най-“чистите”.

За Нехир отново нища не разбрах. Може би живее на общежитие, защото семейството ѝ е далече. Не изглеждаше като бедна и изпаднала студентка. Една от чантите ѝ беше много скъпа. Дори и да е била подарък, не изглеждаше като да е невежа за света на богатите.
А Сайгън още в началото ѝ каза, че са били бедни. Фоерферките, скъпите ягоди. Няма как Нехир да си помисли, че той просто си е богат. Той не работеше.

Май това е засега.

Жаки, испанското описание на филма до момента за мен най-много се доближава до моето виждане за филма. Без излишни драматизми.

# 586
Гери, тя в киното май му каза,че тя е 14 тата му жертва, която е довел на този филм, затова не плаче, твърде много пъти го е гледал. Wink
А после, когато го хвана със Серап, каза- "точно като във филма".
Макар че, освен професиите- неговата и тази на жената от филма и края, не виждам чак толкова много общо. Но да кажем, че тя е разпознала тях двамата като герои от този филм.
А, когато му благодари,че не и е взел пари, според мен много го засегна.
Иначе, и аз като теб смятам, че той не я е лъгал умишлено и се опитваше да стои на дистанция.
Просто не можа.
Цитат
"Той през цялото време най-много мразеше себе си."
На 100% съм съгласна с това.
И наистина имаше  педантично отношение към всичко.
А такива хора не са много щастливи, защото изискват същото и  от другите.
В крайна сметка Сайгън успя да се събере и да поеме в ръце живота си.
А хората не могат да бъдат истински щастливи, ако нямат усещането, че сами направляват живота си, нали?

# 587
Със сигурност не е имало умисъл да я лъже, по-скоро страх от реакцията й.
Ама и такова нещо как се признава на човек към който си усетил някаква тръпка...трудно е!
Това е чувство, което до сега не беше изпитвал и на него му е пределно ясно, че такова признание по-скоро би я отблъснало, отколкото да го разбере.
В такива случаи, обикновено се оставяш на съдбата...каквото-такова!
Нейната постъпка беше такава, каквато той се страхуваше да не стане, ако й признае.

# 588
Романтичните филми ни учат, че пюбовта е шанс, късмет, божествена намеса, нещо извън нашия контрол. Аз пък силно вярвам, че щастието до голяма степен е избор на ценности и постоянство в отстояването им.
Ако той сам и беше споделил и признал, може би нейната реакция щеше да бъде друга.

# 589
Той нямаше да ѝ каже. Помоли Серап да не го прави, защото тя нямало да го понесе.

# 590
Да, и сгреши.
А се мислеше за умен.

"Tam Bir Centilmen" днес

# 591
Не знам за тези класации как се правят и публикуват.
Аз като отворя моя нетфликс и е на 7мо място вече. Важно ми е, че веднага влезе в топ 10. Естествено, че не са много лудите, които ще го гледат пак и пак. Хората разбраха за него и го гледаха. Останалото щеше е само бонус.

А Сайгън и Кадир продължавам да не знам дали са братя или не. Много внимателно гледах. Нито едното се казва, нито другото. Казва, че майка му повече харесвала Кадир. Ама я имаше и репликата за крадеца. Но не беше казана директно, че това е Кадо.

# 592
Гери, за него беше.
Тогава Сайгън искаше да го обиди. А после съжали и му каза, че не e вярно.
Навсякъде обаче споменават,че са братя.
Аз пък не останах с това впечатление.
Първо, защо единия ходеше на училище, а другия не? Когато майката загина в пожара,  само Сайгън викаше "мамо", докато плачеше, Кадо само се оправдаваше, че е бил твърде слаб и не е могъл да я изнесе.
Това, всъщност беше една от дупките в сценария.
Ако не са братя,  каква точно е историята на Кадо и как е попаднал в дома им?
А и никак,ама никак не си приличаха. Joy

В моя Нетфликс сутринта беше на 5 място, но в България.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 18:14 от NeZ_9

# 593
Редактирам се, защото е готово и днешното класиране на Джентълмена.
С още 2 места е спадал в световен мащаб и вече е на 5-то място.
В 29 държави е в топ 10. Няма първи места.
Гери, сега видях и по държави къде на кое място е...в България е на 7-мо място!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Гери, това е класация на FlixPatrol.
Те правят на всички платформи, не само на Нетфликс.
Точките ги формират в зависимост от кое място са във всяка държава по гледаемост, в която са в топ 10.
На 1-во място се дават 10 точки, на 2-ро - 9 и т.н.
При теб най-вероятно излиза на кое място е днес в България....не знам, защото нямам Нетфликс, но следя FlixPatrol
.

# 594
Сумие e номинирана в категорията изгряваща звезда за наградите "Златна палма" 2024

Серенай също е номинирана в две категории, както и новия и сериал.
Линк за гласуване

https://www.goldenpalmawards.com/anket/

# 595
Повече от веднъж, не може да се гласува.
Аз вчера съм гласувала и сега ми пише, че от този IP адрес е гласувано.

# 596
Гласувах по съвест 😝

# 597
Аз по-скоро го дадох като информация. Но, ако някой иска, може и да гласува.
Не съм убедена, че Сумие трябва да спечели.
Не съм впечатлена от нея, поне от това, което видях, за друго не мога да кажа.
Виж, Серенай е друго нещо!
Тя в момента е в Ню Йорк, на снимки за третия сезон на сериала си.

# 598
Аз гласувах за сериала на Сумие. Много го харесвам.

# 599
Аз гласувах за сериала на Сумие. Много го харесвам.
Гери, а кой е сериала на Сумие?

Общи условия

Активация на акаунт