ЧААТАЙ УЛУСОЙ-Пълен джентълмен/Tam bir centilmen🧿Сънят на Ешреф/Eşref Rüya🧿Творчество,партньори-19

• 16 400
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Всъщност жената не е съгласна с това.
"След насилствените инциденти, които разтърсиха Турция, главният съветник на Ердоган Сарал каза: „Телевизионните сериали, сутрешните програми, видеоигрите трябва да бъдат забранени, ако е необходимо."

Разбира се, филмите, сериалите, видеоигрите, не само в Турция, а навсякъде ни заливат с агресия.
Помните, какво коментирахме и покрай "Gaddar ".
Но едва ли това е единственото, което може да се направи.
Да се забранят...

# 646
Не знам дали сериалите и игрите са им виновни, но е факт, че сериалите с най-много издевателства са най-гледани и имат най-високи рейтинги. Силните мачкат слабите...ето ти пример, който може да послужи на извергите. Друг е въпроса дали тия изобщо гледат сериали и т.н.

# 647
Ох, Нези, каква тема само отвори...

Всичко е много комплексно, където ролята на родителите е много важна. В игрите, филмите и сериалите по цял свят наистина има много насилие, но затова и семейството е от голямо значение. Много родители пускат на децата си ТВ и ги оставят сами да си гледат, за да им е  спокойно, много често дори не знаят какво гледат, а  те  все още нямат добре оформена психика и характер. Но ако се замислим и приказките, които четем на децата си не са лишени от насилие и подтисничество на жените. Ето например "Сливи за смет" реално на какво учи, че жената трябва да поддържа къщата и да се грижи за мъжа си. Това бяха критериите на дядото, който разменяше сливи за смет, за да намери жена за сина си. На пръв поглед безобидна приказка, а всъщност учи, че жените са за слугини.
Така че не филми, сериали, игри са виновни, а семейството и обществото, живота, който е толкова забързан и те принуждава да работиш и да не обръщаш вниманието което се полага на децата.

# 648
Цвети,Жаки, напълно съм съгласна.
Ще си копирам мнението от другата тема, в която предложих това за обсъждане.
Популярното схващане е, че игрите с насилие правят децата по-агресивни и по-склонни да проявяват подобно поведение и в реалния свят.
Същото може да се каже и за киното.
Агресията и насилието са навсякъде.
Съществуват много и различни теории за човешката агресия и какво я провокира, но да се търси първопричина в изкуството е меко казано наивно.
Тези модели могат да се наблюдават в семейството, сред приятелите, сред колегите.
Има и една друга теория обаче- игрите с насилие служат като средство за освобождаване на напрежението в контролирана среда, което намалява риска от прибягването до агресивни действия в реалността.
Филмите пък отразяват действителността, такава ,каквато е, а избор на човека е да определи модела на поведение, който ще следва.
Ние като зрители реагираме като съпреживяваме видяното на екрана, но и с  несъграсие и отдръпване от  показаното.
И пак опираме до семейство, възпитание, личен пример...
Но определено, филми, с   агресивни послания към зрителите не липсват ги подлагат на особен вид изпитание. Confused

# 649
Нези, напълно съм съгласна с всичко написано от теб!
За да се стига до такава агресия, причини бол, но първата е семейството и живия пример.

# 650
Ето и обещаното интервю със Серенай

Вие си знаете,че превеждам според възможностите си и знам, че няма да ме критикувате. Kissing Heart
Бихме искали да поговорим за Адана.
Разбира се филмовия фестивал премина чудесно.
За вашите снимки се говори много. Какво ще кажете за фестивала и за журито?

Серенай:За мен беше за първи път, с жури, което много обичам, беше приятно изживяване.
Беше като споделяне на една и съща среда с хора, за тяхното виждане за киното и научаване на нови идеи,  беше много приятен процес за мен.
Много обичам Адана, мина много хубаво.

От къде идва любовта ти към Адана?  Заради храната ли?

Серенай: Много работих в този град.
 Работех упорито и някак работата ми винаги свършваше там.
Имаше момент, в който кръвта ми кипна, почувствах, че е от там.
Намирам се в момент, в който се чувствам като оттам, не знам откъде идва това.

Поканихте списание в дома си. Какво ще кажете? Това беше за първи път, толкова лично. Вашия леопардов диван е страхотен и цената му е страхотна.

Серенай: За цената мисля, че има някои много непоследователни и странни неща, написани за това. Разбира се, те не отразяват истината.
Но наистина за първи път правя такова нещо, имам предвид,че построих къща за себе си. А и архитект Ениз е много добър в тази област и затова решихме да  участваме в такова списание.
Щастлива съм у дома, но също така ми е малко неспокойно, защото не обичам да разкривам такива неща за личния си живот.

Искам да ви попитам и нещо конкретно. За микрофона, защото се говореше много за него и за това,че пеете в свободното си време.

Серенай: Това е едно от специалните неща, които правя за моите приятели.

Ще излязат ли композициите?

Серенай: Не, те не са мои.

И веднага да питаме-не сме виждали
 г-н Мерт. 

Серенай: Повярвайте ми и аз не съм го виждала, но това е защото усилено работя.
Той винаги е някъде, аз съм някъде и аз не съм го виждала.

Знаеш, че сватбите започнаха да идват една след друга на вашите приятели.
Какво ще кажеш на приятелите си, които ще се женят?
И да кажем какво мислите по тези въпроси?

Серенай:  Пропуснах сватбата на двама души, които обичам.
Една от тях е Мерич, моя наистина скъпа приятелка, те са хора, които много обичам.
Не бях тук на сватбата, бях в чужбина.
 Какво да кажа, ако те  искат да завършат връзката си  по този начин, това е страхотно, разбира се!
Всичко, което трябва да направим, е да празнуваме и да го споделим.
Но аз нямам такива планове в близко бъдеще.

Много се говори и за косата ви, изглежда много добре,между другото, но ще кажете ли нещо?
Нов проект идва, доколкото разбрах.
Що се отнася до вас, вече сте направили един, но...

Серенай: Косата ми е така от дълго време, какво да говоря.
Ето за, "Кой дойде и кой мина" в първия сезон не го направих, защото имах и други споразумения за реклама и бизнес през сезона и  затова трябваше временно решение.
A  сега нямам какво друго да правя, освен "Кой дойде и кой мина" и затова спокойно я подстригах.
Току що завършихме 2 сезон и започнахме 3 ти  и ще бъда така известно време.

На кого приличаш с тази различна прическа? Вашият стил ли е?

Серенай: Всъщност това  не е нещо, от което съм много далеч.
Всъщност, тази коса е такава, малко напомня за детството ми и се радвам.

Знаете какво е в дневният ред на страната.
 Г-н Гюрбен  имаше туит. Не знам дали го видяхте? Какво ще кажете?

Серенай: Няма да кажа нищо за това.
Не искам, мисля, че всички страдат много от всичко, което се случва.
Вероятно всеки се опитва да изрази болката си чрез средства, с които работи.
Не мисля, че има нещо насочено към мен, така че няма да кажа нищо, благодаря ви много.

Имената се сменят- Айше стана Нарин, после Лейля
Но лошият късмет за турските жени и съдбата никога не се променят в Турция.
Какво ще  кажете?
Искам да кажа, преживяваме дни, в които кръвта ни наистина се смразява.

Серенай: Предполагам, че вече няма много какво да се каже по темата, защото, както казахте, това се случва  непрекъснато.
Преживяваме неща, които никога няма да преживеем и всичко това за много кратък период от време.
Няма какво повече да се каже по този въпрос, мисля, че трябва вече нещо да се направи сега.
Има някой, който е свързан с това, всеки да си върши своята част от работата.
Той го прави, но аз също правя всичко, което трябва да направя за себе си.
Проучвам какво трябва да направя, къде мога да го намеря?
Мога да бъда част от това, да се опитам да се справя с това.

Как се чувствате в Турция като жена, след тези събития?

Серенай: Ако си спомняте, вече имах подобен инцидент, с фен, който ме тормозеше много дълго време.
Това са проблеми, които ме безпокоят от известно време.
Но както казах, решението е наше.
Можем да направим решението индивидуално. Но това не е нещо, което може да доведе до нещо.
С други думи, по тези въпроси са взети сериозни решения и са въведени сериозни практики.
Трябва да се вземат решения, да се прилагат сериозни практики, да се налагат сериозни санкции.

Една от тях е напускането на Истанбулската конвенция.
Какво мислите?

Серенай: Наистина нямам какво да кажа, аз съм жена.
И като жена гледам на това от по- емоционална страна.
Гледам го отстрани, причините  могат да са хиляди.
Има защо, но резултатът е важен сега, само резултатът означава нещо сега. Благодаря ви, благодаря ви много!

Серенай ми хареса как изглежда, въпреки, умората, която и личеше.

# 651
Сериалът “Сънят на Ешреф” с Чагатай Улусой в главната роля ще бъде показан през януари!

- Продължава работата по избора на партньор!

Сюжет: Когато Ешреф работи като стажант-механик на 14-годишна възраст, той вижда момиче, в което се влюбва и я нарича Руя. С годините той се превърна в много силен мъж и момичето се появи пред него само за да... открийте, че тя е негов враг!

# 652
Понеже стана дума за любимия ни Пеями Heart

И едно сравнение, което ми хареса.

Това, което е общото между тези два образа е, че и двамата са белязани от детството си.
Но разликата е, че  Сайгън ни показа, че колкото и  миналото и предишните решения да са белязали някой и да изглежда, че са предопределили живота му, винаги има изход и начин да потърсиш втори шанс!
И още една прилика- прекрасната актьорска игра на Чаатай!

# 653
Only Çağatay Ulusoy, веднага направиха асоциация с Ичердето

# 654
Известни актьори се срещнаха в мюзикъла Bir Mor Ve Ötesi „Araf“
Репетициите за A Mor Ve Ötesi мюзикъл „Araf“ продължават на пълни обороти. Мюзикълът, подписан от BKM, е планиран да дебютира през ноември.

Подготовката за „Araf“ , мюзикъл Mor Ve Ötesi , който съчетава песните на групата Mor Ve Ötesi с пиесата Hamlet , продължава с пълна скорост. Мюзикълът, режисиран от Fırat Köker, събра Canan Ergüder, Baran Bölükbaşı, Şifanur Gül, Reha Özcan и Beyti Engin .

Джанан Ергюдер публикува своя снимка с Шифанур Гюл от репетициите на мюзикъла, в който участват актьори, които могат да пеят много добре.

# 655
Здравейте момичета,
Много е сладка Серенайка,
Нези, много благодаря за превода на интервюто 💐
Един спомен от времето на Меджезира

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 18:07 от nanni_123

# 656
И Шифанур ли е от пеещите актриси?
Не знаех.
Ще ми е интересно да я чуя.
Браво на нея! След "Terzi" не  е спирала  да работи и да се развива!

# 657
Пее момичето, пее!

Ново от Уур!
Откога не съм го мяркала..голям сладур е!

# 658

По всичко личи, че сериалът "Eşref Rüya", в който Чаатай ще играе главната роля, ще бъде излъчен през януари.  Все още не е решено кой ще му партнира, но имат достатъчно време.
 Подозирах, че сериалът няма да започне сега, защото вече беше изпуснал старта за този сезон.  Просто се страхувам, че пак ще  има тежка битка за публиката като "Gaddar".
Не знам какво стана с "Коджа Юсуф", но мисля, че няма време за него сега,  защото се говори, че снимките на сериала "Eşref Rüya", започват след месец и половина, тоест в края на ноември.
Нямам търпение да започнат да ни разкриват малко повече!

# 659
Групово интервю от премиерата на Sorgu

Общи условия

Активация на акаунт