Хигиената на българина

• 44 629
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 45
Как е възможно да има хора, които да се плискат само с вода. Не вярвам на очите си какво пишат хората в тази тема.😀

# 46
Не се плискат, а се къпят под душ. И все пак използват миещи средства за някои части на тялото. И да, много добре се получава. Пробвай, после критикувай.

# 47
Не се плискат, а се къпят под душ. И все пак използват миещи средства за някои части на тялото. И да, много добре се получава. Пробвай, после критикувай.
Как ли си мият определени части от тялото? Сигурно играят на онче-бонче: хоп, тази вечер ще си измия гърба. А утре, ако ми се падне, ще насапунисам прасците. Че отдавна не са се падали🤣 Не, не мога да повярвам, че има хора, които като биволи се плискат само с вода. 😀

# 48
Значи има известна логика,освен очевидната, във вица : "Каква е разликата между шефа и работника? Единият си мие ръцете преди да влезне в тоалетната,а другият-след това."

# 49
Как ли си мият определени части от тялото? Сигурно играят на онче-бонче: хоп, тази вечер ще си измия гърба. А утре, ако ми се падне, ще насапунисам прасците. Че отдавна не са се падали🤣 Не, не мога да повярвам, че има хора, които като биволи се плискат само с вода. 😀

Мислех, че няма нужда да се пояснява кои точно части от тялото всеки път, а не на онче бонче.

https://www.vesti.bg/lyubopitno/chestoto-kypane-e-vredno-6-te-op … oito-krie-6200276
https://www.bgonair.bg/a/163-lyubopitno/222836-kakvo-se-sluchva- … yavame-s-kapaneto

# 50
Как е възможно да има хора, които да се плискат само с вода. Не вярвам на очите си какво пишат хората в тази тема.😀

Аз също понякога просто си взимам душ. А не да се сапунисвам всеки път като влизам. Особено пък като бързам.
Не работя на полето, а в офис, не смятам, че се осмърдявам, даже дрехите ми като се прибера не миришат на пот.
Е, има си и тежки дни лятото се е случвало.
Сутрин само се плацикам под душа, мишници минавам само със сапун. Вечер основно.

Брат ми преди време някой му бил казал, че било вредно всеки ден да се къпе. И като се прибра се опита да го прави. Ама много бързо го вкарах в правия път. В моя дом за смърдливци няма място.

Имам един роднина от дълбокото село. Добър човек, но отгледан и невъзпитан в това отношение. Оказа се, че се къпе 3-4 пъти в годината . Иначе редовно перял дрехите си. Било вредно според него и се разболявал човек така. Питам го тогава защо имаш един тон заболявания. Дойде точно по повод да влиза  в болницата. Темата почна, защото като бил на първоначален преглед и му казали, че в такова състояние не може да влезе. И или да се изкъпе или като влезе веднага да в банята. Беше разтреперан от ужас, че ще се къпе след малко в болницата.
Така каза като дойде първия път и осмърдя апартамента. Ужас беше ви казвам.
За щастие поседя 1 час, нахранихме го и го изпроводихме. После проветряване, арома лампи.
След 2 месеца ми сервира майка ми новината, че пак ще идва, но ще преспи.
Аз нали не съм най-тактичния човек, право куме в очи си казвам нещата. Казах и или ти говори с него тактично или аз. Няма да стане да търпя тази смрад.
Вика ми, знам, но не можеш ли да изтърпиш. Викам, няма начин. Оказа се, че като дойде, майка ми не можеше да бъде там и аз се оправих както си знам.
Със спокоен тон му обясних накратко как седят нещата. Той милия знаел, но се чудел как е възможно да миришел, той не усещал. И в болницата му казвали, че миришел.
Викам в моя дом, няма място за такива миризми. Сори, но отиваш в банята.
И отива нашия. Излиза, смърди. Викам защо миришеш? Изкъпах се, не мириша. Как се изкъпа бе? Ми измих краката.
Ей, побеснях. Влязох. Обясних хубаво как се пуска душа, обясних че целия застава отдолу и почва със сапуна да се търка. Гледаше все едно не знам, вижда самия дявол. Просто му казах, че от банята няма да излезе, докато не спре да мирише. Тоест да не ми върти номера, а да мине сапун и вода, пак сапун и вода. Че и главата, че олио капеше. Та да не ми върти номера и да го направи като хората, защото няма да стане.
Три пъти се къпа, третия път беше успешен. Първия път бяха краката, втория път леко плацикал тялото с водата, третия път вече видял, че тая лудата няма да миряса и минал със сапуна.
Та после идваше още два пъти. Идваше чист и миришещ на сапун.
Че и се похвали, че вече имал баня. Досега нямал баня на село, но роднини му направили.

# 51
Ти се шегуваш🤣🤣🤣 Значи вестниците ви казват да не се къпете, защото е вредно и вие не се къпете. Да няма някаква секта, която аз да не знам? Сектата на самопочистващите се. От уважение към другите пишещи тук спирам. Но, да знаете, че заради такива като вас, които не се сапунисвате всяка вечер, хората пускат такива теми. И страдат в градския транспорт.

# 52
От мен не страдат. Не е моя заслугата, но генетично съм от немиришещите. Бъди спокойна Simple Smile
А и се къпя всеки ден, въпреки това. Просто сапунът ежедневно е за под мишници, ходила и още някое местенце.

# 53
  • София/Севлиево
ММ някъде чел,че след слънчева баня не трябва да се мие със сапун, защото така се отмива витамин Д.И на морето сутрин след ставане се изкъпва хубаво,вечер -само с вода.За щастие има късмет,че не мирише и че не спим в една стая.
А аз това лято в чудо се видях,даже бях доста притеснена, защото миришех на ...лук.А дори не консумирам такъв.Виновни се оказаха точно някакъв вид бактерии и с подходящи средства разкарах миризмата(в същото изследване пишеше,че мъжете обичайно миришели на сирене)...

# 54
  • Mediterraneo
Вчера в чакалнята на лекар. Рано сутринта, 8 часа, чисто, проветрено, вратата отворена да влиза въздух. Влетя някаква жена, застана на регистратура и... припаднахме от задух. Дъщеря ми вика Мамо, смърди на лучена супа тая. Засмъдя ми на очите, хора, няма такава смрад наистина. Станах и излязох, докато не си свърши работата оная. Иначе спретната с някакви супер къси дънкови панталонки, мята една руса грива насам- натам, нормална тениска и маратонки.
Имах колега, който смърдеше. Шефът го изтърпя няколко часа, може би първия ден. Все пак работим с клиенти. На друга колежка трябваше аз да й кажа, подарих й комплект продукти за хигиена.

# 55

Аз също понякога просто си взимам душ. А не да се сапунисвам всеки път като влизам. Особено пък като бързам.
Не работя на полето, а в офис, не смятам, че се осмърдявам, даже дрехите ми като се прибера не миришат на пот.
Е, има си и тежки дни лятото се е случвало.
Сутрин само се плацикам под душа, мишници минавам само със сапун. Вечер основно.

Брат ми преди време някой му бил казал, че било вредно всеки ден да се къпе. И като се прибра се опита да го прави. Ама много бързо го вкарах в правия път. В моя дом за смърдливци няма място.

Имам един роднина от дълбокото село. Добър човек, но отгледан и невъзпитан в това отношение. Оказа се, че се къпе 3-4 пъти в годината . Иначе редовно перял дрехите си. Било вредно според него и се разболявал човек така. Питам го тогава защо имаш един тон заболявания. Дойде точно по повод да влиза  в болницата. Темата почна, защото като бил на първоначален преглед и му казали, че в такова състояние не може да влезе. И или да се изкъпе или като влезе веднага да в банята. Беше разтреперан от ужас, че ще се къпе след малко в болницата.
Така каза като дойде първия път и осмърдя апартамента. Ужас беше ви казвам.
За щастие поседя 1 час, нахранихме го и го изпроводихме. После проветряване, арома лампи.
След 2 месеца ми сервира майка ми новината, че пак ще идва, но ще преспи.
Аз нали не съм най-тактичния човек, право куме в очи си казвам нещата. Казах и или ти говори с него тактично или аз. Няма да стане да търпя тази смрад.
Вика ми, знам, но не можеш ли да изтърпиш. Викам, няма начин. Оказа се, че като дойде, майка ми не можеше да бъде там и аз се оправих както си знам.
Със спокоен тон му обясних накратко как седят нещата. Той милия знаел, но се чудел как е възможно да миришел, той не усещал. И в болницата му казвали, че миришел.
Викам в моя дом, няма място за такива миризми. Сори, но отиваш в банята.
И отива нашия. Излиза, смърди. Викам защо миришеш? Изкъпах се, не мириша. Как се изкъпа бе? Ми измих краката.
Ей, побеснях. Влязох. Обясних хубаво как се пуска душа, обясних че целия застава отдолу и почва със сапуна да се търка. Гледаше все едно не знам, вижда самия дявол. Просто му казах, че от банята няма да излезе, докато не спре да мирише. Тоест да не ми върти номера, а да мине сапун и вода, пак сапун и вода. Че и главата, че олио капеше. Та да не ми върти номера и да го направи като хората, защото няма да стане.
Три пъти се къпа, третия път беше успешен. Първия път бяха краката, втория път леко плацикал тялото с водата, третия път вече видял, че тая лудата няма да миряса и минал със сапуна.
Та после идваше още два пъти. Идваше чист и миришещ на сапун.
Че и се похвали, че вече имал баня. Досега нямал баня на село, но роднини му направили.
Стига де. Сериозно ли? Наистина кяго прочетох коментара ви, ми прилоша. Такива хора как правят секс? Първо кой ще иска да  прави секс с такива миришещи и гнусливи хора?
Брат ми също се опитваше да прескача къпането и през ден да се къпе, но аз го научих и влезе в коловоза след много караници и скандали. Казах му, че няма да търпя смърдящи и гнусливи хора в апартамента. Това, че беше живял сам и си правил каквото иска и живял в мръсотия, тук при мен има правила. Казах му, че ако не иска да ги спазва, да се маха.

# 56
Мислех, че няма нужда да се пояснява кои точно части от тялото всеки път, а не на онче бонче.

https://www.vesti.bg/lyubopitno/chestoto-kypane-e-vredno-6-te-op … oito-krie-6200276
https://www.bgonair.bg/a/163-lyubopitno/222836-kakvo-se-sluchva- … yavame-s-kapaneto
Тези статии са за прекаленото къпане, многократно за 1 ден.
За ежедневен душ с измиващо средство, веднъж дневно, нищо не пише.

Но пък странното е, че за някои части нямало проблем (а те са най-деликатните), пък за по-устойчивите е вредно...

# 57

Стига де. Сериозно ли? Наистина кяго прочетох коментара ви, ми прилоша. Такива хора как правят секс? Първо кой ще иска да  прави секс с такива миришещи и гнусливи хора?
Брат ми също се опитваше да прескача къпането и през ден да се къпе, но аз го научих и влезе в коловоза след много караници и скандали. Казах му, че няма да търпя смърдящи и гнусливи хора в апартамента. Това, че беше живял сам и си правил каквото иска и живял в мръсотия, тук при мен има правила. Казах му, че ако не иска да ги спазва, да се маха.

Този мой роднина е на 70 години почти. Никога не е бил женен. Сестра му е болна от много малка и цял живот е прекарал в грижи за нея и може би заради това не се е оженил, ама ще да има и друга причина.
Възможно е и контакти с жена да е нямал ,предвид уханието, ама кой знае, може да е набарал някоя я със запушен нос, я като него, не знам.

Преди много години друг колега имахме такъв. В едно производство. Нов. Няколко дни търпяхме, добре че работното ми място беше далеч от неговото. Ама има доста хора на тази тема си мълчат, въпреки, че е неприятно. Обсъждахме да говорим с него.
Аз тамън щях да му направя забележка, ама шефа се прибра от чужбина, мина два пъти покрай него, привика го в кабинета и за пет минути му обясни нещата. Изпрати го вкъщи, писа го отпуск и на другия ден да идва в приличен вид. Там хигиената беше на страшно ниво. От болница по-чисто. Имаше и стерилни стаи.
В правилника за външния ред беше добавена точка всеки да идва изкъпан на работа Joy
И друг случай на друг колега. Смърдеше си, правехме му забележки, накрая си харесал една мацка от съседната фирма. Иначе на външен вид симпатяга. Влюбил се до уши, опитал се да я сваля, ама оназ го нареди жестоко заради миризмата. На две стотинки го направи, страшна лекция му дръпна, разрева го.
На следващия ден той дойде с чисти дрехи, изкъпан и с лек парфюм. И продължи опитите със свалките.
И успя бре, след 6-7 месеца имаха среща. Заживяха и заедно, после не знам вече.

Абе много са "ухаещетите"
Сега разбирам, че в чужбина по-зле било.
Рядко в София ми се случват такива ухания. Не че няма, търпи се, но някакви фрапиращи по-рядко.

Друг случай. Миналата зима се прибирахме от театър. Студ. Качваме с в автобуса. И се качва една бездомна жена. Помъкнала боклуци. Личеше си и че психически не е добре. И друг път съм я срещала и познати са ми го казвали. Миризмата беше ужасяваща. На урина, лайна, пот, оцет, развалени яйца.
Аз си сложих шала, очите ми се насълзиха. Викам си още 4-5 спирки.
Обаче един младеж и то доста невъзпитан и груб почна да крещи на жената, да се изкъпала, какво прасе е, страшно я обиждаше 10 минути и я караше да слиза. Онази само мълчи и седи. Той накрая почна да и рита багажа и разпиля разни бутилки, почна и да я замеря.
 Накрая аз се обадих да му направя забележка. Майка ми и дружката викат, стига си се обаждала. Онзи почна и с мен да се заяжда, аз естествено отвърнах. Други се намесиха да го озаптят. Накрая жената слезе и тоз простак също.

# 58
Нормално, pH на кожата е с леко кисела реакция - 4,7- 5,7. Сапуните са алкални. Честото сапунисване непрекъснато нарушава киселата реакция на кожата, съответно нейната защитна бариера, нарушена е нейната  хидролипидна мантия. А кожата ни е най-големия орган в човешкото тяло, отговорен и за имунитета.
На местата с малък достъп на въздух ( под мишниците, интимна зона), реакцията е по-близо до алкалната, което води до по-бързо натрупване на бактерии, съответно по-бързо влошаване на миризмата. Т.е. колкото по-често се ползват алкални измиващи средства ( сапуни), толкова по-бързо се влошава положението, защото не се оставя възможност за възстановяване на естествената киселинна бариера на кожата.
https://drmandjukova.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0% … 0%B0%D0%BD%D1%81/
Цитат
Човешката кожа има тънък слой върху повърхността си, наричан „киселинна мембрана“ (или „киселинна мантия“). Тя се състои от свободни мастни киселини (себум), отделяни от мастните жлези, които се смесват с лакто и амино киселините, отделяни от потта. Киселинната мантия има огромно значение за изграждането на здрава, стегната, еластична кожа, като нейната основна задача е защита на организма от навлизане на болестотворни микроби, както и изграждането на стабилен имунитет на кожата. Нарушенията в състава ѝ могат да доведат до състояния като акне, инфекции, бръчки и различни кожни проблеми. Съществуват множество много външни и вътрешни фактори, които могат да доведат до смущения в мембраната, в т.ч. околна среда, стрес, токсини, замърсители, продължително излагане на слънчеви лъчи, неправилен диетичен режим. В медицината е прието равнището на киселинност в киселинната мантия да се обозначава с термина “pH”.
...........
Повечето сапуни и почистващи препарати са твърде алкални, което води до сухота и раздразнителност. Те отнемат етеричните масла, чрез които кожата функционира правилно, правят я уязвима и не рядко водят до акне. Твърде високите нива на pH предразполагат кожата към образуване на пъпки, тъй като липсват необходимите нива на киселинност, които могат да унищожат бактериите. Кожата, която е твърде алкална, е предразположена към акне, защото е необходимо определено ниво на киселинност, за да се пребори с бактериите. По аналогичен начин стоят нещата и с твърде киселинните продукти, които могат също да причинят раздразнение и възпаление. Въпреки че определени козметични средства претендират за съвършенство в почистването, хидратирането и борбата с акне, те могат да окажат негативно въздействие върху външната бариера и да причинят допълнителни проблеми.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 23:13 от Diorela

# 59
  • Пловдив
Паднах от разказа за тоя с болницата. Най-вече от хепиенда. Satisfied

Цитат
И на морето сутрин след ставане се изкъпва хубаво,вечер -само с вода.
Абсолютно има логика - вкъщи няма на кого да прави добро впечатление, навън има. Споделям идеята.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 23:10 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт