Хигиената на българина

• 45 920
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 780
  • Glasgow
Благодаря 🤗 даже Кобако има и познайте кое e първо предложение - Alien 🤐🤐🤐

# 781
  • Paris, France
От предложенията Alien и Poison hypnotique, нито един от двата не ми харесва, нито другите. Може би Pink sugar и Lolita Lempicka са най-близки до Angel  и ми харесват, но те са си като клониран Angel. Единствено обожавам Cinema на YSL, но не знам майка ти дали ще го хареса. И Кобако не харесвам.

# 782
Не знаех, че има подобна опция, благодаря за линка. Тествах с моя последен парфюм старичък модел е, но си го харесвам - Gucci Bamboo парфюм - и при мен първото предложение е този Alien Mugler SmileyRolling Eyes  Нищо не ми говори, не съм парфюмджийка имам по 1 само, да взема да отида някъде с тестери да го подуша.

П.П. Оф прегледах надолу и някои предложения са откровено странни. Поне за мен нямат нищо общо като аромат. Например Dolce Gabbana Light Blue, който ми е с една натрапчиво кофти "свежест".

# 783
  • Glasgow
Те май на всички го дават като предположение 😒аз пробвах и с "мои миризми" и все го има, макар и не първи. Сигурно е реклама

# 784
Jokerr, сигурно ще ми се смееш, обаче аз с Орхидеята “заглушавах” миризмата на миди, в първите години на емиграция работих в такава фабрика. Ако ТФ знаеше къде му разнасят произведението🤦♀. Сега основно съм с Noa Noa, но без бутилка Орхидея не оставам.
Тези дни си спомних как едно време  леличките си разнасяха мустаците и космите под мишниците. С детските си акъли се присмивахме на носещи очила и брекети, но космите не сме отразявали.

# 785
  • Glasgow
🤣не се и съмнявам, той и миризма на газ сигурно би заглушил. На някои много добре им стои обаче

# 786
  • Melmak
За  Poison на Диор ли става дума? Не е за всеки нос, аз имам едт, което сякаш не е никакво едт, а е по-мощно от всичките му братя. Много тежка ванилия е, не е за всеки нос това.

# 787
Аз по темата да кажа, че най-гадното нещо е да усетиш как някой се е полял с парфюм, за да си маскира немита коса или вмирисани дрехи. Знам, че вие не сте Simple Smile

А за сушенето - кухнята ми е бокс в хола. Вярно, че с пуснат абсорбатор миризмата е много слаба и ако сложа препоръчано количество омекотител миришат на него, но миризмата ми докарва главоболие. Иначе на климатик съхнат, ама не виждам защо да се занимавам с премятане, разнасяне, дебнене дали мирише и влагоабсорбатор, след като мога просто да купя пералня със сушилня. И без това едва се разминаваме от теснотия у дома.

# 788
Днес беше особено смрадлив ден в метрото. Млади, стари, мъже и жени, масово не си перат връхните дрехи. Преди да завали сняг си бях изпрала едното яке - изсъхна за по-малко от 48 часа навън.

# 789
  • Paris, France
За  Poison на Диор ли става дума? Не е за всеки нос, аз имам едт, което сякаш не е никакво едт, а е по-мощно от всичките му братя. Много тежка ванилия е, не е за всеки нос това.

Poison не е ванилия. Poison hypnotique ми мирише на загоряло захар и ванилия. Poison EDT е малко плоска и силно мукова миризма за моя нос. EDP е предпочитаната ми концентрация. Той сега е леко променен и не толкова жив и сложен.

Poison hypnotique е в червено шише с черно, а Poison е в лилаво.
кухнята ми е бокс в хола. 

Ужас. Съчувствам.

Много мразя хол с кухненски кът. Нашата кухня е много малка и даже не можем да сложим маса и столове за 4 човека, а за трапезарията се пресича коридор. Но поне е отделно помещение с големи прозорци. Ако останем двамата с ММ, ще сложа веднага маса с 2 стола в кухнята и повече няма да разнасяме чинии, манджи, чаши итн.

От 20+ години никога не съм ползвала сушилна и преди това също избягвах. Скапва дрехите и някои умоляват. Имаме южни балкони, а като е студено навън, парното е много силно и всичко съхне много бързо. Дрехите, които извадих в 16.30ч вече са сухи и преди малко ги прибрах.

Когато навън е леко студено и много влажно е трудно със сушенето, защото и обезвлажнител нямаме. Обезвлажнителя не скапва дрехите.

Не ми мирише на лошо в метрото, защото рядко влизам 🌞. В трамвая също не ми мирише на лошо, а влизат всякакви хора.

А за немитите коси - моята стана бабешка и суха и ми прилошава като трябва да я мия и мазотя с балсам. По-добре се чувствам с немита коса, но няма как да не я мия през седмицата.

# 790
  • Glasgow
Аз да похваля софийското метро, ползвах преди няколко дни. Не миришеше, хората приятни, има опция tap on с картата, ако нямаш кеш(не знам другите станции, на летището автоматите са само с кеш плащане), дори на втората линия един господин искаше да ми отстъпи място, но аз бях само за две спирки- при "нас" там никой не отстъпва места, бях забравила тази неписана традиция.

# 791
В метрото си смърди в пиковите часове. Не колкото в някои автобуси, ама пак... Вчера се душих аз самата - някой се беше полял с убийствено гаден парфюм, който замаскира някаква миризма.

Нито една дреха не ми е развалила сушилнята досега. Даже съм пускала широки пуловери уж да ги свивам - вадя ги същите. От дни размятам сушилка вкъщи, не знам как ви съхнат дрехите навън без да поемат миризма на мръсотия и изгорели боклуци. 

# 792
  • Paris, France
Какви изгорели боклуци навън? Не живея до действащ вулкан.

Зимата суша в къщи.

# 793
  • Melmak
В София ли си, Невена? Защото аз съм в ниската част на София и мирише на пушек ужасно. В някои моменти много се усеща миризма, някои къщи (и колиби от махалите) се топлят на дърва (и каквото друго имат).

# 794
  • Paris, France
Не. Градът ни е средно мръсен, като София. До квартал с небостъргачи сме и много хотели в същия район. Няма миризлив пушек. Парното и топлата ни вода са на газ. Допреди 15г бяха на мазут. Повечето коли са електрически. Трамвай минава до нас. Има и автобуси, но рядко и също са на газ и електричество.

Как колиби в София? Това мигранти ли? И тук палят огън до палатките, но от нашия квартал ги гонят.

Общи условия

Активация на акаунт