Хигиената на българина

• 45 244
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 855
  • Пловдив
Те защото количките в хипермаркетите са много чисти.

# 856
Сигурно возиш количката от супермаркета до у вас по някакъв начин.
....

Ето го заяждането ти и хапливия тон.

Със здраве

# 857
Колички, дръжки са ужасяващо мръсни, въобще не го мислете толкова, здрависването за съжаление се връща, по време на Корона вируса ми беше много добре. Масово хората не си мият ръцете редовно, преди храна, нямат навици, торбата на земята си е направо стерилна на фона на нечии немити ръце.

# 858
Нямам кола. Ако нося тежки торби от магазина, стоят на земята, докато чакам автобуса. Стига да не е мокро или мазно, нямам проблем. Седалките на автобусите също са мръсни и са за сядане, а не за торби.
Дръжте си чантите и торбите, както ви е удобно. Нито вие ми пречите, нито аз на вас. За мен спорът е безсмислен.

# 859
  • Paris, France
Тежки торби рядко нося. Обикновено ходя да пазарувам с количка и торби. Тежкото в пазарната количка, а марули, зелен лук, спанак и други обемисти, но леки неща слагам в торбата и я закачам на дръжката на количката и слагам върху количката ако не е супер пълна. Пазарската количка е вечно мръсна. Пера торбата всеки месец, мия рамката и след 5-6 пъти пазаруване е пак за пране.

Не съм маниак на тема чистота, а и малко бактерии и мръсотийки са даже полезни.

Тарталета, ние и като сме с колата носим количката с нас. Така имаме да влачим една количка и 1-2  торби от багажника до нас, вместо поне 6 или 7. Ако купуваме тоалетна хартия в големи разфасовки я слагаме на задната седалка, но тя си има дръжка и не е сложно да се премести.

# 860
Като чете темата човек, ще рече, че и мЪжовете си дезинфекцирате преди секс. Grinning
Не съм истерясвала нито по време на Великата истерия, нито сега. Изобщо не се замислям как пазарувам, нито колко е чиста количката. Нося вкъщи покупките и хвърлям торбата, какво има да разсъждавам - къде е била и кой я пипал. Пък и ние не ядем опаковките. Grinning А и нали храната в тях и нея хора са я пипали... Laughing
По тази логика човек не трябва да ходи и на ресторант. Знаете ли кой и къде се е почесал докато готви или поднася храната? Grinning

# 861
  • Варна
Боже, какви неща чета? 🤣🤣

# 862
  • София
Сигурно возиш количката от супермаркета до у вас по някакъв начин. Днес пазарувах, три торби. С количката до колата, отварям багажника, прибирам, добре. Пред къщи- вадя трите торби и какво ги правя, за да затворя багажника?
 а) по една в двете ръце, една в устата и затварям багажника с крак
 б) вадя една торба, нося я до вкъщи, връщам се за втората, после за третата и прекарвам половин следобед в пренасяне на 3 торби, само за да не ги сложа на земята
 в) вадя трите торби, слагам 1-2 на земята до колата, затварям багажника и някак си се добирам до асансьора, където отново слагам торбите на земята, защото тежат наистина много, докато го чакам, после отново ги слагам на земята, докато се возя и после отново, докато си отключвам.

Като почнат някои да се превземат. Сигурно кутиите с мляко, които носите в торбата, не са се въргаляли къде ли не, докато се опаковат в стека и ги купим. Да не говорим за плодовете и зеленчуците. Че дъното на торбата ми опряла земята! Че няма да си постилам да ям на нея.

Отделяш малко време да си ги окачиш за дръжките върху китката на едната от двете си ръце /или по-скоро над нея, за да осигуриш по-добра стабилност/, за да освободиш другата и да отключиш/отвориш/затвориш с нея. Или се опитваш да ги задържиш с една ръка, ползвайки дръжките им. Неудобно е, ама няма да ги мъкнеш с часове така. И по-сложни маневри съм правил, ако бъда честен - докато се прибирам, обмислям как ще стане и после само го изпълнявам според това, което съм си харесал като вариант.

В твоя случай бих добавил: вземаш колкото торби можеш да носиш в една ръка, затваряш багажника, качваш ги и после се връщаш за останалото. При нужда, преразпределяш част от съдържанието на торбите, докато са още в колата, за да балансираш теглото и да си помогнеш. 

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 01:54 от Странната птица

# 863
Аз съм потресена от отговорите, че някои не се къпят след плаж. Винаги след плаж нямам търпение да се изкъпя, да махна плажните лосиони, пясъка, солта от кожата,  водораслите 🤣, да си измия косата, нищо че става къдрава и обемна от морската вода, друго си е да е чиста.

Къпя се всеки ден по няколко пъти тялото. За мен личната хигиена е много важна, не мога да издържа да не се изкъпя, нито Ковид, където едвам 5мин стоях права ме спря, нито секциото.

Имам адски силно обоняние, едвам издържам в градския транспорт, лошо ми става. Усеща се пот, алкохолни пари, чесън, на чорапи дори.. отврат!!
Млади хора, добре облечени, гримирани момичета, наконтени, а лъхат на пот и на мръсно.. ужасно е!
Случвало ми се е в големи жеги, дори и на работа да се освежавам с вода, кърпички, парфюм, резервни дрехи имам, хем аз се потя адски рядко и не ми мирише потта.
Имах съученички, по няколко дни с едни и същи дрехи ходеха, че и бельото не сменят някои.
Зъбите също мия по 3 пъти, използвам вода за уста, дъвки. Не бих си позволила да ям чесън например и да воня на хората.
Като готвя винаги хвърлям тези домашни дрехи за пране и се къпя, че да не мириша на манджи.
Все мия ръце и проветрявам.
Винаги забелязвам мръсни нокти, уши, обувки.
Някои жени си мият много рядко косите и стоят гадни мазни.
Дори бременна с огромния корем се чекнах много често да махам косми, не мога да приема млада жена да не го прави, това също свързвам с хигиената.
Имам познати, които дори на хотел на тиймбилдинг единия, другата на санаториум..където топла вода, душ гелчета и т.н бол, е пак не са използвали банята!

Някои хора ядат и не си мият ръцете. И след тоалетна не ги мият. И като се върнат от работа, пътували в автобуса. Или се къпят, но не мият лицето. А вечер не мият зъбите..
Виждала съм 2 млади жени да си лапат и гризат ноктите, докато пипат дръжките в автобуса.

Имах една позната и 1 колежка, няма такава смрад, проветрявахме след тях, пръскахме.. това може би е болестно състояние. Но и не влагаха усилия, едната парфюми не обичала, купуваше дрехи от втора употреба и носи без да ги пере.. И двете омъжени, с деца. На едната и детето ѝ (млада дама) миришеше като нея. Мъжете им как ги търпят не знам?
Някои и децата си къпят и мият много рядко.. в неделя само.
А възрастните хора в България за съжаление хич не спазват добра хигиена, пестят вода, ток..
Готвят и със същите дрехи са после навън, ама възрастта донякъде ги оправдава, по-чудни са ми младите, които просто.. не ги ли е срам!?

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 03:23 от *Sweety*

# 864
  • Glasgow
Няколко пъти на ден чак, имам и други неща за вършене, денят ми не минава в банята. Не виждам ако не работиш на строеж, нива, в менопауза си и се потиш защо е нужно няколко пъти🙄 за готвенето да, миришат дрехите после, особено ако се готви нещо балканско, лук/чесън и запръжка. Преди две седмици бях на гости на родителите ми и майка ми се разготвила без да затвори кухнята, моето яке и шал на закачалка след голям коридор и пак, излязох с тях до магазина, мирише ми силно на готвено и не разбирам откъде, мириша си косата...шалът се беше напоил🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

# 865
Сутрин преди работа за освежаване, след работа и преди лягане (поне поизмиване, смяна на бельо), така ми е комфортно, косата не всеки ден.

Баба ми и тя, милата, пуснала пералня, простряла и после готвила на терасата..
По същия начин съм се умирисвала и в някои заведения за бързо хранене или кръчмета. После пак коса мия, връхни дрехи пера дори, че и с проветряване не става работата.

Имах един колега все на чорапи умирисваше всичко. Наистина се чудя тези хора как имат половинки. Ако на ММ му миришат така, веднага ще му кажа, ще вземем мерки, как се търпи и живее в смрад не знам.

# 866
  • Glasgow
Когато забраниха пушенето в заведенията преди години аз още бях във възраст дето излизах активно, кръчми, барове. Аз съм пушач и въпреки това понякога миризмата на цигари беше непоносима, преди забраната обаче си знаехме, след излизане дрехите за пране и баня, то всичко ти смърди, коса, кожа. Но когато забраниха първите седмици беше голям шок, да усетиш "истинската" миризма на манджи и нечисти потни тела по заведенията, особено при лоша вентилация на обекта. Не знам кое е по добре Simple Smile))

# 867
Аз като бивш пушач, честно казано предпочитам на цигари да ми мирише, отколкото на друго...
Не ми пречи някой да ми пуши на главата. 😁
Тук все още се пуши по баровете и когато сме ходили, после всичко се съблича и оставя за пране, просто е попито с цигарен дим.
Като ходим на гости в майка (те пушат и вътре), хем е проветрено и т.н. и не пушат, докато сме у тях, после на всички дрехите ни миришат на цигари и се преобличаме вкъщи, бебето също, кошчето му, завивката дори, явно защото се е допирало до техните мебели, на дивана, които са попити с миризма. Там не го усещаме, но вкъщи после да.

# 868
  • Пловдив
Аз обратно, сто пъти предпочитам миризма на мазни манджи, но в никакъв случай не на цигари. Мирис на нечисти потни тела в заведенията не съм усещала.

# 869
За мен това с трите къпания на ден и ужаса от некъпане след море (нашето, не другите солените) ми е малко като ОКР.

Общи условия

Активация на акаунт